Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Το νέο big thing του Cinematic Universe της Marvel, ακούει στο όνομα Captain Marvel. Όταν και ολοκληρωθεί το Avengers: Infinity Wars II (ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν) το 2019, θα κλείνει το κεφάλαιο μιας τεράστιας ιστορίας που άνοιξε το 2008 με τον Iron Man.

Το πιο πιθανό είναι πως τα Infinity Wars θα έχουμε πολλές απώλειες ηρώων που αγαπήσαμε, ίσως και από το πρώτο μέρος της ταινίας, ώστε να υπάρχουν οι νέοι δυναμικοί που θα πάρουν τη θέση τους.

Η Captain Marvel είναι μία από αυτές, που μάλιστα ο Josh Whedon προσπάθησε να την βάλει στο Age Of Ultron αλλά επειδή είχαμε και το storyline των Quicksilver – Scarlert Witch, o μάστερ των studios, Kevin Feige έβαλε… κόκκινο.

Ποια είναι η Captain Marvel;

ΣΜα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;τα comicbooks, έχει αρκετά storylines και υπερηρωήδες που φοράνε αυτόν τον μανδύα, ωστόσο το πιο δημοφιλές storyline και αυτό που θα βρεθεί στη μεγάλη οθόνη είναι αυτό της Carol Danvers. Σαν Captain Marvel έχουν εμφανιστεί ακόμα οι Monica Rambeau, Mar-Vell, Noh-Varr, Khn’nr, Phyla-Vell, and Genis-Vell.

O εξωγήινος στρατιωτικός Mar-Vell ήταν ο πρώτος που έφερε το όνομα ωστόσο το 1967, δημιουργία του Stan Lee και Gene Colan.

Έχει αξία να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά το όνομα ακούστηκε από (ποιον άλλο) τη DC, όταν είχε τον άνδρα super ήρωα Captain Marvel τo 1939, που πουλούσε τεύχη σαν τρελός, περισσότερο από τον Superman.

Μετά από εκδοτικές περιπέτειες που κράτησαν δεκαετίες και φυσικά τη μετονομασία των Timely comics σε Atlas comics και τελικά σε Marvel, έγινε αυτό που ξέρουμε σήμερα σαν Shazam και θα γίνει επίσης ταινία το 2019 με τον The Rock.

Για να επιστρέψουμε όμως στη Marvel, η Carol Danvers  δημιουργήθηκε το 1968 από τους Roy Thomas και Gene Colan και ήταν η… Ms. Marvel από το 1977 έως το 2012 μέχρι να γίνει… Captain.

Μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά καρέ τις στιχομυθίας της με τον Steve Rogers -Captain America- στην πιο δημοφιλή ιστορία της, του 2012 από τον Kelly Sue DeConnick.

Η Carol Danvers εντάχθηκε στην πολεμική αεροπορία από νεαρή, ωστόσο παραιτήθηκε για να γίνει η επικεφαλής της ασφάλειας στη Nasa. Ξέρει από… πτήσεις δηλαδή.

Οι δυνάμεις της είναι: Υπερφυσική δύναμη, ικανότητα να πετάει, ταχύτητα, αντοχή, και να χειραγωγεί ενέργεια (να πετάει ακτίνες από τα χέρια της).Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Όλα αυτά τα απέκτησε από μια εξωγήινο μηχανισμό που μπορούσε να μετατρέψει την φαντασία σε πραγματικότητα, ανακατεύοντας της γενετική της ταυτότητα με αυτή των εξωγήινων.

Είναι τόσο σύμμαχος των Avengers, όσο και των Guardians of The Galaxy.

Η Trish Walker που εμφανίζεται στο Jessica Jones, ήταν αρχικά η Carol Danvers. Όταν αποφασίστηκε όμως πως θα πάρει τη δική της ταινία και ρόλο στο cinematic universe, υποχρέωσαν την showrunner, να αλλάξει το όνομα του χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα: ‘Οταν η Marvel (κυρίως), αντιγράφει την DC 

Και πάμε στα σημαντικά: Ποια ηθοποιός θα την υποδυθεί;

Πέρσι τέτοιο καιρό, όταν και η Ronda Rousey ήταν στα πάνω της, κοκορευόταν πως αυτή ήταν η καλύτερη για τον ρόλο. Ευτυχώς, αυτό το σενάριο παρά ήταν επιστημονικής φαντασίας ακόμα για μια ταινία που βασίζεται σε comic της Marvel.

Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Αργότερα, η κυρά των Vikings, Katheryn Winnick δέχθηκε «επίθεση» από fan art που την απεικόνιζαν τέλεια με τη στολή (η γυναίκα είναι τέλεια έτσι και αλλιως) και η ίδια όταν ρωτήθηκε, απάντησε πως είναι οπαδός τόσο των comic όσο και των ταινιών της Marvel. Οπότε άφησε την πόρτα ανοικτή. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε αλλά δεν προχώρησε κάτι.

Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;
Κρίμα το κορίτσι βρε παιδιά!

Και το φαβορί είναι κατά 99.9% η Brie Larson. Η νικήτρια του Α’ Γυναικείου Ρόλου στα OSCARS 2016 για τον ρόλο της στο Room, είναι το πουλέν του Kevin Feige και βρίσκονται σε συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά.

Μα, ποια είναι αυτή η Captain Marvel;

Πάντως πριν το Captain Marvel, η Brie θα πρωταγωνιστήσει στο Kong: Skull Island που θα έχει δίπλα της τόσο τον Samuel Jackson (Nick Fury) και τον Tom Hiddleston (Loki), έτσι για να μπαίνει στο κλίμα.

Θα δούμε ποτέ στον κινηματογράφο Marvel vs DC; 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *