Η «εγωιστική οπτική γωνία» του Trevorrow τον άφησε «άνεργο»

Η «εγωιστική οπτική γωνία» του Trevorrow τον άφησε «άνεργο»

Τι κι αν στο άκουσμα της είδησης πως ο Colin Trevorrow δεν θα είναι πια ο σκηνοθέτης για το Star Wars: Episode IX, χειροκροτήματα ακούστηκαν από τους οπαδούς του Star Wars, καθώς τόσο η δουλειά στο πετυχημένο εμπορικά Jurassic World, όσο και αυτή στο λιγότερο πετυχημένο The Book of Henry, δεν ενθουσίασε. Οι λόγοι και το… κουτσομπολιό της απόλυσης κάποιοι σε ένα τόσο μεγάλο franchise έχει πάντα το ενδιαφέρον του. Καθώς δεν ήταν και η πρώτη.

Πηγή του Vulture, η οποία είχε άμεση επαφή με τις παραγωγές των ταινιών Jurassic World και The Book of Herny που σκηνοθέτησε ο Trevorrow, σχολίασε ότι ο λόγος για τον οποίο τον απολύσανε ήταν γιατί ήταν δύσκολο να συνεργαστούν μαζί του.

O Τrevorrow φαίνεται ότι εστίαζε περισσότερο στο να επιβάλλει την άποψή του κατά την παραγωγή της ταινίας Jurassic World και καθώς είχε προσληφθεί από τον Steven Spielberg, κανείς δεν μπορούσε να τον απολύσει. Μετά την επιτυχία της ταινίας, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να βρεθεί στο τιμόνι του The Book of Henry, στης οποίας τα γυρίσματα ήταν αφόρητος. Η πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι είχε εγωιστική οπτική γωνία και απόψεις, τις οποίες προσπαθούσε να επιβάλει.

Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, δεν είναι ο άνθρωπος που θα ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός παραγωγού ταινιών που έχει συνεργαστεί με την επικεφαλής του στούντιο. Στα παραπάνω, η πηγή του Vulture προσθέτει ότι αν κάποιος συμπεριφερθεί λάθος γύρω της, το αποτέλεσμα είναι να απολυθεί.

“Πολλοί από τους νέους σκηνοθέτες θέλουν να έρχονται και να λένε ‘Θέλω να κάνω αυτό. Θέλω να κάνω το άλλο’. Πολλοί από αυτούς τους τύπους – όπως οι Lord και Miller, ο Colin Trevorrow – έγιναν πολύ πλούσιοι, πολύ γρήγορα και πίστευαν πολύ στην δημοσιότητα τους. Και δεν θέλουν να ακολουθούν τους κανόνες”, υπογράμμισε η πηγή, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι κάτι που απλώς δεν ανέχεται η Kennedy.

Οι Phil Lord και Chris Miller ήταν σκηνοθέτες της αυτόνομης ταινίας του Han Solo, η οποία αποχώρησαν επίσης όπως ο Trevorrow, για λόγους τους οποίους η Lucasfilm αποδίδει στις δημιουργικές διαφορές τους με τον σεναριογράφο της ταινίας, Lawrence Kasdan.

Η ανακοίνωση της Lucasfilm, η οποία έκανε γνωστή την αποχώρηση του Trevorrow, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο σκηνοθέτης και η εταιρεία επέλεξαν να χωρίσουν τους δρόμους τους μετά από κοινή τους απόφαση. “Ο Colin υπήρξε θαυμάσιος συνεργάτης καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής, αλλά όλοι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το όραμά μας για το project διαφέρει. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Colin και θα ανακοινώσουμε σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την ταινία”.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα σκηνοθέτης για το “Επεισόδιο 9, η Lucasfilm φαίνεται ότι θέλει τον Rian Johnson να κάτσει στη σκηνοθετική καρέκλα, με τον J. J. Abrams να αποτελεί δεύτερη πιθανή επιλογή. Παράλληλα, η Lucasfilm προσέλαβε τον Jack Thorne (Wonder), για να ξαναγράψει το σενάριο της ταινίας.

Η ταινία Star Wars: Episode IX αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Μαΐου 2019 (ΗΠΑ), ενώ το The Last Jedi θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Related post

1 Comment

  • Lucas να γράψει την ιστορία
    Καποιος ικανος το σενάριο
    Spielberg να σκηνοθετήσει.
    Γενική απαιτηση…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *