Η φάση είναι (ξανά)… X-Files

Η φάση είναι (ξανά)… X-Files

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]ν είσαι παιδί των 90s θα έχεις σίγουρα, πολλές αναμνήσεις από την καλύτερη χρονική περίοδο ever. Θυμάμαι τον εαυτό μου, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου, να έχουμε τρεις λέξεις στο μυαλό μας. Junior Tv, X-Files και Tales from the Crypt. Αν και ήμασταν κούτσικα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την ποιοτική τηλεόραση, κάτι που έχει χαθεί.

Η στροφή στα 90s και πάλι, εν έτη 2016 έχει ξεκινήσει, μια λάμψη ανάμεσα στα περισσότερα trash shows έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται . Το X-Files μετά το 2002, θα βγάλει 6 επεισόδια, δηλαδή 14 χρόνια μετά. Αργότερα θα ακολουθήσει το Tales from the Crypt. Το Schoolofrock σου παρουσιάζει τα κεντρικά σημεία, των πρώτων δύο επεισοδίων της θρυλικής σειράς  που αφορά της θεωρίες συνωμοσίας και το κυνήγι εξωγήινων.

Ίδιο intro

Αν και η τεχνολογία σήμερα έχει προχωρήσει, η σειρά επέλεξε το ίδιο intro που είχε. Δεν έχει διαφορετικά γραφικά και η μουσική είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς. Άλλωστε ποια άλλη μουσική υπόκρουση θα μπορούσε να μας δώσει τόση ανατριχίλα;

[embedvideo id=”XEP4p_rwL0I” website=”youtube”]

Ο Mulder και η Scully είναι ακόμα καλύτεροι

Τι και αν είναι στα πρώτα -ίντα, ο Mulder και η Scully είναι ακόμα καλύτεροι από ότι ήταν στα 90s. Πιο ώριμοι και πιο πειστικοί στο ρόλο τους. Η Gillian Anderson (Scully) έχει γίνει μια πολύ ωραία γυναίκα και ο David Duchovny (Mulder) είναι πιο bad-ass από ότι ήταν. Αν αναρωτιέστε για τις ηλικίες τους, η Anderson είναι 47 και ο Duchovny 55 παρακαλώ.

Καλύτερο γραφικό περιβάλλον

Αναφέραμε πάνω ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Τα X-Files έτσι και αλλιώς ήταν πιο μπροστά από την εποχή του εξαρχής, αλλά τώρα βλέπεις καλύτερο σχεδιασμό στα διαστημόπλοια και στους εξωγήινους.  Άλλωστε κάποια teasers το αποδεικνύουν.

[embedvideo id=”Qi_9YuMynW0″ website=”youtube”]

Ξετυλίγεται επιτέλους το κουβάρι

Τέλος, το κουβάρι και το ρεζουμέ της σειράς έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Μαθαίνουμε πως ξεκίνησαν τα X-Files, τον λόγο ύπαρξης τους, την ιστορία με τα alien και λεπτομέρειες της ζωής των πρωταγωνιστών. Εστιάζει στο ρόλο της κυβέρνησης κυρίως και τον εξωγήινων. Με λίγα λόγια ποιος είναι περισσότερο φταίχτης από τους δύο. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Mulder και η Scully είχαν σχέση και μάλιστα αρκετά προχωρημένη.

Η πρώτη που έγραψε για αυτή την σχέση, ήταν η Haley Mlotek. Πρώην δημοσιογράφος των The New York Times Magazine, The National Post, The Globe & Mail και The Guardian. Η θεωρία της βασίζεται κυρίως, σε ένα πιλοτικό επεισόδιο όπου η Sculy επισκέπτεται τον Mulder, ντυμένη κάπως προκλητικά και του λέει ότι την έχει δαγκώσει κάποιος εξωγήινος. Εκείνος πέφτει στον ώμο της, τον μυρίζει και τον φιλάει. Η Sculy έχει μια έκφραση στο πρόσωπο της του τύπου «είμαι έτοιμη να τελειώσω».

Τα νέα X files, είναι μια πολύ καλή παραγωγή και κρατάει το στιλ του μυστηρίου όπως παλιά. Είναι σίγουρο ότι με αυτά που θα μας δείξουν μέχρι το επίσημο τέλος της σειράς, θα αλλάξουμε μυαλά γιατί θα τα έχουμε δει όλα, με την καλή πάντα έννοια.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *