Γνωρίστε τον αλλόκοτο κόσμο της Λενόρ Κορπς

Γνωρίστε τον αλλόκοτο κόσμο της Λενόρ Κορπς

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] Λενόρ Κόρπς είναι είκοσι ετών, επιτυχημένη ζωγράφος και μόλις ανακάλυψε ότι είναι μία ψυχοπλάνος. Τι σημαίνει αυτό; Οτιδήποτε ζωγραφίζει από εδώ και πέρα έρχεται στην ζωή. Αποφασίζει λοιπόν να δημιουργήσει έναν πίνακα και να χαθεί εντός του, μακριά από τον σάπιο μας κόσμο. Με συντροφιά ένα κουβάρι από χρώματα (η πρώτη της δημιουργία, το Θρέντιμποϋ) και ένα τιρκουάζ γατί με μαύρη ρίγα να τρέχει ολόγυρά του (το πλαίσιο του σχεδίου δηλαδή και αυτό είναι το Τσίβολ, το δεύτερο δημιούργημα της που πήρε ζωή) χάνεται μέσα στον παράδεισο του πίνακά της και βρίσκει το άλλο της μισό, το σύντροφο των ονείρων της. Φυσικά, όντας επιτυχημένη, ο πίνακας βρίσκεται και εκτίθεται για το κοινό. Όταν ο πίνακας καταστρέφεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον παράδεισό της και με το σύντροφό της. Αυτό την εξοργίζει και όπως μπορείτε να φανταστείτε, ζητά τυφλή εκδίκηση από τους πάντες και τα πάντα.

Του Γιώργου Μπελαούρη
12077356_982965068392282_1164358382_n
Created by Lena Decay

Με λίγα λόγια αυτή είναι η βασική ιστορία πίσω από την νουβέλα μου LC DLVI και φυσικά, μαζί με την Λενόρ υπάρχουν και άλλοι ήρωες, όπως ένας stalker ιστορικός τέχνης που την λατρεύει σαν θεά, ένας ψυχοπλάνος γλύπτης, τρελοί επιστήμονες και πολλοί, πολλοί θάνατοι και μακελειό.

Μεγάλωσα με ταινίες τρόμου και δράσης, στο πανεπιστήμιο ερωτεύτηκα την ιστορία της τέχνης και αποφάσισα να μπλέξω τις αγάπες μου σε ένα project. Ειδικά διαβάζοντας κάποιος την ζωή του Caravaggio, δεν θαρρώ ότι είναι απίστευτο να φανταστεί τον Statham να τον ενσαρκώνει σε κάποια ταινία που θα μπλέκει και τα δύο –εγώ τουλάχιστον θα πέθαινα για κάτι τέτοιο. Στον χορό του project μπήκε ευθύς εξαρχής και η Lena Decay και έδωσε ζωή στην Λενόρ μέσα από τα artwork της.

Τι συνέβη στην πορεία όμως… Η Λενόρ είναι το πρώτο μου πόνημα, το οποίο θεώρησα ότι δεν μου ”ανήκει ολοκληρωτικά” και αποφάσισα να το μοιραστώ με τον κόσμο γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Περιγράφω τις περιπέτειες μιας ψυχοπλάνου του αιώνα μας, ενώ η ψυχοπλάνη (στο μυαλό μου πρώτιστα και επομένως στην ιστορία της νουβέλας) είναι μία ιδιότητα που υπάρχει από την εποχή του Ομήρου. Θα ήμουν τρομερά εγωιστής αν πίστευα ότι καλύπτοντας το 1% αυτού του κόσμου έχω πει ολόκληρη την ιστορία και ηλιθιωδώς ματαιόδοξος αν δημιουργούσα μία σελίδα στο facebook για μία νουβέλα που δεν έχει ακόμη βρει εκδότη.

Το όνειρό μου λοιπόν είναι να μοιραστώ αυτόν τον κόσμο με όλους τους καλλιτέχνες που κάνουν το ξεκίνημά τους στον χώρο και τα βρίσκουν δύσκολα όπως κι εγώ. Ήδη έχουν σταλθεί artworks από tattoo artists, illustrators, comic artists, photoshopers, ενώ πρόσφατα είχαμε και ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από τον κόσμο της νουβέλας. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται διηγήματα, ποιήματα, φωτογραφήσεις, βίντεο, γλυπτά, μουσικά κομμάτια και πολλά άλλα, από άτομα που διάβασαν την ιστορία και αγάπησαν την ηρωίδα και τον κόσμο της. Το μεράκι και η διάθεση αυτή με συγκινεί και εκτιμώ απίστευτα όσους ήρθαν και έβαλαν ένα κομμάτι από την ψυχή τους στην σελίδα…

Created By Lena Decay
Created By Lena Decay

Οπότε, αυτό είναι ανοιχτή πρόσκληση για όλους σας, αν ασχολείστε με κάποια τέχνη ελάτε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Η ισχύς εν τη ενώσει. Κάθε δημιουργία ακολουθείται από ένα μικρό βιογραφικό του εκάστοτε δημιουργού και λινκ για την σελίδα του. Από εμένα θα μάθουν εσάς και από εσάς εμένα… Δείτε το σαν ένα χέρι βοηθείας, το οποίο όσο σας ζητείται τόσο σας δίνεται κιόλας!

Ελάτε μαζί να χτίσουμε κάτι όμορφο, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στα πρώτα μας βήματα και να περάσουμε καλά δημιουργώντας. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες θέλετε βρείτε με στο facebook: George Belaouris, ενώ για την ίδια την σελίδα πατήστε στο facebook: LC DLVI.

[embedvideo id=”70iop732Yt4″ website=”youtube”]

Τέλος, κάτι που πρώτα δημοσιεύεται εδώ, αποκλειστικά στο School of Rock, καθώς στην σελίδα θα γινόταν σχετική ανάρτηση με το τέλος της νουβέλας τον άλλο μήνα, κάτι που δεν έχει ειπωθεί πιο πριν δημοσίως είναι ότι: η Λενόρ είναι τριλογία! Έτσι ήταν σχεδιασμένο από την αρχή, παρά την όλη μυστικοπάθεια, αλλιώς δεν θα ανέβαινε και σχετική σελίδα, αν το όλο project εξέπνεε τα λοίσθια. Οπότε, stay tuned και ένα κεφάλαιο το μήνα it is… 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να σας βρω στον κόσμο της Λενόρ. Να ονειρεύεστε, να δημιουργείτε, να πίνετε τσάι φράουλα μιας που χειμωνιάζει και αν είναι να ξεσπάσετε κάντε το the-Lenore-way…

12087012_982964931725629_333441808_n
Created by Lena Decay

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *