Διαγωνισμός συγγραφής μίνι κειμένου «On the Way to ΦantastiCon»

Διαγωνισμός συγγραφής μίνι κειμένου «On the Way to ΦantastiCon»

Φανταστικές ιστορίες, φανταστικές αφηγήσεις. Παραμύθια βγαλμένα από την παράδοση.

Αν διαθέτεις αυτό που είχαν οι παλιοί παραμυθάδες, έλα να μας το πεις στο «The Way to ΦantastiCon». Γράψε μια μίνι αφήγηση στο ύφος των παλιών λαϊκών παραμυθιών και με θέμα «Στο παλιό αλώνι», έως 500 λέξεις και στείλε την στο [email protected] από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2015.

Οι πέντε καλύτερες διηγήσεις θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση «The Way to ΦantastiCon» που θα γίνει το Σάββατο, 18 Απριλίου, στη Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης – Μυθολόγιο (Πλατεία Καρύτση 5). Οι νικητές θα κληθούν να διαβάσουν τα κείμενά τους στη σκηνή και θα κερδίσουν βιβλία ελληνικού φανταστικού, υπογεγραμμένα από τους συγγραφείς τους.

Όροι συμμετοχής:
1. Τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά, να θυμίζουν λαϊκό παραμύθι και το θέμα τους να είναι «Στο παλιό αλώνι».

2. Το μέγεθος των κειμένων πρέπει να είναι αυστηρά μικρότερο των 500 λέξεων.

3. Τα κείμενα θα πρέπει να κατατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή, σε αρχεία τύπου .doc, .docx, .rtf ή .pdf, με γραμματοσειρά Times New Roman, μεγέθους 12 στιγμών και με διάστιχο 1,5. Το αρχείο πρέπει να περιέχει μόνο τον τίτλο του κειμένου και το ίδιο το κείμενο και τίποτε άλλο.

4. Η αποστολή των κειμένων θα γίνει ως επισυναπτόμενα σε ηλεκτρονικό μήνυμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και από τις 00:01 της Πέμπτης, 26ης Μαρτίου έως τις 23:59 της Κυριακής, 5ης Απριλίου 2015. Κείμενα εκτός αυτού του χρονικού πλαισίου θα απορρίπτονται. Με την παραλαβή του κειμένου, θα αποστέλλεται μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής.

5. Στο σώμα του ηλεκτρονικού μηνύματος και μόνο σε αυτό πρέπει να αναφέρεται το πραγματικό όνομα και επώνυμο του συγγραφέα, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

6. Τα κείμενα δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί ή βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μόνο κείμενο.

7. Από το διαγωνισμό αποκλείονται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων του Φανταστικού-ΦantastiCon.

Τα έργα που δεν θα τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα κριθούν.

Βράβευση:

1. Τα πέντε καλύτερα κείμενα θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση «On the Way to ΦantastiCon» της 18ης Απριλίου 2015, στη Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης – Μυθολόγιο (Πλατεία Καρύτση 5). Οι νικητές θα κληθούν να αναγνώσουν τα κείμενά τους στους παρευρισκόμενους.

2. Κάθε ένας από τους πέντε πρώτους θα βραβευθεί με βιβλία Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, υπογεγραμμένα από τους ίδιους τους συγγραφείς.

3. Σε όλους τους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό έντυπο συμμετοχής.
Κριτές

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τα κάτωθι 5 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων του Φανταστικού – ΦantastiCon, κατ’ αλφαβητική σειρά:

Μιχάλης Γεωργοστάθης, συγγραφέας
Ευθυμία Δεσποτάκη, συγγραφέας
Ελευθέριος Κεραμίδας, συγγραφέας
Κώστας Κώτσιας, εκδότης
Κωνσταντίνος Τσουρέκης, συγγραφέας

Πληροφορίες στο [email protected]

https://www.facebook.com/events/1391883694464423/

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *