Οι πιο μαγικές ροκ στιγμές που το κοινό ανέλαβε να τραγουδήσει

Οι πιο μαγικές ροκ στιγμές που το κοινό ανέλαβε να τραγουδήσει

Η πεμπτουσία της rock, η συναυλία. Ο παλμός, η ένταση, το πάθος. Οι συγχρονισμένες μελωδικές ιαχές χιλιάδων ανθρώπων με υψωμένα τα χέρια.

Σαν σε μυσταγωγική τελετή, η μουσική προϋπήρχε του σύμπαντος και η δύναμη της ισούται με πνευματική ανύψωση και ενίοτε ψυχική κάθαρση, έστω για λίγο.

Προσεκτικά επιλεγμένα βιντεάκια (HD) απίθανων ζωντανών εκτελέσεων που είτε μεμονωμένα, είτε διαχρονικά, έχουν πολύ έντονη την συμμετοχή του κοινού και λόγω sing along quality, φτιάχνουν δυνατή ατμόσφαιρα και δίνουν χρώμα… εξέδρας!

10. BOULEVARDS OF BROKEN DREAMS – Green Day / Reading 2013 ║

O Billie Joe κέρδισε δέκα χρόνια ζωής απ’ τη χαρά του, αρχίζει γονατιστός και το απολαμβάνει όσο το κοινό αλλά κι εμείς· σταματάει υποκλίνεται και συνεχίζει!

9. TAKE ME OUT – Franz Ferdinand• T in the Park 2014║

Όταν το κοινό τα χάνει κι αρχίζει να τραγουδάει το κιθαριστικό ριφ, τα έχεις καταφέρει! Γύρω στο 1:14 που σκάει το break γίνεται της τρελής! Απίθανο κοινό.

8. WANTED DEAD OR ALIVE – Bon Jovi • OAKA 2011 & NEW JERSEY 2001║

Ήμουν εκεί και θα με ακούσετε να φωνάζω δύο δυνατά ΕΕ! Συνήθως το κοινό τραγουδάει όλο το πρώτο κουπλέ, ο Τζον όμως ήταν δύσπιστος στην πρώτη τους φορά στην Ελλάδα. Έμεινε έκπληκτος χαμογέλασε μέχρι τα αυτιά όπως όλα τα μέλη, ίσως η καλύτερη στιγμή της συναυλίας! Η εκδοχή του 2001 κ αυτή μαγικότατη.

Και στο σπίτι τους

7. MASTER OF PUPPETS – Metallica • Nimes 2009║

Μια πολύ ξεχωριστή συναυλία που οι Metallica τίμησαν και τιμήθηκαν να παίξουν στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Nimes, υπέροχη ακουστική των οργάνων σε μια βραδιά από τις λίγες.

6. KILLING IN THE NAME OF – Rage Against The Machine • Finsbury Park 2010║

Από τα πιο δυναμικά τραγούδια που έχουν γραφτεί· σε κάθε ζωντανή εκτέλεση του το μόνο σίγουρα αναμενόμενο είναι ότι το κοινό θα κωλοχτυπηθεί και θα φωνάζει “fuck you I won’t do what you tell me”.

5. WE WILL ROCK YOU – Queen • Montreal 1981║

O κύριος Freddie Mercury ήταν μοναδικός στον έλεγχο και τον ξεσηκωμό του κοινού. Το χάρισμα του αυτό, σε συνδυασμό με την σκηνική του παρουσία τον κατατάσσει στον κορυφαίο frontman performer όλων των εποχών.

4. THUNDERSTRUCK – AC/DC • ARGENTINA 2012 |

Ο απόλυτος ύμνος της κλασικής ροκ για γροθιά στον αέρα, φωνή και headbanging, οι Λατινοαμερικάνοι το ξαναλέω, είναι οι καλύτεροι!

3. STILL HAVEN’T FOUND WHAT I’M LOOKING FOR – U2 | 2010 Rose Bowl |

Οι Ιρλανδοί είναι από τα πιο must-see live acts στην ιστορία της ροκ μουσικής. Ένα κατ’ εξοχήν live συγκρότημα στις συναυλίες τους ο κόσμος ανέκαθεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, πολλές οι υπέροχες στιγμές, εδώ σε ένα τραγούδι που λατρεύω.

2. FEAR OF THE DARK – Iron Maiden • Rock in RIO 2001 & ARGENTINA 2014 ║

Αναμενόμενο το ξέρουν και οι πέτρες ότι αυτό το κομμάτι ακούγεται πλέον ΜΟΝΟ live. Πέρα από τα λόγια στο ορχηστρικό κομμάτι περίπου στο 3:50-4:00 του κομματιού αυτό ΩΩΩΩ ΩΩΩ ΩΩ είναι η καλύτερη στιγμή σε ροκ συναυλία που μπορείς να ακούσεις. ΜΑΓΕΙΑ. Σας είπα ήδη νομίζω για τους Λατίνους…

1. IN THE END – Linkin Park • ARGENTINA 2017

Μαζί με τον Chester Bennington, & την ίδια χρονιά χωρίς εκείνον… ανατριχιαστική στιγμή. Δεν χρειάζονται συστάσεις….

R.I.P. https://www.youtube.com/watch?v=2eljBQ-Dvgg

WHEN DOVES CRY – ΧΟΡΩΔΊΑ 2000 τραγουδιστών (r.i.p. PRINCE)

Μετά το θάνατο του σπουδαίου Prince, για ένα αντίο, για μια απόδοση τιμής μαζεύτηκαν 2000 τραγουδιστές σε ένα αμφιθέατρο και μας χάρισαν ίσως το πιο συγκινητικό κομμάτι του στην καλύτερη του στιγμή, σηκώνεται η τρίχα…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *