«Η σκηνή με το: “Martha” στο Dawn Of Justice, ήταν σωστή»

«Η σκηνή με το: “Martha” στο Dawn Of Justice, ήταν σωστή»

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]ίτε είσαι fan της DC, είτε αδιάφορος του έργου της, αν είδες το Batman V Superman: Dawn Of Justice, σου έμεινε η σκηνή όπου το δράμα μεταξύ των δυο ηρώων, λύνεται με τη μαγική λέξη «Martha». Και σε κάνει να αναρωτιέσαι.

Εσύ είσαι τόσο περίεργος που (στην πλειονότητα των οπαδών) δεν σου άρεσε η σκηνή ή μήπως ο Zack Snyder τα σκάτωσε λίγο στην εκτέλεση καθώς, οι δικαιολογίες των Geoff Johns και Diane Lane που δίνουν τις εξηγήσεις τους, σου φαίνονται λογικές.

Δηλαδή, αν ο Superman είχε φωνάξει: «Αφήνεις να σκοτώσει τη μητέρα μου», τότε ίσως να προκαλούσε το ενδιαφέρον του Batman πιο ομαλά και να είχε καλύτερη ροή μια επόμενη ερώτηση: «ΟΚ, ρε βρομερέ, εξωγήινε. Ποια είναι η μάνα σου;».

«Martha!»

Boom!

Όπως αναφέρει ο Johns:

«Η ταινία χρησιμοποιεί μια καταπληκτική στιγμή ενοποίησης. Martha! Και οι δυο τους έχουν μια πολύ βαθιά σύνδεση με τις οικογένειες τους, άσχετα αν οι γονείς τους είναι ζωντανοί ή όχι. Και αυτό το όνομα είναι μια πολύ καλή σύνδεση. Μοιράζονται πολλά έτσι. Γιατί παρά τις διαφορές τους, στο κάτω-κάτω είναι σύμμαχοι και φίλοι».

Η ηθοποιός Diane Lane (Martha Kent) τόνισε:

«Ο Superman και ο Batman έγιναν σούπερ ήρωες από αντίθετες διαδρομές, ωστόσο έχουν παρόμοιες ιστορίες. Και οι δυο έχουν χάσει τις κανονικές τους οικογένειες, είναι ορφανοί. Ο Batman δεν θεωρεί τον Superman σαν γήινο μέχρι που συνειδητοποιεί πως έχει μια μητέρα. Και η απόφαση που παίρνει για να τη σώσει εκείνος, είναι μια στιγμή που ξεπληρώνει στον εαυτό του την αδυναμία που είχε μικρός να σώσει τη δική του μητέρα».

Στο χαρτί, όλα αυτά φαίνονται σωστά. Όπως γράψαμε και πιο πάνω όμως, η εκτέλεση ήταν πολύ άτσαλη. Μπορεί ο Snyder να έχτισε από το πρώτο λεπτό τη στιγμή, δείχνοντας τη δολοφονία των γονιών του Bryce Wayne (και εμείς γκρινιάζαμε για το λόγο του να δούμε και πάλι ένα origin αυτής της ιστορίας), ωστόσο η οριακή στιγμή ήταν ατσούμπαλη. Και θυμηθείτε την και πάλι:

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *