«Η Cersei πάσχει από κλασική περίπτωση ναρκισσισμού»

«Η Cersei πάσχει από κλασική περίπτωση ναρκισσισμού»

[dropcap size=dropcap]Σ[/dropcap]το τέλος του 6ου κύκλου του Game Of Thrones, η Mad Queen Cersei Lannister σκοτώνει τους Margaery Tyrell, the High Sparrow, Kevan Lannister και καβαλάει τον Iron Throne. Αυτό που  ήθελε πάντα αλλά με ένα μεγάλο κόστος.

Τα παιδιά της είναι νεκρά και ο αδερφός της είναι, το λιγότερο δύσπιστος.

Μια χρήστης του Reddit που αναφέρει πως είναι ψυχολόγος προσπαθεί να εξηγήσει την συμπεριφορά της Cersei που την αποκαλεί σαν μια κλασσική περίπτωση ναρκισσιστικού ατόμου. Που σε ένα ακραίο fantasy περιβάλλον σαν το Game Of Thones, εκφράζει και τα πιο ακραία χαρακτηριστικά αυτής της… πάθησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
Μπορεί να νομίζεται πως τα ναρκισσιστικά άτομα δεν είναι ικανά να αγαπήσουν, αφού συχνά επιδεικνύουν μια εμπάθεια προς όλους (πλην φυσικά του εαυτού τους). Σε μια γενική ιδέα, αυτό είναι σωστό αν και μιλάμε για ένα τηλεοπτικό show που οι χαρακτήρες είναι μέχρι ενός σημείου «αληθινοί».
Υπάρχει ένα είδος ναρκισσιστικής αγάπης που το συγκεκριμένο άτομο, μπορεί να αγαπήσει με πάθος άλλους ανθρώπους υπό το πρίσμα πως εκείνοι, είναι ένα κομμάτι του εαυτού του. Δηλαδή παθαίνει κατά κάποιον τρόπο, ένα κατακερματισμό του εαυτού του και συμπληρώνεται από τους άλλους.
Αυτό γίνεται πάντα με άτομα της οικογένειας ή εραστές (στο Game Of Thrones αυτά τα σύνορα είναι πολύ θολά, lol). Αντί να αγαπήσει το άλλο άτομο σαν ξεχωριστή προσωπικότητα  με τα υπέρ και τα κατά του, το ναρκισσιστικό άτομο προσπαθεί να «απορροφά» τα τέλεια χαρακτηριστικά του ατόμου που θέλει και να τα ενσωματώνει στο «είναι» του (της).
Αυτό το βλέπεις από τον τρόπο που η Cersei σκέφτεται τον Jamie και τα παιδιά της. Πρέπει να είναι τέλεια, όπως είναι και εκείνη. Πέραν αυτής της περίπτωσης, η Cersei δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν. Η μοναδική της αγάπη είναι ο δίδυμος αδερφός της που μοιάζει σαν εκείνη.
Το να αγαπήσεις το/η δίδυμο/η αδερφό/ή σου είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης του εαυτού σου και η απόλυτη έκφραση για ένα ναρκισσιστικό άτομο. Όπως θυμόμαστε, όταν αποχωρίστηκε τον Jaime στην πρώτη σεζόν, αμέσως στράφηκε προς τον ξάδελφο της.

Η επιστήμη μίλησε παιδία. Τα υπόλοιπα σε περίπου 10 μήνες.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *