Δώστε μια ευκαιρία στη Supergirl

Δώστε μια ευκαιρία στη Supergirl

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]ι ήρωες με κάπα είναι κάτι κλασικό και πάντα της μόδας. Ο πιο γνωστός αυτών ο Man of Steel ή αλλιώς Superman. Ταινίες, αφιερώματα, φωτογραφίες. Στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά πράγματα που σε κάνουν να καταλάβεις πόσο διάσημος είναι. Τελευταία όμως ένα καινούργιο trend, γίνεται viral.

Πρόκειται για την Supergirl, την ξαδέλφη του Superman. Κάνεις στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί εις βάθος, για να δείξει την ιστορία της στην μεγάλη οθόνη. Αυτό το έπραξε η DC φέτος.

Η πρώτη εμφάνιση της Supergirl

Η Supergirl δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Otto Binder και τον σχεδιαστή Al Plastino το 1959. Το «ντεμπούτο» της έγινε τον Μάιο της ίδιας χρόνιας στο Action Comic νούμερo 252. Τότε ονομαζόταν Mary Marvel και είχε σχεδόν την ίδια στολή με τον Superman.

Προηγουμένως όμως η ιδέα για έναν γυναικείο ήρωα στιλ superman είχε δοκιμαστεί σε προηγούμενα κόμικς. Τα οποία ήταν:

1) Lois Lane (Superwoman) το 1943, όπου η γνωστή σε όλους μας Lois Lane αποκτά τις ίδιες δυνάμεις με τον Superman ύστερα από μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο.

2) Queen Lucy, Supergirl (1949): Όπου η βασίλισσα της Borgonia (ενός φανταστικού έθνους) ερωτεύεται τον Superboy*, έρχεται μαζί του στην Γη καθώς έχει βαρεθεί την ανούσια ζωή της και αποκτά δυνάμεις σαν τον Man of Steel. Εκεί παίρνει και το όνομα supergirl.

3) Claire Kent: Στο Superboy τεύχος 78, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. O Superboy σώζει μια γυναίκα ονόματι Sharla που είναι εξωγήινη. Ένας συγγενής που μένει την ίδια περίοδο στους Κέντ (όπως είναι το επώνυμο του Κλαρκ Κέντ, δηλαδή του Superman) αρέσκεται στο να ντύνεται γυναικεία και να προσποιείται ότι είναι η αδελφή του Superboy, η Supersister. Έτσι ο Superboy μαθαίνει να σέβεται τις γυναίκες το ίδιο.
4) Super-girl στο τεύχος 123 του Superman το 1958: Ο Jimmy Olsen (ο προσωπικός φωτογράφος του superman) εύχεται με την βοήθεια ενός μαγικού τοτέμ, ο Man of Steel να έχει βοήθεια στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Εκεί εμφανίζεται η Supergil αλλά είναι ένας ατσούμπαλος χαρακτήρας και μπλέκεται αρκετά στα πόδια του Superman. Τελικά τραυματίζεται θανάσιμα από Κρυπτονίτη και ο Jimmy Olsen εύχεται να εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Η επικρατέστερη εκδοχή της Supergirl

Η επικρατέστερη εκδοχή του χαρακτήρα και το πως εμφανίστηκε στο σύμπαν της DC, προέκυψε το 2004. Η Kara Zor-El ή σκέτο Kara είναι γεννημένη πριν τον Superman και κόρη του Zor-El. Όταν ο πλανήτης Crypton καταστρέφεται πρέπει να συνοδέψει και να προστατεύσει τον ξάδελφο της στην Γη. Η Kara όμως παγιδεύεται σε έναν αστεροειδή για πολλά χρόνια και όταν πια φτάνει στην Γη, ο μικρός της ξάδελφος είναι πλέον ο Superman. Για να καταλάβουμε πόσα χρόνια διαφορά έχουν, η Κάρα όταν φτάνει στον πλανήτη μας είναι 16 χρόνων ενώ ο Superman πατάει τα 29. Η Κάρα με τις ευλογίες του ξαδέλφου της δέχεται το όνομα supergirl και το σήμα του οίκου των El (το S στην στολή) και μπαίνει για τα καλά στο DC Universe.

# Bonus: Στο Action Comic νούμερο 285 που κυκλοφόρησε το 1962 ο superman παρουσιάζει την Kara στον κόσμο.

Η Supergirl στην τηλεόραση

Όπως κάθε υπερήρωας που σέβεται τον εαυτό και η Supergirl μετράει τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η original supergirl είναι η Helen Slater το 1984.

Ακολούθησε η Laura Vandervoort στην σειρά Smallville την 7η σεζόν (2007-2008). Τέλος στο Superman/Batman Apocalypse το 2004 που ήταν animated series η Summer Glau έδωσε την φωνή της στο γυναικείο χαρακτήρα της DC.

Φτάνοντας στο σήμερα η Supergirl εμφανίζεται στην σειρά Supergil του CBS. Η Melissa Benoist είναι η πρωταγωνίστρια, που έχει περάσει από το Homeland και από το Glee. Μέχρι τώρα η σειρά έχει καλή ανταπόκριση αν και σε κανένα σημείο δεν αγγίζει την τελειότητα του Superman. Θα δεις εντυπωσιακές σκηνές μάχης, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακές όσο το Man of Steel. Η ιστορία βασικά θυμίζει πολύ εκείνη του Κλαρκ Κέντ, δημοσιογράφος αυτός, δημοσιογράφος και η Melissa.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι σε έναν κόσμο γεμάτο από άνδρες πρωταγωνιστές η Supegirl κάνει την διαφορά, δείχνοντας ότι και οι γυναίκες είναι εξίσου δυνατές και δυναμικές. Η πρωταγωνίστρια είναι πολύ καλή στον ρόλο της, έχει ωραίο χαμόγελο και μεγάλο ταλέντο. Είναι γενικά μια ωραία γυναίκα που τραβάει την προσοχή. Η σειρά αξίζει μια ευκαιρία, γιατί και το σενάριο είναι καλογραμμένο και το καστ, τουλάχιστον σε θέμα ταλέντου δείχνει να το έχει.

Άλλωστε η ιστορία του Superman είναι χιλιοειπωμένη, της Supergil έχει ενδιαφέρον γιατί είναι κάτι άγνωστο

[embedvideo id=”Mh8MYFadTmQ” website=”youtube”]

Supergirl Facts:

  • Εμφανίζεται πάντα ως ξανθιά
  • Είναι στην θέση 94 του IGN με τους 100 καλύτερους υπερήρωες από κόμικ
  • Στο κόμικ Crisis on Infinite Earth πεθαίνει σώζοντας την Γη από τον Anti-Monitor επειδή προστατεύει τον Superman
  • Από το 1988 μέχρι το 2002 δεν υπήρχε supergil αλλά η Matrix Supergirl την οποία δημιούργησε ο Lex Luthor ως κλώνο
  • Μόνο τρεις γυναίκες έχουν παίξει την Supergirl οι οποίες αναφέρονται στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *