Η Adrenaline Shot που σας χρειάζεται… από τους AMKEN

Η Adrenaline Shot που σας χρειάζεται… από τους AMKEN

[dropcap size=dropcap]Κ[/dropcap]αιρό είχα να γράψω για μια μπάντα και τι καλύτερο από το να ασχοληθείς με τους AMKEN. Είναι εύκολο και γνωστό μονοπάτι που σε οδηγεί σε extreme headbanging μονοπάτια. Και εξηγούμαι…

Η πρώτη μου επαφή με τους AMKEN ήταν λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο πετυχημένο διαγωνισμό, TOP OF THE ROCKS, όπου σαν χορηγός επικοινωνίας το School of Rock υπήρχε το προνόμιο να ακούσω τους τρεις φιναλίστ για να προετοιμάσω μια κάποια παρουσίαση και συνεντεύξεις.

Όταν άκουσα τους AMKEN απλά κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα που, υγεία να έχουν τα παιδιά, θα μας αναγκάσουν να μιλάμε για αυτούς για πολύ καιρό. Είτε το θέλουμε, είτε όχι. Βασικά το θέλουμε…

Στο report που είχα γράψει μετά την κατεδαφιστική τους εμφάνιση το Lazy, όπου κέρδισαν το «τρόπαιο» του TOP OF THE ROCKS από το… πρώτο ημίχρονο, ανέφερα πως πέρα από ότι μου θύμιζαν πρώιμους Slayer (σε μια μίξη με Tankard λόγω του χιουμοριστικού attitude), μου είχε κάνει εντύπωση ο επαγγελματισμός τους. Μιλάμε για μια νεανική Thrash Metal μπάντα και ο ήχος τους θύμιζε επαγγελματική συναυλία.

Έτσι λοιπόν και το Adrenaline Shot, το EP τους που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου και απ’ όσο παρακολουθώ το fanpage τους στο facebook, λαμβάνει από καλές μέχρι και άριστες κριτικές, δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει πέραν τα όρια της πολύ προσεγμένης δουλειάς. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η μπάντα υφίσταται από το 2011 και μπήκε στο στούντιο τον Φεβρουάριο του 2014 για να μας παρουσιάσει τη δουλειά της, 8 μήνες μετά.

Δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε η δουλειά και με χαρά μου βλέπω, ότι πολλές Ελληνικές μπάντες το αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα το θέμα. Και επειδή εδώ στο School of Rock δεν βαθμολογούμε, αλλά γράφουμε εντυπώσεις, η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγη ώρα πριν τις αποτυπώσω στο πληκτρολόγιο.

amken
From left to right: Sokratis Bebis – Drums, Giannis Karakoulias – Guitars, Vanias Apostolopoulos – Vocals, Guitars, Kostas Triantafullou – Bass

Και αυτό γιατί το Adrenaline Shot, αποτελείται από τέσσερα thrash διαμαντάκια και ένα εξώφυλλο (από τον Αμερικανό καλλιτέχνη, Bill Hauser), από τα καλύτερα της χρονιάς. Παρεμπίπτοντος, αν μου έβαζες να διαλέξω τα 3 καλύτερα εξώφυλλα για το 2014, εκτός του The Satanist των Behemoth, θα ήταν των Sonata Antartika και φυσικά των AMKEN.

Ο ήχος του είναι όσο καθαρός χρειάζεται (για thrash μιλάμε) και αυτό που με τρέλανε είναι το μπάσο. Προφανώς είναι ισότιμο αποτέλεσμα μεταξύ τεχνικής και προσωπικού ήχου αλλά και παραγωγής (ηχογράφηση στα Made in Hell Studios, παραγωγός ο David Prudent). Και αυτά τα lead… Σε πάμπολλα Thrash albums ακούς lead και solo που είναι πιο αδιάφορα και από τα τραγούδια τα οποία συνοδεύουν. Όχι όμως στο Adrenaline Shot, που είναι όπως και όπου πρέπει και οδηγούν το ενίοτε κομμάτι σε tricky καταστάσεις.

Από τη στιγμή που είχα ακούσει το Zombie Pets, πίστευα πως αυτό ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι αλλά έκανα λάθος. Το τέταρτο στη σειρά του EP, το God’s Asleep είναι απλά ένα αριστούργημα. Πιο midtempo σε σχέση με τα άλλα και μεγάλο σε διάρκεια, σε καθηλώνει με τις αλλαγές του. Και η δεύτερη έκπληξη (πρώτη χρονικά αφού είναι το τρίτο κομμάτι), το Nightmares. Και αυτό σε midtempo φόρμες, με τα ξεσπάσματα όμως, που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι AMKEN ξέρουν να γράφουν κομμάτια με μια δομή, πέρα από δικασιές και ξυσίματα στις κιθάρες.

Τα φωνητικά, όποιος δεν έχει δει live τους, απλά δεν καταλαβαίνει τη δύναμη τους. Να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι άσχημα το EP απλά είναι το ίδιο και καλύτερα στο live που οι περισσότεροι χάνονται στην άβυσσο της σκηνής.

Όποιος δεν έχει ακούσει AMKEN ευκαιρία είναι το videoclip τους πιο κάτω και ΦΥΣΙΚΑ να αγοράσει το άλμπουμάκι. Τα καλύτερα, είμαι σίγουρος, έρχονται. Η δουλειά ανταμείβεται και αυτή η μπάντα είναι ακόμα μια απόδειξη/απάντηση στους ανέραστους νεοέλληνες της φραπεδιάς και της ατελείωτης παπαρολογίας.

Πιάσε την κιθάρα και σκάσε…

Adrenaline Shot tracklist:

Adrenaline Shot 2:55
Zombie Pets 5:20
Nighmares 5:21
God’s Asleep 6:14

[embedvideo id=”UX0x6n-VwAE” website=”youtube”]

Επερχόμενες εμφανίσεις των AMKEN:

11.12 GR – Athens – Ragnarok Club – Release Listening Party
18.12 DE – Ingolstadt – Eventhalle Westpark – open. for SIX FEET UNDER “XMAS IN HELL TOUR 2014”
28.12 GR – Athens – AN club – XMAS OF THRASH

AMKEN online

Facebook – https://www.facebook.com/amkenthrash
YouTube – https://www.youtube.com/amkenthrash
Twitter – https://twitter.com/Amkenthrash
Blog – https://amkenthrash.blogspot.com/
MySpace – https://myspace.com/amkenthrash
SoundCloud – https://soundcloud.com/amkenthrash
Reverbnation – https://www.reverbnation.com/amken

10626147_681684261938953_3889717374991299993_o
Απλά… άψογο!

Σου αρέσει να διαβάσεις διηγήματα τρόμου, φαντασίας και μυστηρίου; Πάτα στο παρακάτω Banner, μπες στο Hauntedworlds.eu, στο νέο music & writing project του Γιώργου Μεσολογγίτη.

haunted worlds

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *