Η ενδιαφέρουσα πορεία του The Walking Dead προς την TV

Η ενδιαφέρουσα πορεία του The Walking Dead προς την TV

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ερικές φορές, τις περισσότερες θα λέγαμε, όταν βλέπουμε μια πετυχημένη ταινία/σειρά ή ένα τραγούδι ή ακόμα και ένα βιβλίο, νιώθουμε δέος και λίγο φθόνο για τη προβολή που λαμβάνει. Τι εμπόδια πέρασε όμως για να φτάσει στην κορυφή;

Οι σοφοί AC/DC έχουν τραγουδήσει: It’s Long Way To The Top If You Wanna Rock N’ Roll και αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση του The Walking Dead. Όσο hype και επιτυχία λαμβάνει σήμερα, τόσο δεν ήθελε κανείς να προβάλει τη σειρά όταν έβλεπαν το σενάριο για το πιλοτικό επεισόδιο.

Όπως διαβάζετε! Κανείς, από τους μεγάλους, δεν ήθελε να προβάλει από τη συχνότητα του μια σειρά με zombies. Μεγάλους εννοούμε το HBO και το NBC.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Frank Darabont (The Shawshank Redemption) εργάστηκε μαζί με τον Robert Kirkman δημιουργό του comicbook, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ πριν το δούμε τελικά στο AMC – που ήταν η τελευταία επιλογή τους λόγω του Mad Men. To NBC αρνήθηκε λόγω των zombies και στο HBO δεν άρεσε -κρατηθείτε!- ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ σε βάθος χρόνου.

thomas-jane-beard
Thomas Jane

Γιατί το γράψαμε με κεφαλαία; Γιατί το HBO το 2010 (που ξεκίνησε τελικά και το The Walking Dead), άρχισε να προβάλει το Game Of Thrones που έχει ξεκληρίσει και ξεκληρίζει κάθε φορά το cast. Ειρωνεία ή όχι;

Για να επανέλθουμε στον Darabont (διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του με την κόντρα του AMC όπου έφερε τον θάνατο του Dale και την δική του απόλυση με αποτέλεσμα να αναλάβει ο Scott Gimble), η δική του αγωνία ήταν στην επιλογή του Rick Grimes.

Και αυτή, δεν ήταν ο Andrew Lincoln λόγω του άχαρου ρόλου του στο Loves Actually. Ο γάλλος σκηνοθέτης/παραγωγός ήθελε τον τραγικό πρωταγωνιστή της πολύ καλής κινηματογραφικής μεταφοράς του The Mist του Stephen King, Thomas Jane. Εκείνος όμως αρνήθηκε για να λάβει μέρος στη σειρά Hung όπου έτρεξε τρία χρόνια στο HBO (2009-2011) χωρίς ποτέ να γίνει trend.

Τελικά το AMC έδωσε την ευκαιρία στο The Walking Dead και ο Darabont στον Lincoln. Το 2010 η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ηθικό δίδαγμα; Μην τα παρατάς αν είσαι ξεπλυμένος άγγλος ηθοποιός που κάποτε έπαιξες σε comedy, καθώς μπορείς να βρεθείς στον πιο badass ρόλο που έχει δει η TV. Και γενικά, μην τα παρατάς ποτέ.
Καλή χώνεψη…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *