Νέα έρευνα αναφέρει πως το μπάσο είναι σημαντικό στη μουσική… Τι είπες τώρα;

Νέα έρευνα αναφέρει πως το μπάσο είναι σημαντικό στη μουσική… Τι είπες τώρα;

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]ώρα σοβαρά; Πέρα από τα αστεία για τους μπασίστες που δεν μπορούν να βρουν γκόμενα ή ότι έγιναν μπασίστες λόγω ότι τα πήγαιναν σκατά στην κιθάρα, ακόμα υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι το μπάσο δεν είναι σημαντικό σε ένα είδος μουσικής; Οποιοδήποτε!

Μα απλά κοιτάξτε τις μπάντες… Metal, Rock, Jazz (καλά εκεί απλά άστο), Pop, folklore και εγώ δεν ξέρω τι σκατά άλλο, το μόνο όργανο που είναι κοινό, είναι το μπάσο. Όχι ο τρόπος παιξίματος σίγουρα, αλλά το 4χορδο (ή και παραπάνω μερικές φορές) τερατάκι είναι εκεί.

Το μάτι μου έπεσε στο metalinjection.com όπου με τη σειρά του αναδημοσίευε αυτή την έρευνα που αναφέρω παραπάνω από το mic.com.

Εκεί λέει, πως ερευνητές από ένα πανεπιστήμιο στον Καναδά, ανακάλυψαν πως το μπάσο βοηθά υποσυνείδητα τον εγκέφαλο μας να μπει στην τονικότητα του τραγουδιού, χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε από μουσική. Το μπάσο -λέει- ξεχωρίζει τα ακόρντα με τις θεμέλιες νότες…

ΣΟΒΑΡΑ;;; Χρειαζόταν έρευνα για αυτό δηλαδή; Τόσα χρόνια, τόσοι μουσικοί παίζανε μπάσο χωρίς να ξέρουν τον λόγο αλλά τώρα οκ, βρίκανε το αιώνιο ερώτημα που τους βασάνιζε;

Εντάξει, δεν λέω… Για κάποιον που είναι εκτός της μουσικής, ίσως να μην κατανοεί τον ρόλο του μπάσου, αλλά και αυτή η έρευνα δεν βοηθάει τους noob-άδες. Εκτός πάλι αν την έρευνα την έκαναν μπασίστες λόγω κόμπλεξ.

Whatever…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *