Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Πινόκιο | Η πρώτη αφίσα αυτής της ιστορίας φρίκης

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Πινόκιο | Η πρώτη αφίσα αυτής της ιστορίας φρίκης

Επιτέλους έχουμε χειροπιαστά νέα για το μεγάλο πόνημα του Αντώνη Τουμανίδη, που είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο site μας πριν ένα χρόνο εις διπλούν. Ο Έλληνας συγγραφέας και σεναριογράφος, μας παρουσιάζει το νέο του project υπό τον γενικό τίτλο Nightmarish© Toymaker’s Cinematic Universe™, όπου θα γευτούμε πολλά καντάρια τρόμου, φρίκης και αίματος μέσα από τις ιστορίες του.

Αρχή με την αφίσα για την ταινία που βραβεύεται ανά τον κόσμο: η Αληθινή ιστορία του Πινόκιο.

Δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 16.04.2018 «Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Πινόκιο!»
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Φαντασίας στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου & πρώτη παρουσίαση για την αφίσα της επερχόμενης ταινίας.
Η «Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο», σε σενάριο Αντώνη Τουμανίδη, φεύγει με το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Φαντασίας για το 2018 από το Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Medff). Αυτή είναι η δεύτερη διάκριση για το σενάριο της επερχόμενης ταινίας, μετά την επίσημη επιλογή του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Παγκόσμιου Φεστιβάλ του Ασιατικού Κινηματογραφικού Κέντρου το 2017 (AFC Global Fest).
Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του βιβλίου του Αντώνη Τουμανίδη «Εφιάλτες & Παραμύθια» (Β΄ Έκδοση, Εκδόσεις Anubis, 2018) καθώς και στο επερχόμενο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα.
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στη σημερινή Νέα Υόρκη ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δολοφόνο κατά συρροή, τον Τζεπέτο, ο οποίος μεταμορφώνει τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο Καρλ, με τη βοήθεια μιας καθηγήτριας του τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας, θα ανακαλύψει ότι το παραμύθι του Πινόκιο είναι αληθινό, σκοτεινό και γραμμένο με αίμα.
Η πρώτη αφίσα της ταινίας έκανε ήδη πρεμιέρα στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Στα πλαίσια του ειδικού δρώμενου του φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι στις Συρακούσες & γιορτάζοντας την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο εξωτερικό της «Αληθινής Ιστορίας του Πινόκιο» (Αγγλικά: «The True Story of Pinocchio» – Ιταλικά: «La vera storia di Pinocchio») o συγγραφέας και σεναριογράφος θα είναι εκεί, με ένα ξεχωριστό πάνελ, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση («Reinventing Pinocchio: the birth of a new horror icon»). Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η «Κινηματογραφική Τριλογία της Μάρθα Κινγκ» βασισμένη στο βιβλίο «Secta» (Εκδόσεις Anubis, 2017) -και στο επερχόμενο «Ο Όγδοος Οίκος»- του συγγραφέα.

η αληθινή ιστορία του Πινόκιο

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *