Και επίσημα, τέλος ο Cliff Williams από τους AC/DC

Και επίσημα, τέλος ο Cliff Williams από τους AC/DC

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]ο 2016 φαίνεται πως δεν σταματάει να αφαιρεί από την Rock σκηνή θρυλικές φιγούρες της. Από τον θάνατο του Lemmy (ok ήταν late 2015) μέχρι και την κουφαμάρα του Brian Johnson των AC/DC και ο κατάλογος δεν σταματάει εκεί.

Και μάλιστα με AC/DC και πάλι στο προσκήνιο που ήδη υποφέρει αρκετά από τις απώλειες. Όπως προαναφέραμε την θρυλική του φωνάρα, τον Johnson που είχε το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσει τον Bon Scott. Πριν από ήταν η άνοια του Malcolm Young και οι μπελάδες με το νόμο του Phil Rudd.

Τώρα έρχεται και επίσημα πλέον (μετά τις δηλώσεις του την άνοιξη) η απόσυρση του Cliff Williams, του θρυλικού μπασίστα των AC/DC.

Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι του Williams με την για σχεδόν 40 χρόνια μπάντα του, θα χωρίσουν μετά το τέλος της τρέχουσας περιοδείας, με τον μουσικό να υποστηρίζει πως αποσύρεται γενικά από τη μουσική σκηνή.

«Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή την περιοδεία. Ήταν υπέροχα. Το κοινό, οι fans, η στήριξή τους ήταν φανταστική και το εκτιμούμε σίγουρα.

«Είναι ώρα για ‘μενα να «περάσω έξω», αυτό είναι όλο. Δεν έχει να κάνει με το ότι χάσαμε τον Malcolm, τον Phil ή τον Brian. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τα πάντα αλλάζουν. Τα πάντα άλλαξαν και όταν πέθανε ο Bon, επομένως δεν είναι οι αλλαγές το θέμα. Απλώς, είμαι έτοιμος να σταματήσω να περιοδεύω, και να κάνω αυτά που κάνω στα χρόνια ανάμεσα στις περιοδείες μας. Κάνουμε μερικά χρόνια διάλλειμα κάθε φορά και ξέρω τι πρόκειται να κάνω. Ξαναλέω, πως απλώς ήρθε η ώρα μου. Χρειάζομαι χρόνο με την οικογένειά μου, και θέλω να χαλαρώσω και να σταματήσω να δίνω συναυλίες. Νιώθω πολύ καλά. Δε θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω. Είμαι με τους ανθρώπους μου όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκομαι στη μπάντα και παίζω τη μουσική μας».

acdcband2008new1_638

Ο Cliff Williams μπήκε στους AC/DC στα μέσα του 1977, και ο πρώτος δίσκος που συμμετείχε ήταν το “Powerage” του 1978. Από τότε βρίσκεται διαρκώς στη μπάντα, και η αποχώρησή του σημαίνει πως ο Angus Young θα παραμείνει ο μοναδικός από την γνωστότερη σύνθεσή της.

Η τελευταία του συναυλία στην αμερικάνικη περιοδεία για το πρόσφατο Rock or Bust ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου στη Philadelphia. Αναμένουμε να δούμε αν θα ανακοινωθεί κάποιο νέο σκέλος, ή αν αυτή η συναυλία ήταν η τελευταία με τον Cliff Williams πίσω από τις 4 χορδές.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *