Trolling Day #pilot -“Με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες”

Trolling Day #pilot -“Με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες”

Το School Of Rock  μένει παραδοσιακό στις ρίζες του και όπως γαλουχήθηκε όταν ήταν ακόμα ένα απλό blog (classofgeeks.wordpress.com) και παρουσιάζει ότι πιστεύουν οι συντάκτες του ότι έχει ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως… κατηγορίας.

Αν θυμάστε σας είναι… “αποκαλύψει” πως υπάρχει ράγκμπι στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα μάθουμε πόσο διαδεδομένο είναι το μπάντμιντον στην Ελλάδα και τους στόχους.

Καλύτερα απ’ όλους μπορεί να μας τα αναλύσει ο 20χρονος πρωταθλητής Ελλάδος, Ηλίας Ξάνθου, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Schoolofrock.gr, για τους διεθνείς αγώνες που παίρνει μέρος, την ενασχόληση με το άθλημα, τους στόχους του αλλά και φυσικά… τα ενδιαφέροντα του σε μουσική και ταινίες.

Αρχικά ο 20χρονος πρωταθλητής αρχικά μας μίλησε για το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης που διεξήχθη στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη λέγοντας: «Έλαβα μέρος στο τουρνουά των 5.000 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη. Στο μπάντμιντον γίνονται πολλά τουρνουά όπως στο τένις και όποιος θέλει και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μπορεί να αγωνιστεί ώστε να έχει καλύτερη θέση στα rankings. Στο τουρνουά αυτό αποκλείστηκα στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Το καλό όμως είναι πως υπήρχε Μεσογειακό καμπ και ήταν πραγματικά μια γιορτή».

Βέβαια ο Ηλίας πήρε μέρος και στους περασμένους Μεσογειακούς αγώνες στη Μερσίνη κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση: «Στους Μεσογειακούς Αγώνες ήταν κλήρωση και όμιλοι έχασα στη φάση των 32 (κορυφαία ελληνική επίδοση), αποκλείστηκα δύσκολα καθώς και τα δύο σετ πήγαν στην παράταση. Πρόκειται όμως για μια απίστευτη εμπειρία. Δε έχω ξαναζήσει έτσι . Να βρίσκονται περίπου 6.000 αθλητές και από τους κορυφαίους και απ’όλες τις χώρες της Μεσογείου. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έφτασα ως εκεί αν και πιστεύω πως θα μπορούσα να τα είχα πάει και καλύτερα».

Σιδηρόκαστρο Σερρών  η ΜΕΚΚΑ του ελληνικού μπάντμιντον

Η ενασχόλησή με το μπάντμιντον ξεκίνησε –όπως λέει και ο ίδιος- από τότε που θυμάται τον εαυτό του: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι από τα 5 μου χρόνια. Βασικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, παίζω και μπαντμιντον. Οι λόγοι πολλοί. Αρχικά βρίσκομαι στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το οποίο θεωρείται η ΜΕΚΚΑ του ελληνικού μπάντμιντον. Δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ που να μην έχει παίξει έστω και μια φορά. Στο Σιδηρόκαστρο υπάρχουν 3 ομάδες μπάντμιντον (Ρούπελ, Δίας και Κάστρο η ομάδα μου). Το άθλημα είναι παράδοση εδώ στην περιοχή. Ο άλλος λόγος είναι και ο πατέρας μου που είναι προπονητής μπάντμιντον και πλέον ασχολείται με τις εθνικές ομάδες».

Επίσης υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις ώστε να γίνεται η σωστή δουλειά στο άθλημα: «Υπάρχει κλειστό γυμναστήριο και για τις τρεις ομάδες που κάνουμε μια χαρά τις προπονήσεις μας. Η κάθε ομάδα έχει περίπου 25 άτομα . Υπάρχει και εθνικό πρωτάθλημα και σε όλες τις μικρές κατηγορίες , ξεκινώντας από το U-11 και πάει λέγοντας. Στο πρωτάθλημα υπάρχει το ατομικό και το ομαδικό (απλό, διπλό και μεικτό)».

Όσο για το μέλλον, ο Ηλίας παραμένει αισιόδοξος αλλά και αποφασισμένος για δουλειά: «Πλέον έχουμε προετοιμασία για να πάρω μέρος σε ένα ακόμη δύσκολο τουρνουά της Ρουμανίας, αλλά και για το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Σιδηρόκαστρο για 2 συνεχόμενη χρονιά το Μάιο».

Η ομοσπονδία με στηρίζει αλλά τα περισσότερα έξοδα τα βάζω εγώ

Για τον στόχο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σίγουρα είναι ένα από τα όνειρά μου αλλά χρειάζομαι πολύ δουλεία ακόμη. Για να πάρεις μέρος στην Ολυμπιάδα χρειάζεται να ξεπεράσεις στο ranking. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζονται αθλητές από την 120η θέση και πάνω. Εγώ βρίσκομαι στην θέση 1100. Επειδή φέτος ξεκίνησα τους διεθνείς αγώνες και ανέβηκα ήδη αρκετές θέσεις με κάποιες νίκες που έκανα. Βέβαια η ομοσπονδία έχει οικονομικά προβλήματα αλλά με στηρίζει με τον τρόπο της. Τα πιο πολλά έξοδα τα βάζω εγώ. Αλλά δεν με πειράζει γιατί θέλω να ασχοληθώ όσο περισσότερο γίνεται με το άθλημα».

 

Ο Ηλίας Ξάνθου δεν μπορούσε να γλιτώσει από 2-3 ερωτήσεις εκτός του αθλήματος του, στο School Of Rock όλοι μαρτυρουν τα… πολιτιστικά του “πιστεύω”!

-Από μουσική , τι ακούμε κυρίως;

-Πιο πολύ ξένη μουσική προς το ροκ περισσότερο. Ακούω και ελληνικά αλλά λιγότερο.

-Αγαπημένο συγκρότημα;

-Scorpions ! Έχω πάει σε πολλές συναυλίες τους που έχουν κάνει κατά καιρούς στην Ελλάδα και δεν τους έχω βαρεθεί.

 -Αγαπημένο τραγούδι;

-Έχω πάρα πολλά αλλά θα πω το Send me an Angel.

-Αγαπημένη ταινία;

-Θα σου πω μία που είδα πρόσφατα και πραγματικά με εντυπωσίασε. Πρόκειται για το The Rush. Πραγματικά ταινιάρα.

ψδ774_1064688393_n

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *