Μεγάλη κόντρα Robert Kirkman και τηλεοπτικού The Walking Dead

Μεγάλη κόντρα Robert Kirkman και τηλεοπτικού The Walking Dead

Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάθαμε πως η Amazon υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Robert Kirkman και μονομιάς γίνεται το αποκλειστικό μέσο για ότι νέο έχει στο μυαλό του ο δημιουργός των The Walking Dead, Fear the Walking Dead και Outcast.

Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει το studio του Kirkman, Skybound Entertainment, το οποίο ψάχνει ψηφιακές λύσεις προβολής του περιεχομένου του και σίγουρα η Amazon μπορεί να το εξυπηρετήσει καλύτερα από οποιοδήποτε τηλεοπτικό δίκτυο. Ταυτόχρονα, κάνει το Amazon Prime Video τον κυρίαρχο προορισμό των horror fans.

Ο Robert είναι ένας χαρισματικός αφηγητής ιστοριών που μοιράζεται το πάθος μας για ανεπτυγμένη δημιουργία που πιέζει τα όρια. Ο Robert και η ομάδα της Skybound είναι μερικά από τα πιο καινοτόμα και ατρόμητα δημιουργικά άτομα στη βιομηχανία. Μαζί, σκοπεύουμε να εξερευνήσουμε εμβυθιστικούς κόσμους και τολμηρές ιδέες για το Prime Video. – Sharon Tal Yguado, Head of Event Series, Amazon Studios
Στη Skybound Entairtainment πασχίζουμε να αφηγηθούμε τις καλύτερες ιστορίες με τους πιο μοναδικούς και δημιουργικούς τρόπους, σε μια προσπάθεια να πρωτοτυπούμε πάντα. Μια εταιρία που κοιτάει μπροστά όπως η Amazon, είναι το τέλειο σπίτι για εμάς. – Robert Kirkman

Καλά ως εδώ; Πάμε στο ζουμί τώρα…

Όλες οι ιστορίες έχουν και την υποιστορία τους, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, το δεύτερο στόρι που ξέσπασε, μοιάζει μεγαλύτερο από την αρχικά «ανώδυνη» αποχώρηση του Kirkman. Ο δημιουργός του comic που βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά, τάσσεται στο πλευρό του αρχικού showrunner Frank Darabont που τραβάει για χρόνια την παραγωγή στα δικαστήρια και καταγγέλλει απατεωνίες από την πλευρά της παραγωγής και του καναλιού. Μάλιστα ζητά 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ αποζημίωση.

Διαβάστε το εξώδικο που κατατέθηκε στις 14 Αυγούστου: ΕΔΩ.

Η υπόθεση θυμίζει την πρόσφατη υπόθεση Sylvester Stallone και Warner Bros, όπου ο Sly τονίζει ότι τον έκλεψαν άγρια στη μοιρασιά των κερδών του Demolition Man από το 1993. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μοιρασιά 20ετίας και βάλε όμως, καθώς αρχικά ο Darabont είχε βγει από τα ρούχα του με το τέλος της 1η σεζόν του The Walking Dead, στέλνοντας απειλητικά mails στην παραγωγή, που μάλιστα βγήκαν -διαλεγμένα από αυτά και όχι όλα καθώς και αυτά που έστελνε το AMC- στον αέρα, προκαλώντας ακόμα και τη δυσφορία του Kurt Sutter, του δημιουργού των Sons Of Anarchy, ως not fair play.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την σειρά; Το πιο πιθανό, τίποτα. Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, τα δικαιώματα τα έχει το AMC και ο Darabont είχε μεγαλύτερο ρόλο στο project από τον Kirkman κι ας είναι δημιουργός του comic ο δεύτερος. Έτσι, αφού δεν κατέρρευσε (διοικητικά) η σειρά τότε, στα μισά του δεύτερου κύκλου που άλλαξε χέρια, δεν θα πάθει τίποτα και τώρα. Σεναριακά μένει να δούμε, καθώς όπως όλα δείχνουν στα μισά του 8ου κύκλου θα γίνει το μεγάλο time jump που όλοι περιμένουμε.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *