Αφιέρωμα στον Κανιβαλισμό | Part 2: Οι αληθινοί κανίβαλοι

Αφιέρωμα στον Κανιβαλισμό | Part 2: Οι αληθινοί κανίβαλοι

Η ανθρωποφαγία αποτελεί το μεγάλο ταμπού του πολιτισμένου κόσμου, όντας ηθικά απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο. Και αν ορισμένες φορές ο κανιβαλισμός μπορεί να συζητηθεί ή και ακόμη να δικαιολογηθεί, όπως στην περίπτωση των επιβατών της πτήσης 571 που κατέπεσε στις Άνδεις και οι λιγοστοί διασωθέντες κατάφεραν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες τρώγοντας συνεπιβάτες τους, δεν ισχύει το ίδιο με περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να μοιάζει… αρνάκι.

Part 1 | Αφιέρωμα στον Κανιβαλισμό | Part 1

Yoo Young – chul

Ο Yoo Young – chul είναι ένας Νοτιοκορεάτης κατά συρροή δολοφόνος και κανίβαλος, ο οποίος ξεκίνησε από μικρή ηλικία κακοποιώντας και κατακρεουργώντας μικρά ζώα, αδίκημα για το οποίο μάλιστα θα καταδικαστεί. Ζούσε στη φτώχεια με τον πατέρα του, βετεράνο του Πολέμου του Βιετνάμ. Μεταξύ 2003 και 2004,ο Yoo Young – chul θα δολοφονήσει 21 ανθρώπους, κυρίως πόρνες και ευκατάστατους ηλικιωμένους, σκοτώνοντάς τους με σφυρί. Κατόπιν αποκεφάλιζε τα πτώματα και ξεφορτωνόταν το κεφάλι σε χωματερές. Ακρωτηρίασε τουλάχιστον 11 θύματα και έφαγε τη σάρκα και το συκώτι τους ωμά. Όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις αποτρόπαιες πράξεις του, δήλωσε: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να καταφεύγουν στην πορνεία και οι πλούσιοι πρέπει να ξέρουν τι κακό έχουν κάνει». Ο Young-  chul καταδικάστηκε σε θάνατο και περιμένει την εκτέλεσή του.

Yoo Young - chul

Hadden Clark

Ο Hadden Clark θεωρούνταν απροσάρμοστος και εκκεντρικός από την εφηβεία του. Οι ξαφνικές εναλλαγές στη διάθεσή του και η ασταθής συμπεριφορά του, είχαν οδηγήσει το νεαρό Clark σε απομόνωση, έχοντας ελάχιστους φίλους. Έτσι, όταν η 6χρονη Michelle Dorr εξαφανίστηκε το 1986, ήταν εντυπωσιακό ότι κανείς δεν υποπτεύτηκε τον Hadden Clark, δεδομένου ότι βρίσκονταν κοντά της και ότι είχε προηγουμένως διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Όμως μετά τη σύλληψη του Clark για τη δολοφονία της 23χρονης Laura Houghteling το 1992, η αστυνομία τον συνέδεσε με την εξαφάνιση της μικρής. Τελικά, αρκετά χρόνια μετά την εξαφάνιση και δολοφονία της Michelle Dorr, ο Clark αποκάλυψε ότι είχε φάει κομμάτια της μικρής, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε φτιάξει για ενθύμιο ένα περιδέραιο από τα κόκαλα των δακτύλων του παιδιού! Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της Michelle Dorr και σε 30 χρόνια για τη δολοφονία της Laura Houghteling.

Hadden Clark

 

Omaima Nelson

Η γεννημένη στην Αίγυπτο, Omaima Nelson, μετακόμισε το 1980 στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε τον 33χρονο William Nelson και παντρεύτηκαν μετά από μόλις 2 μήνες γνωριμίας. Παρόλο που η Nelson ισχυρίστηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από το σύντροφό της, περίμενε μέχρι το 1991 για να πάρει την εκδίκησή της: δολοφόνησε, διαμέλισε, μαγείρεψε και έφαγε τον άντρα της! Η Omaima ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα έκανε βάσει διάφορων αιγυπτιακών πεποιθήσεων για τη μεταθανάτια συνάντηση με το σύζυγό της! Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας ψυχίατρος κατέθεσε ότι η Nelson είχε παραδεχτεί πως μαγείρεψε τα πλευρά του άντρα της σε «στιλ μπάρμπεκιου». Οι αρχές επιπλέον κατέθεσαν πως τηγάνισε τα χέρια του συζύγου σε λάδι, ενώ το κεφάλι του, το έβρασε και το έβαλε στην κατάψυξη! Η Omaima Nelson καταδικάστηκε για φόνο δεύτερου βαθμού και εκτίει 25ετη ποινή κάθειρξης.

Omaima Nelson

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο σοκαριστικές ταινίες τρόμου

Andrei Chikatilo

Ήταν ο πιο γνωστός Σοβιετικός κατά συρροή δολοφόνος. Είναι επίσης γνωστός ως ο Χασάπης του Ροστόφ ή ο Κόκκινος αντεροβγάλτης. Ο «Χάνιμπαλ Λέκτερ» της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν γεννημένος στην Ουκρανία και εκτελέστηκε το 1994, κατηγορούμενος για δεκάδες φόνους παιδιών και γυναικών. Ο μεγαλύτερος σύγχρονος serial killer ήταν στα μάτια του κόσμου ένας φιλήσυχος δάσκαλος. Μάλιστα το 1981 άφησε τη διδασκαλία και έγινε ιερέας. Στην πραγματικότητα ήταν όμως ένας σκοτεινός τύπος, που έβρισκε τη χαρά θανατώνοντας τα ανυπεράσπιστα θύματά του και στη συνέχεια δοκίμαζε τη σάρκα τους! Εβρισκε τους ανυποψίαστους στόχους του σε σταθμούς λεωφορείων και τρένων, κυρίως σε εκείνον του Ροστόφ.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1978,ο 42χρονος Αντρέι Τσικατίλο περπατούσε στους δρόμους της περιοχής Σάκτι στη Ρωσία. Από μακριά είδε τα μαύρα μαλλιά ενός μικρού, όμορφου κοριτσιού. Πλησίασε το κορίτσι και άρχισε να της μιλά. Την έλεγαν Γιελένα Ζακοτνόβα, ήταν 9 χρονών και λάτρευε τις τσιχλόφουσκες. Για κακή της τύχη, στην τσέπη του Τσικατίλο βρισκόταν ένα πακέτο τσίχλες, σπάνια λιχουδιά στη Σοβιετική Ρωσία του ’70. Ενθουσιασμένη, η μικρή ακολούθησε τον άγνωστο άντρα όταν της είπε ότι στο σπίτι του είχε κι άλλα γλυκά. Την οδήγησε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που είχε αγοράσει κρυφά απ’ την οικογένειά του και προσπάθησε να την κακοποιήσει, αλλά απέτυχε. Ο Τσικατίλο ήταν σεξουαλικά ανίκανος και δεν είχε καταφέρει ποτέ να συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλο άτομο. Απογοητευμένος και εξοργισμένος με την αποτυχία του, βρήκε έναν άλλο τρόπο να πραγματοποιήσει τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του. Άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στα γεννητικά όργανα του κοριτσιού. Η 9χρονη πέθανε από αιμορραγία μέσα σε λίγα λεπτά και ο Τσικατίλο πέταξε το άψυχο κορμί της στον κοντινό ποταμό. Δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το πτώμα του παιδιού και ξεκίνησε έρευνες. Σταγόνες αίματος βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του Τσικατίλο, αλλά οι αρχές δεν τον υποψιάστηκαν γιατί δεν είχε ποινικό μητρώο. Αντιθέτως, συνέλαβαν έναν άλλο άντρα, τον Αλεξάντερ Κραβτσένκο, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό. Ο Τσικατίλο σκότωσε για πρώτη φορά και απέφυγε την τιμωρία.

Andrei Chikatilo

Ο σωστός οικογενειάρχης

Ο Αντρέι Τσικατίλο ήταν ένας υπεύθυνος οικογενειάρχης, ένας τρυφερός σύζυγος. Είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, εργαζόταν ως καθηγητής και ήταν αφοσιωμένο μέλος

του κομουνιστικού κόμματος. Το δημόσιο προφίλ του ήταν τόσο άψογο που δεν κίνησε ποτέ τις υποψίες των αστυνομικών. Η σεξουαλική ανικανότητά του τον στοίχειωνε όλη του τη ζωή και ποτέ δεν ξεπέρασε το αίσθημα κατωτερότητας. Αργότερα κατέθεσε ότι ένιωθε να πνίγεται από τις σεξουαλικές ορμές του που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει. Σεξ, οργή, ντροπή και ζήλια έκαναν ένα θανατηφόρο συνδυασμό που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1978. Πριν από τη δολοφονία της 9χρονης Γιελένα, είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του. Τον απέλυσαν το 1974, αλλά ο διευθυντής δεν γνωστοποίησε την υπόθεση και ο Τσικατίλο μετακόμισε σε άλλη πόλη της Ρωσίας και ξεκίνησε απ’ την αρχή. Αν το όνομά του είχε δοθεί στη δημοσιότητα, ίσως να είχαν σωθεί 52 ζωές. Οι ηλικίες των θυμάτων του κυμαίνονταν από 9 χρονών μέχρι και 44. Δεν τον ενδιέφερε αν ήταν άντρας ή γυναίκα, αγόρι ή κορίτσι. Ήθελε μόνο να είναι αρκετά μικρόσωμοι ώστε να μπορεί να τους ακινητοποιήσει. Ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να νιώσει σεξουαλική ικανοποίηση ήταν η στιγμή που το θύμα του άφηνε την τελευταία του πνοή.

Απολάμβανε τις κραυγές τους, τον πόνο τους και το αίμα που έτρεχε απ’ τις πληγές. Τους έδενε τα χέρια και τους μαχαίρωνε μέχρι θανάτου. Έβγαζε και τα μάτια των θυμάτων του, γιατί πίστευε ότι η εικόνα του δολοφόνου εμφανιζόταν στην κόρη του ματιού. Αφού πέθαιναν, ο Τσικατίλο συνήθιζε να κόβει κομμάτια με τα δόντια του, τα οποία κρατούσε σαν τρόπαια. Αγαπημένο του ενθύμιο ήταν η μήτρα των γυναικών, για την οποία έλεγε: «Μου αρέσει να τη μασουλάω. Είναι τόσο ροζ και μαλακή».

Andrei Chikatilo

 

Η σύλληψη

Στις 6 Νοεμβρίου του 1990, ο Τσικατίλο επέστρεφε στον σταθμό Ντονλέσκοζ. Τα ρούχα του και τα παπούτσια του είχαν πιτσιλιστεί με αίμα και είχε μια κόκκινη κηλίδα στο μάγουλό του. Το παρατήρησε ο αστυνομικός που επέβλεπε το σταθμό και του φάνηκε ύποπτος. Δεν είχε κάποιο λόγο να τον συλλάβει, γι’ αυτό έγραψε απλώς μία αναφορά. Στις 13 Νοεμβρίου όμως, εντοπίστηκε το πτώμα της 22χρονης Σβετλάνα Κορόστικ, λίγα μέτρα απ’ τον σταθμό του τρένου. Όταν οι αστυνομικοί διέτρεξαν τις αναφορές των περασμένων ημερών, αναγνώρισαν αμέσως το όνομα του Τσικατίλο και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση. Για έξι μέρες τον παρακολουθούσαν που προσέγγιζε μικρά παιδιά και νεαρές κοπέλες. Τον συνέλαβαν στις 20 Νοεμβρίου και βρήκαν αμέσως στοιχεία που τον συνέδεαν με τις δολοφονίες. Το μικρό δάχτυλο του Τσικατίλο ήταν σπασμένο και ματωμένο και οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι η πληγή είχε προκληθεί από ανθρώπινα δόντια. Το προτελευταίο θύμα του Τσικατίλο ήταν ο 16χρονος Βίκτορ Τισένκο, που είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση και είχε δαγκώσει το δάχτυλό του δολοφόνου. Όμως η ομάδα αίματός του διέφερε απ’ αυτή του δολοφόνου. Τελικά έλυσαν το μυστήριο. Η ομάδα αίματος του δολοφόνου προέκυψε από εξέταση του σπέρματος που είχαν βρει στον τόπο του εγκλήματος, ενώ στο αστυνομικό τμήμα εξέτασαν απευθείας το αίμα του Τσικατίλο. Ο δολοφόνος αποδείχθηκε πως ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα στον κόσμο που το αίμα και το σπέρμα του παρουσίαζαν διαφορές.

Η εκτέλεση

Η δίκη του Τσικατίλο ξεκίνησε στις 14 Απριλίου του 1992. Ο κατηγορούμενος ήταν κλεισμένος σε κελί για να προστατευτεί από τις επιθέσεις των εξαγριωμένων συγγενών των θυμάτων. Ο Τσικατίλο παρουσίασε τον εαυτό του ως τρελό, ελπίζοντας να καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική κι όχι στη φυλακή. Προσποιούνταν ότι πάθαινε κρίσεις, ξεγυμνωνόταν μέσα στο δικαστήριο και μιλούσε ασυνάρτητα. Υποστήριξε ότι η φύση είχε κλέψει τα γεννητικά του όργανα αλλά δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι ήταν τρελός. Καταδικάστηκε σε θάνατο και στις 14 Φεβρουαρίου του 1994 εκτελέστηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Andrei Chikatilo

Gregory Hale

Ο Gregory Hale ποτέ δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να κρύψει τις νοσηρές του εμμονές με τον κανιβαλισμό και το θάνατο. Ο Hale είχε γίνει γνωστός για τη συλλογή οστών, αίματος και ματιών, όταν είχε προσληφθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, ενώ στο προφίλ του στο Facebook έγραφε για κανιβαλισμό και την αφοσίωσή του στον serial killer, Richard Ramirez.

Τον Ιούνιο του 2014, ο Gregory Hale γνώρισε την 36χρονη Lisa Marie Hyder. Οι δύο τους πήγαν στο σπίτι των γονιών του Hale και αφού έκαναν σεξ, ο άντρας σκότωσε την Hyder και διαμέλισε το σώμα της. Τοποθέτησε το κεφάλι και τα χέρια της σε ένα πλαστικό κάδο, ενώ σε έναν άλλο έβαλε τα πόδια της. Ο κορμός του σώματός της θάφτηκε στο οικόπεδο της οικογένειας Hale.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το συμβάν μετά από ανώνυμη πληροφορία ότι ο 37χρονος έψαχνε βοήθεια για να θάψει το σώμα της γυναίκας. Ο Gregory Hale δήλωσε ένοχος στη δίκη του και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Gregory Hale

Rudy Eugene

Ο Rudy Eugene έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά την αναίτια επίθεση εναντίον του 65χρονου άστεγου Ronald Poppo ,το Μάιο του 2012. Υπό την επήρεια ναρκωτικών και δίχως να φορά ρούχα, ο Rudy Eugene επιτέθηκε στον 65χρονο και άρχισε να τρώει το πρόσωπό του, αφαιρώντας περίπου το 80+ της σάρκας όπως επίσης και τα μάτια του άτυχου άντρα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, έβγαλαν τα περίστροφά τους και ζήτησαν από τον Eugene να σταματήσει την αποτρόπαιη πράξη του. Αυτός δεν υπάκουσε, αναγκάζοντας τους ένστολους να ανοίξουν πυρ, σκοτώνοντάς τον. Όταν τελικά ήρθε το ασθενοφόρο, οι νοσοκόμοι διαπίστωσαν ότι το θύμα… δεν είχε πλέον πρόσωπο. «Του το είχε μασήσει», δήλωσε αστυνομικός! Ο Ronald Poppo έζησε παρόλο που έχασε το μάτι του και τη μύτη του και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Marc Sappington

Τον Ιούλιο του 2004,ο 25χρονος Marc Sappington καταδικάστηκε για τρεις φόνους πρώτου βαθμού:του συνομήλικου του Terry Green, του 22χρονου Michael Weaver Jr. και του 16χρονου Alton «Fred» Brown Jr. Παρόλο που τόσο ο Green, όσο και ο Weaver έχασαν τη ζωή τους σχετικά σύντομα, δεν συνέβη και το ίδιο με το νεαρό Brown ο οποίος υπέφερε στα χέρια του Sappington. Όπως ο ίδιος περιέγραψε, άκουγε φωνές που τον καλούσαν να καταναλώσει ανθρώπινη σάρκα και αίμα ή διαφορετικά θα πέθαινε! Αυτό τον οδήγησε να διαμελίσει και να φάει μέρος του άτυχου Brown, κρατώντας στο ψυγείο άλλα μέλη του θύματος για μελλοντική κατανάλωση.

Marc Sappington

Ο Sappington εκτίει ποινή φυλάκισης 3 φορές ισόβια για τους φόνους.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *