Η ιστορία συνωμοσίας πίσω από το Stranger Things

Η ιστορία συνωμοσίας πίσω από το Stranger Things

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ετά από μια φανταστική πρώτη σεζόν και παρά το γεγονός ότι ήδη ανακοινώθηκε η δεύτερη για το 2017 -οπότε οι fans θα έπρεπε να ασχολούνται με το τι θα δούμε του χρόνου- το Stranger Things ακόμα προσφέρει απλόχερα στοιχεία, ιστορίες και συζητήσεις γύρω από αυτά που είδαμε στην πρώτη σεζόν.

Και όμως, αυτά που είδατε στον πρώτο κύκλο, δεν είναι απλά ιστορίες φαντασίας που προσφέρουν φόρο τιμής, στο στιλ γραφής του Stephen King. Αλλά «πραγματικές» ιστορίες συνωμοσίας, που για καιρό έγιναν talk of the town.

Το 2015, το Netflix είχε ανακοινώσει πως θα υπάρξει ένα show, το Montauk, που θα ασχολούνταν με το θρυλούμενο Montauk Project του Long Island στη Νέα Υόρκη. Μια υποτιθέμενη σειρά από άκρως απόρρητα πειράματα που έγιναν στην περιοχή στα 80ς και τα είχε κάνει συνομωσιολογική «μόδα», ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Preston B. Nichols με το βιβλίο του The Montauk Project: Experiments in Time.

Ναι, καλά καταλάβατε. Αντί για Long Island και Νέα Υόρκη, η ιστορία μετακόμισε από τους Duffer Brothers στο Hawkins και την Indiana. Και από… Montauk, μετονομάστηκε σε Stranger Things. Όσοι είδατε τη σειρά, καταλάβατε πως η θεματολογία μπορεί να μην ήταν τόσο συγκεκριμένη και να φωτογραφίζει θρυλικά λεγόμενα, αλλά είχε απόρρητα μυστικά, τηλεκινητικά παιδιά, τέρατα και τρύπες σε άλλες διαστάσεις.

Όλα τα γεγονότα είναι βασισμένα ή εμπνευσμένα από «πραγματικές» ιστορίες συνωμοσίας που με την πιο ελεύθερη προσέγγιση του Stranger Things, πήραμε ένα χορταστικό αποτέλεσμα. Ναι, φυσικά και τα γεγονότα του Montauk ποτέ δεν αποδείχτηκαν πραγματικά. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Ίσως η ιστορία του Long Island να προσφέρει υλικό για τη δεύτερη σεζόν. Ίσως παίξει η ιστορία του Al Bielek. Ενός ανθρώπου που πίστευε πως αυτός και ο αδερφός του, στάλθηκαν με το πολεμικό τους καράβι από το 1943, μπροστά στο χρόνο και η κυβέρνηση προσπάθησε να το καλύψει.

Σαν το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *