Μια διαφορετική σύνοψη για το Captain America: Civil War

Μια διαφορετική σύνοψη για το Captain America: Civil War

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]ταν και κάπου στα τέλη του 2014, η Marvel ανακοίνωσε το Civil War, ο τότε συντάκτης του School Of Rock Φίλιππος Συμεωνίδης είχε πετάξει την σκούφια του από χαρά (διάβασε ΕΔΩ) και ξεκίνησε «επίσημα» πια για όλους, η ανακάλυψη λεπτομερειών για το θρυλικό αυτό storyline.

Οι πιο ψαγμένοι, αλλά και προσγειωμένοι κομιξάκηδες, μας είχαν προειδοποιήσει να μην περιμένουμε πολλά «έξαλλα» πράγματα από την κινηματογραφική μεταφορά, καθώς η ιστορία του Civil War έχει πολλά σκληρά και θλιβερά γεγονότα, που τα studios δεν θα άγγιζαν.

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η ταινία θα είναι νερόβραστη. Εξάλλου μιλάμε για το κινηματογραφικό σύμπαν που ναι μεν έχει σχέση με το… χάρτινο, αλλά δεν είναι κανείς, αφέντης κανενός.

Τι είδαμε και τι όχι στο Captain America: Civil War;

Δεν πέθανε κανείς.

Ίσως η πιο δυνατή ιστορία του Civil War είναι ο θάνατος του Captain America. Και μάλιστα για ένα διάστημα τον είχαν όλοι σίγουρο αφού έψαξαν ακόμα και πότε λήγει το συμβόλαιο του Chris Evans με τη Marvel.

Στο κόμικ, ο Crossbones πυροβολεί τον Steve Rogers και αυτές οι σφαίρες τον στέλνουν πίσω στο χρόνο. Έτσι ο Red Skull έχει την ευκαιρία να κλέψει το σώμα του Captain America και να μην ξυπνήσει ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

Ωστόσο οι δημιουργοί ήταν ξεκάθαροι από την αρχή, όπως τονίζει ο σεναριογράφος Christopher Markus.

Δεν σκέφτηκαν καν τις… χρονομηχανικές σφαίρες και παρόλο ότι δούλεψε ο ψεύτικός θάνατος του Nick Fury στο Winter Soldier, δεν θα το επιχειρούσαν ξανά. Ειδικά με τον Captain America. Ήταν σίγουρο ότι θα έτρωγαν σκατά από το κοινό του κινηματογράφου, που δεν είναι 100% το ίδιο με αυτούς που είναι εναρμοσμένοι με τα κόμικς.

Επίσης δεν πέθανε και ο War Machine όπως είχε αφήσει να εννοηθεί το trailer. Ενώ όλες οι φήμες σκιζόντουσαν πως είχαν γυριστεί τρεις ξεχωριστές σκηνές θανάτου. Εκτός αό τους παραπάνω. Υποψήφιοι ήταν ο Falcon και η Scarlet Witch.

Δεν υπάρχει νέος Captain America

Αφού δεν πέθανε ο παλιός δεν έχουμε νέο Captain America με υποψήφιους τον Falcon ή την Agent 13, ωστόσο έχουμε νέο level στο κινηματογραφικό σύμπαν που δεν είχαμε προβλέψει.

Ο Steve Rogers εγκαταλείπει την ασπίδα του, καθώς ο δημιουργός της -ο πατέρας του Tony Stark- δολοφονήθηκε από τον άνθρωπο που σκίστηκε να καλύψει και να προστατεύσει ο Rogers. Τον Bucky.

Όπως τόνισε ο Stark. Οι Avengers διαλύθηκαν εξαιτίας του (Γι αυτό ίσως οι ταινίες Avengers: Infinity Wars 1 & 2 θα αλλάξουν τίτλο;).

Ο (αδιάφορος;) main villain της ταινίας

Σε ταινία με τίτλο Civil War, καταλαβαίνεις πως το story ίσως να μην χρειαζόταν κάποιο κεντρικό «κακό» που έτσι και αλλιώς η Marvel δυσκολεύεται να έχει κάποιον πραγματικό badass σε αυτή τη θέση.

Παρόλα αυτά υπήρχε και δεν ήταν ο Crossbones που έψαχνε για εκδίκηση. Τελικά αυτό ήταν στο περίπου με τον Zemo, αλλά γενικά ο χαρακτήρας του ήταν πολύ μακριά από αυτόν που λέμε main villain.

Ο Thanos; Ούτε ένα τηλέφωνο ο αχάριστος.

Το δράμα του Hawkeye

Οι φήμες και πάλι μιλούσαν για μια πολύ δραματική ιστορία. Ο Crossbones θα σκότωνε την οικογένεια του και αργότερα, ο οργισμένος Hawkeye θα σκότωνε με τη σειρά του τον δολοφόνο, ρίχνοντάς του τέσσερα βέλη ταυτόχρονα. Ένα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε ωστόσο, πέραν από τον Ant-Man να καβαλάει ένα βέλος του.

Νέοι χαρακτήρες

Μπορεί να γνωρίσαμε και να χορτάσαμε τους Spider-Man και Black Panther στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ωστόσο οι φήμες μιλούσαν για ακόμα περισσότερα πρόσωπα.

Όπως την ξαδέλφη του Hulk, She Hulk και τον Red Hulk.  Ενώ για τον Spider-Man, τόνιζαν πως θα εμφανιστεί σαν Iron Spider μετά τη γνωριμία του με τον Stark. Ο Tony όντως του έδωσε μια στολή αλλά όχι αυτό που ήθελαν οι οπαδοί. Ωστόσο το Spider-Man: Homecoming έρχεται το καλοκαίρι του 2017 με συνεργασία του ανθρώπου αράχνη και του Iron Man για να γίνει χαμός.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *