Βρήκαμε τι δουλειά έκανε ο Chandler Bing

Βρήκαμε τι δουλειά έκανε ο Chandler Bing

Μια απορία που βασανίζει χρόνια τους φίλους της σειράς. Ίσως ποτέ να μην κατάλαβαν και οι ίδιοι οι ηθοποιοί τι δουλειά έκανε ο Chandler Bing. Βασικά ούτε ο Matthew Perry θα είχε καταλάβει τι έκανε για να βγάλει τα προς το ζην, ο χαρακτήρας που του έλυσε τα προβλήματα της ζωής του. Και όχι δεν ήταν… transposter (δες το video).

Outsourcing statistical analysis and IT (information technology) είναι ο επίσημος τίτλος της δουλειάς του, αποτέλεσμα που βγάλαμε βάσει έρευνας και όχι wikipedia. Βασικά πέσαμε πάνω σε άνθρωπο που στοιχηματίζει ότι έκανε την ίδια δουλειά, βασιζόμενος στα (λιγοστά είναι η αλήθεια) δεδομένα που πρόσφεραν οι σεναριογράφοι.

Δηλαδή αξιοποιεί δεδομένα απόδοσης πληροφοριακού συστήματος και με τη χρήση της στατιστικής ανάλυσης προσπαθεί να το κάνει καλύτερο.

Ένας καναπές, μια φιλία. Το αφιέρωμα στους FRIENDS

Τι είναι και τι κάνει η στατιστική ανάλυση:

Ας πούμε πως μια τράπεζα θέλει να βελτιώσει τη λειτουργία του internet banking της και η πλατφόρμα ενώ έχει προγραμματιστεί να ανοίγει σε 3 δευτερόλεπτα, κάνει 6. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάποιο bug. Στις ΗΠΑ και γενικά στις προηγμένες χώρες, πριν απευθυνθεί η εταιρία με το προβληματικό λειτουργικό (στην συγκεκριμένη περίπτωση η τράπεζα) στον κατασκευαστή της εφαρμογής/πλατφόρμας internet banking, θα επικοινωνήσει με την «εταιρία του Chandler» για να βρουν το ακριβές πρόβλημα που θα ασχοληθούν αργότερα οι developers της εφαρμογής.

Αν εξαιρέσουμε ότι ο Chandler φαινόταν παντελώς βλάκας και ικανός να ταΐζει μόνο την πάπια και το κοκόρι που είχαν στο διαμέρισμα με τον Joey, έπρεπε όταν αναλάμβανε το παραπάνω project να:

  1. Αναλύσει τη φύση των δεδομένων
  2. Nα εξερευνήσει τα δεδομένα του προβλήματος με το υπάρχον σύστημα
  3. Να φτιάξει ένα «μοντέλο» που θα κατηγοριοποιεί τη σχέση των δεδομένων με το βήμα δυο
  4. Να αποδείξει ότι όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί
  5. Και να φτιάξει σενάρια επίλυσης του προβλήματος του πελάτη.

Δύσκολο, ε; Για αυτό η Monica με την Rachel έχασαν (προσωρινά) το σπίτι.

Related post

2 Comments

  • O chandler βλάκας; Μάλλον φίλε μου δεν έβλεπες τα φιλαράκια. Δεν μιλάς για τον Τζόι π ειδικά στους τελευταίους κύκλους φαινόταν καθυστερημένος.ο Τσάντλερ ήταν ο πιο έξυπνος από την παρέα .

    • Να το θέσουμε αλλιώς… Έχουμε δουλέψει σε βαρετές -μέχρι θανάτου- δουλειές τέτοιου τύπου (μιλώντας γενικά). Δεν υπάρχουν Τσάντλερ σε τέτοιες θέσεις. Αν υπήρχαν ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Ή θα είχε καταστραφεί ήδη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *