Η τριλογία The Dark Knight είχε πολλά κενά στην πλοκή

Η τριλογία The Dark Knight είχε πολλά κενά στην πλοκή

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] προηγούμενη δεκαετία, δεν ήταν όπως αυτή που διανύουμε τώρα για της super hero ταινίες. Είμαστε στα μέσα του 2016 και ήδη έχουμε δει Deadpool, Batman V Superman, Civil War και X-Men: Apocalypse και ενώ περιμένουμε το Suicide Squad και το Doctor Strange. Ενώ αν όλα πήγαιναν καλά, θα είχαμε και το Gambit στο τέλος του χρόνου. Dark Knight

Αντίθετα, το 2002 ήταν χρονιά-σταθμός για εμάς τους geeks, αφού η Sony έφερε έναν υπερ-γαμάτο Spider-Man στις μεγάλες οθόνες και τρία χρόνια μετά, η Warner έφερε τον μεγαλύτερο όλων. Τον Batman.

Όλα αυτά τα χρόνια, η τριλογία του Christopher Nolan θεωρείται (και ίσως είναι), out of this planet. Ωστόσο κανείς (ή έστω, σχεδόν κανείς) δεν μιλάει για τα μεγάλα plot holes που υπάρχουν και στις τρεις ταινίες. Όχι ότι αυτό, μειώνει την αξία τους. Κάθε ταινία έχει κενά και ιδιαίτερα οι super hero.

Το κουλό σχέδιο της League Of Shadows

Πρέπει πια να το παραδεχτούμε πως το σχέδιο της League Of Shadows με το δηλητήριο φόβου του Scarecrow είναι κουλό. Όσον αφορά την εκτέλεση. Θα το ρίχνανε στο υδρευτικό σύστημα (λέγε με ΕΥΔΑΠ) αυτό το υγρό και μετά θα το εξατμίζανε για να προκαλέσουν το χάος στο Gotham.

To πρόβλημα είναι πως ήδη είχαν ρίξει αυτό το δηλητήριο εδώ και εβδομάδες. Κανείς στο Gotham δεν έκανε ένα καυτό μπάνιο, να βάλει ένα πλυντήριο πιάτων ή να πιει ένα τσαγάκι βρε αδερφέ, ώστε να εξατμίσει πριν την ώρα του το… χάος;

Οι όμηροι του Joker

Στο θρυλικό Dark Knight, o Joker μπουκάρει στο πάρτι των χαρτογιακάδων με σκοπό να σκοτώσει τον Harvey Dent. Ξαφνικά ο Batman εμφανίζεται και ρίχνει ξύλο, με τον Joker να σπρώχνει την Rachel Daws στο κενό. Ο Batman τη σώζει και… αυτό είναι. Δεν γυρίζει ποτέ να δει τι γίνεται στο πάρτι. Ναι, μάλλον ο Joker θα το είχε σκάσει, αλλά δεν υπάρχει μισό πλάνο να δείχνει πως ο Batman νοιάστηκε για το τι σκατά άφησε πίσω του.

Το σχέδιο του Joker

Όπως σε κάθε major villain που κάνει δολοπλοκίες. Το σχέδιο του, είτε είναι έξυπνο είτε χαζό, χρειάζεται απίστευτη ακρίβεια για να πετύχει στην πραγματικότητα. Ούτε ένα γρανάζι να μην… στραβώσει. Όπως καλή ώρα στο Civil War.

Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτά που ήξερε ο Coleman Reese;

Ο λογιστής της Wayne Enterprises, Coleman Reese κατάλαβε πως ο Bruce Wayne ήταν ο Batman. Το φώναξε σε όλο τον κόσμο πως ξέρει ποιος είναι ο Batman. Παρόλα αυτά, όταν ο Joker κόντεψε να τον σκοτώσει, ο Batman τον έσωσε. Και έχουμε το εξής παράδοξο.

Ναι, οκ. Συμφώνησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του Bruce αλλά σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος κατηγορούσε τον Batman για τα εγκλήματα του Harvey Dent, με την αστυνομία του Gotham να το ψάχνει για χρόνια, πριν τεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον Bane στο Dark Knight Rises.

Ο Coleman Reese δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στη συνέχεια της τριλογίας. Από τη στιγμή που είχε δηλώσει πως ήξερε ποιος είναι, δεν θα τον «ξεσκονίζανε» στην αστυνομία για να το αποκαλύψει; Και με την κοινή λογική ρε παιδί μου, ο λογιστής ενώ περίεργου, μισάνθρωπου δισεκατομμυριούχου βροντοφωνάζει πως ξέρει ποιος είναι ο Batman. Δεν λέει κάτι αυτό;

Γίνεται να μην αναγνωρίσεις τον Bane;

Στην αρχική σκηνή του The Dark Knight Rises, ο Bane και μερικά τσιράκια του, επίτηδες αιχμαλωτίζονται για να έχουν πρόσβαση κοντά στον Dr. Pavel. Να θυμίσουμε ότι ο Dr. Pavel ήταν προστατευόμενος της CIA από τον… Bane. Ναι, μπέρδεμα.

Μάλιστα, κάποιοι πράκτορες αναφέρονται στον Bane σαν τον masked man. Άρα ξέρουν πως μοιάζει. Πως γίνεται να μην τον καταλάβουν, πριν βάλουν την κουκούλα του και τους βάλουν στο αεροπλάνο;

Για να μην αναφέρουμε πως τα δυο αεροπλάνα της CIA, έφυγαν… πλαί πλάι. Έτσι για να διευκολύνουν τον ψεύτικο θάνατο το Dr. Pavel. Καταρχάς τα αεροπλάνα θα φαίνονταν στην γνωμάτευση πως έχουν τρύπες από σφαίρες, ενώ το πτώμα με το αίμα του Pavel που είχαν ρίξει, με μια απλή εξέταση DNA από τα δόντια του, θα έδειχνε την αλήθεια.

Πως γύρισε ο Bruce Wayne στο Gotham;

Τα προβλήματα με το The Dark Knight Rise δεν σταματούν εκεί. Πολλοί έχουν θέμα με την απόφαση του Gordon να ρίξει ολόκληρη την αστυνομική δύναμη του Gotham σε μια παγίδα στους υπονόμους. Ωστόσο αυτό δεν το λες plot hole, αλλά κακή απόφαση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η επιστροφή του Batman από τις φυλακές του… πουθενά, στο Gotham σε μια στιγμή, μετά από μια σπασμένη πλάτη μάλιστα.

Ο Nolan δεν έδωσε ποτέ εξήγηση στο όραμα του που είχε για αυτή τη σκηνή. Υπήρχε κάποια κομμένη σκηνή που εξηγούσε; Όχι. τουλάχιστον δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Οπότε ο αληθοφανής Batman των 2,5 προηγούμενων ταινιών, έγινε ξαφνικά Batman των comics που κάνει απλά ό,τι θέλει χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *