Είμαστε αυστηροί ή το True Detective ζορίζεται; (vid)

Είμαστε αυστηροί ή το True Detective ζορίζεται; (vid)

[dropcap size=dropcap]Χ[/dropcap]τες, γράψαμε το θέμα για το intro song που χρησιμοποιήθηκε για τη δεύτερη σεζόν του True Detective που δεν ενθουσίασε τα πλήθη και υποσχεθήκαμε κείμενο μετά την προβολή του πρώτο επεισοδίου.

Λοιπόν, ειλικρινά είδα το επεισόδιο χωρίς να κρατάω σημειώσεις και προσπάθησα να «χαθώ» όπως χανόμουν με το δίδυμο Harrelson και McConaughey.

Όντως το intro song ούτε εμένα μου άρεσε και δεν βοήθησε στο να μπω στο «πετσί» του Λος Άντζελες όπου διαδραματίζεται η σειρά. Αν η σειρά ή ταινία ξεκινάει με fast forward στην αρχή, δεν ξεκινάει καλά το πράγμα.

Φυσικά να πούμε, ότι όσοι και χαρακτήρες να μπούκωσαν πραγματικά την οθόνη (και ήταν πολλοί), δεν υπάρχει ούτε μισός Rust Cohle. Και δεν λέμε να υπάρχουν απλά πεσιμιστές και φιλοσοφημένοι, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή η creepy φιγούρα γέμιζε κάθε λεπτό. Ίσως βέβαια να είναι και το κλου αυτής της σεζόν. Να μην δεθεί το κοινό με έναν χαρακτήρα αλλά με την όλη ιστορία.

Οι δυο μπάτσοι Ray Velcoro (Collin Farrell) και Antigone Bezzerides (Rachel McAdams), γεμάτο μίσος για τον κόσμο και αλκοόλ στο αίμα τους απλά περιφέρονται για να περιφέρονται. Ο ένας χωρισμένος, μια δείχνει ότι αγαπά τον γιο του που εμφανώς δεν του μοιάζει, απόδειξη πως τον έχει απατήσει η γυναίκα του, ξεσπά σε όποιον βρει μπροστά του και για κάθε αίτιο (κλασικός ρόλο Farrell) και η άλλη, φεμινίστρια του κώλου, μισεί τους άντρες επειδή χώρισε. Α, ναι έχει και Ελληνικό όνομα καθώς και αδερφή που κάνει web cam perfomances.

Εϊ, παραγωγοί του True Detective. Η θεά του Έρωτα ήταν η Αφροδίτη και όχι η Αθηνά. Εκτός και αν ήταν κανένα κρύο αστείο που δεν το ‘πιασα.

Οι άλλοι χαρακτήρες αδιάφοροι με πρώτο τον Vince Vaughn. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν απλά δεν μου αρέσει η φάτσα του ή αν είναι τόσο υπερτιμημένος όσο το status που κατέχει στην βιομηχανία του θεάματος. Κανένα βάθος στον ρόλο εκτός από έντονα κοιτάγμάτα επιπέδου καλημέρα ζωής. Ένας κακοποιός που είναι στο μεταίχμιο για να ανέβει επίπεδα στην νυχτερινή ζωής της πόλης των Αγγέλων.

Ο Taylor Kitch αφού μας δείχνει τον γυμνασμένο κώλο του και ότι έχει προβλήματα στύσης, βρίσκει τον κλειδί της υπόθεσης που λογικά θα καταπιαστεί η όλη ιστορία.

By the way, η σκηνή με το φρενάρισμα ενώ έτρεχε με 140 χλμ, έμοιαζε με τα «Τσακάλια».

Δεν ήθελα να κράξω τόσο πολύ. Σίγουρα θα δω τη συνέχεια, όσο αντέξω. Αλλά η season 1 και η επιτυχία της, βάρυνε υπερβολικά την πλάτη της δεύτερης και φάνηκε και από το γεγονός πως έκανε 15 μήνες να ξεκινήσει και πάλι.

Ας ελπίσουμε μόνο να συνεχίσει καλύτερα… Ή αισθητική νουάρ που είναι μεν επιτυχημένη, χρειάζεται και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

[embedvideo id=”zYKL5FgAzqg” website=”youtube”]

Related post