Αναφορά προς τον Ιησού ήταν το ακόντιο του Batman στο Dawn Of Justice

Αναφορά προς τον Ιησού ήταν το ακόντιο του Batman στο Dawn Of Justice

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Δεν ξέρω αν στο παρελθόν ο Zack Snyder έχει παραδεχτεί και πάλι τις αντιπαραβολές που κάνει με τον Superman σε σχέση με τον Ιησού, από την εποχή του Man Of Steel -επειδή είναι τύπος των Social Media, πιθανώς να το έχει κάνει και πάλι- αλλά με μια εικόνα, μας δίνει την απάντηση για το ακόντιο.

Ποιο ακόντιο ρωτάς αδαή αναγνώστη του School Of Rock. Μα, με το ακόντιο που ο Batman λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής του Superman στο Dawn Of Justice. Ένα ακόντιο που η αιχμή του ήταν χτισμένη με κρυπτονίτη, παρά το γεγονός πως ο Batman έχει πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα μπορούσε να φτιάξει ένα πιο πρακτικό όπλο, παρά κάτι που απαιτεί φυσική μάχη με το υποψήφιο θύμα.
Φυσικά, αυτή η βιβλική σκηνή -σύμφωνα με τον Snyder- έδωσε αμέσως μετά τη θέση της, στην πιο εικονική της τελευταίας δεκαετίας. Όλη η δολοφονική όρεξη του Batman, σταματάει επειδή η μητέρα του Superman είχε το ίδιο όνομα με τη δική του.

Πάλι καλά που δεν την έλεγαν τη μάνα του Παναγία, ή Holy Mary… whatever

Τέλος πάντων. Άπειρα είναι τα βίντεο αναλύσεων στο youtube για το κόλλημα του Snyder με τη θρησκεία για μια super hero movie. Το καλύτερο είναι του Nostalgia Critic.

Καλό είναι να θυμηθούμε πως πρόσφατα είχε δηλώσει πάλι, πως ο Superman δεν σκότωσε τον τρομοκράτη που τον… εσπρωξε μέσα από τους τοίχους. He is Jesus after all.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *