Μικτές οι κριτικές για το X-Men: Apocalypse (Spoilers)

Μικτές οι κριτικές για το X-Men: Apocalypse (Spoilers)

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]ι X-Men ενώθηκαν για ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουν τον πρώτο μεταλλαγμένο της ιστορία τους, τον Apocalypse. Τα πρώτα reviews ωστόσο, δεν μας τα λένε και πολύ καλά τα πράγματα.

Φταίει το πολύ καλό X-Men: Days Of Future Past που έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά για το τέλος αυτής της τριλογίας ή το X-Men: Apocalypse έπαθε λίγο… Batman V Superman και όχι Civil War; Δηλαδή…

Πολλοί βασικοί χαρακτήρες που πρέπει να πάρουν χρόνο στην οθόνη και το αποτέλεσμα είναι χλιαρό για να βολευτούν όλοι. Πολύς συμβιβασμός, λίγες καινοτομίες. Και πόσο μάλιστα, σε ένα franchise που κρατάει τώρα σχεδόν 20 χρόνια.

Όλα αυτά τα λένε, άλλοι λίγο και άλλοι πιο πολύ στις κριτικές που αναφέρουμε πιο κάτω και στις υπόλοιπες δεν γράψαμε. Επειδή όμως έχουμε πρόσφατα παραδείγματα υπερβολής για τις δυο προαναφερόμενες super-hero ταινίες (Dawn Of Justice = Σκουπίδι, Civil War = Καλύτερο και από τον Πολίτη Kane) μήπως να κρατάμε απλά… το δικό μας καλάθι; Όποιο και αν είναι αυτό.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter:

« […] Πολλοί χαρακτήρες […] Μπλεγμένες ιστορίες που κοιτάνε μόνο… μπροστά, χωρίς καμία περιφερειακή όραση […] Παραφουσκωμένο, φιλόδοξο αλλά δεν φτάνει στην μετουσίωση […] Καταπληκτικός αλλά όχι… αρκετός Oscar Isaac σαν Apocalypse […] Πολλή δράση, αλλά κάτι αφήνει στη μέση […] ».

To comicbook.com αναφέρεται με πιο θετική ματιά:

« […] Ο Brian Singer δίνει την δική του ενόραση στο project πoυ μετά από δυο δεκαετίες δείχνει έμπειρος να το διαχειριστεί άνετα […] Η ταινία είναι διασκεδαστική […] Έχει τόσο τα συναισθηματικά του κόλπα όσο και το ρεύμα της εποχής, το χιούμορ […] Αρκετό fan service για τους κλασσικούς οπαδούς […] Τρομερή τελική μάχη […] ».

Το ign.uk αναφέρει:

« […] Σαν το κλείσιμο μιας τριλογίας δεν είναι αυτό που έπρεπε […] Ο Apocalypse δεν είναι τόσο συνδεμένος με τα γεγονότα των 80’s όσο γενικά παλιότερες ταινίες X-Men […] Δεν τον τοποθετούν (τον Apocalypse) σαν βαρβάτο main villain όπως θα μπορούσαν […] Τρομερός Quicksilver […] Το κέντρο της υπόθεσης είναι η προβληματική φιλία του Professor X και του Magneto […] ».

To Variety μιλάει και αυτό με τη σειρά του για… πολυλογία στο cast:

«Αν και γενικά οι X-Men ταινίες έχουν πάντα πολλούς χαρακτήρες, στο Apocalypse είναι πέραν του δεόντως αρκετές οι ιστορίες για να μείνεις συγκεντρωμένος»

Το Uproxx μιλάει για κακή χρήση του Apocalypse

«Ο Oscar Isaac… αδικήθηκε κάτω από το έντονο make up του Apocalypse που γενικά αν και είχε screen time, δεν ήταν ο vicious villain όπως θα μπορούσε».

Και τέλος το JoBlo αναφέρει:

«Η ταινία είναι 6/10 και μπορείς να δώσεις παραπάνω αν είσαι X-Men fanatic. Αλλά μόνο τότε. Καθώς έχει προβλεπόμενο ρυθμό».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *