Κανείς σας δεν έχει καταλάβει το Karate Kid

Κανείς σας δεν έχει καταλάβει το Karate Kid

Το παρακάτω κείμενο είναι καθαρά χιουμοριστικό και είναι εμπνευσμένο από την οπτική γωνία ενός εκ των πρωταγωνιστών της σειράς How I met your Mother, Βarney Stinson, αλλά πιστεύω πως δεν έπρεπε να λείψει από το site μας και είναι η ώρα λοιπόν να λάμψει η αλήθεια.

Η ιστορία ξεκινά με τον πρωταγωνιστή William Zabka, στο ρόλο του Johnny Lawrence (ο αληθινός Karate Kid) ο οποίος προπονείται φιλήσυχα, στο Cobra Kai dojo, μέχρι που βρίσκεται στο δρόμο του ο ύπουλος και υποχθόνιος Ralph Macchio, στο ρόλο του απεχθή Daniel LaRusso και αποφασίζει να τον βάλει στη θέση του.

Τρελαμένος από τη ζήλια του και μη μπορώντας να ανεχτεί το πόσο αγαπητός, μάχιμος και πειθαρχημένος είναι ο Johnny, κάνει συμφωνία με το διάολο, τη πονηρή ταραντούλα, τον Keisuke Miyagi, γνωστό και ως Mr. Miyagi, με σκοπό να ατιμάσουν το αξιοπρεπές Cobra Kai Dojo.

Karate KidΈτσι ο γλοιώδης Daniel, γίνεται παραδουλεύτρα του μισάνθρωπου Miyagi, με αντίτιμο να του μάθει ότι ύπουλη τακτική γνωρίζει.

Έχοντας φτάσει στο level του Χλαπάτσα (Της Ελλάδος τα παιδιά) δηλώνει συμμετοχή στο All-Valley Karate Tournament και με τις τακτικές του κροταλία καταφέρνει να φτάσει στο τελικό και να αντιμετωπίσει τον Johnny, τον οποίο εξουδετερώνει με μία παράνομη κίνηση και κερδίζει το τουρνουά.

Όμως δε σταματά εδώ, ο Johhny, όντας σεβαστικός νέος, ο οποίος γνωρίζει τι πάει να πει ευγενής άμιλλα, παίρνει το τρόπαιο και το δίνει ο ίδιος στον απεχθή Daniel, όπου βλέπουμε για άλλη μια φορά τι παιδί διαμάντι είναι.

Ηθικό δίδαγμα, ο William Zabka είναι ο Karate Kid, όχι ο τρισάθλιος Ralph Macchio, και από τη ταινία αποκομίζουμε πάρα πολλές αρετές, από τον Zabka και μόνο, ο οποίος παρότι έχασε άτιμα, παρέμεινε το καλό παιδί.

Ξαναδείτε τη ταινία, μη μασάτε τις βλακείες που σας σερβίρουν, επαναλαμβάνω ο William Zabka είναι ο Karate Kid, φεύγω συγχύστηκα.

karate_kid_1984_2

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *