Κυνηγώντας την… αλεπού

Κυνηγώντας την… αλεπού

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους geeks που δεν αντιλαμβάνονται την οικονομία και το χρήμα όπως αντιλαμβάνονται τα υπόλοιπα καψιλίκια τους, ως συνέπεια να νιώθουν αβοήθητοι στην περίοδο της κρίσης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχεις μείωση μισθού και καμία πιθανότητα εξέλιξης στην ανιαρή δουλειά σου. Αν βέβαια είσαι στην μαύρη λίστα του 1,5 εκατ. ανέργων και παλεύεις με τις σκέψεις και τους φόβους σου, τότε διάβασε προσεκτικά.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, το φύλο και την μόρφωση σου, αν και έχουν καθοριστική σημασία στην ανεύρεση εργασίας, πρέπει να βρεις την δύναμη μέσα σου και να απαντήσεις σε μία ερώτηση. «Τι πραγματικά θέλω από την ζωή μου;».

Η προγενέστερη φάση που έληξε το 2007, ήταν η εποχή του ατελείωτου χρήματος και της τεχνητής ανάπτυξης. (Θα αναλυθεί περισσότερο σε άλλο άρθρο). Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που τελείωσε το «ξέφρενο» χρήμα, σταμάτησε να είναι απαραίτητο αυτό που έκανες μέχρι εκείνη την στιγμή και έμεινες άνεργος. Εάν φυσικά είχες την τύχη και δούλευες, ώστε σήμερα να έχεις μία αξιοπρεπή προϋπηρεσία.

Τώρα έχεις την χρυσή ευκαιρία να ζήσεις μία δεύτερη εφηβεία σε πνευματικό επίπεδο, μία εμπειρία τόσο περιπετειώδης και συναρπαστική που θα διαφωτίσει το σκοτάδι που κυριαρχεί στο μυαλό και στην καρδιά σου.

Θα αναρωτιέσαι, πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό όταν ο ενοικιαστής και ο δικαστικός κλητήρας μου χτυπά την πόρτα. Το δράμα σε ανθρώπινο επίπεδο δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ σε καμία εποχή. Η ατέλειωτη εναλλαγή της ευημερίας και της ανέχειας. Η τύχη μερικές φορές είναι αδυσώπητη.

Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχική ιδέα, στο “πως μπορώ κερδίσω την ζωή μου ξανά”. Αρχικά, προσπάθησε να θυμηθείς τα όνειρα και τις επιθυμίες σου πριν τα θάψεις στους συμβιβασμούς του παρελθόντος. Ο καταπιεστής που ζει μέσα σου πρέπει να «πεθάνει».

awakening1

Το πιο ισχυρό πλεονέκτημα που δίνει η κρίση είναι ο θρυμματισμός και η κατάπτωση των ταμπού. Όλες οι πιθανότητες και οι επιλογές πλέον είναι ανοικτές, αρκεί να ακούσεις και να εμπιστευτείς τον εαυτό σου.

Σήμερα φυσικά ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο ισχυρός, όμως δεν έχει σημασία εάν είσαι πραγματικά συνειδητοποιημένος και η δουλειά σου είναι το πόνημα σου, ο κόπος σου. Μην μένεις αδρανής και ακόμη χειρότερα να νιώθεις άνετα στην αδράνεια σου. Αργά αλλά σταθερά φθείρει το φαντασιακό πεδίο σου, την νοημοσύνη σου, την προσωπικότητα σου. Μην ξεχνάς ότι όσο περισσότερο μία ιδέα ανακυκλώνεται στο μυαλό σου από κτήμα μετατρέπεται σε κτήση σου.

Βάλε τις μπότες και την στολή σου (κουράγιο), το καπέλο σου (πίστη), όπλισε την καραμπίνα σου (όνειρα) και μπες στο δάσος να σκοτώσεις την Αλεπού.

Disclaimer: Σε καμία περίπτωση η ιστοσελίδα ή ο συντάκτης δεν υποστηρίζει το κυνήγι, βασανισμό και εκμετάλλευση ζώων. Το άρθρο κάνει αναφορά στο κυνήγι ως μεταφορά στο αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και αναζήτησης.

5a16fffdc43f016e3ffda9f97158352b

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *