Τα λόγια έμειναν λόγια στο νερόβραστο τέλος του The Walking Dead

Ωραίες φιγούρες παιδιά. Πάμε κι ένα καλαματιανό τώρα.

Τα λόγια έμειναν λόγια στο νερόβραστο τέλος του The Walking Dead

Εντάξει, το είχατε πει πολλοί κι όχι ότι δεν το είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας· ο Scott Gimble και οι μπούρδες που βγαίνουν από το στόμα του, έδωσαν δυναμικό παρών, υπερκαλύπτοντας όλα όσα είδαμε στο νερόβραστο τέλος της 8ης σεζόν του The Walking Dead με τίτλο Wrath.

Ένα επεισόδιο πιο νερόβραστο και από πατάτες γιαχνί, που ενώ είχε την καθαίρεση του Negan, περισσότερο ενδιαφέρον είχαν τελικά τα αστειάκια που έκαναν ο King Ezekiel με τον κολλητό του ή η μπουνιά της Rosita στον Eugene. Ένας Eugene που αποδείχτηκε ο ήρωας της ημέρας, φτιάχνοντας ένα τόνο πειραγμένες σφαίρες, τραυματίζοντας μονομιάς όλους τους Saviors την ύστατη στιγμή. Αλλά…

Plot holes και χαρακτήρες που κάνουν πράγματα που δεν συνάδουν με ό,τι έχουν πει λίγες στιγμές πριν, είναι συνηθισμένο πια φαινόμενο στο The Walking Dead.

Ένας τόσο έμπειρος άνθρωπος σε μάχες όπως ο Rick (που ήταν σερίφης τρομάρα του), είναι δυνατόν να πιστέψει ότι η μεγάλη του νέμεσης, που είναι ένας παμπόνηρος καριόλης, θα τον περίμενε μέσα σε ένα… ρέμα για να λύσουν τις διαφορές τους, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να του έχει στήσει ενέδρα εκεί ψηλά; Όπως κι έγινε; Δεν χρειάζεται να είσαι ο Rick Grimes για να το καταλάβεις, απλώς κάποιος που δεν έχει καθυστέρηση στο μυαλό του. Μάλιστα, όλοι ακολούθησαν το σχέδιο και τσιμουδιά.

Μην πει κανείς ότι βρήκαν χάρτες και μαλακίες. Αμάν πια το παιδιάστικο γράψιμο και τις δικαιολογίες. Όπως αυτό με τον σχέδιο του Negan για τον ιο, που φάνηκε πως ήταν απλώς ένα gag για να προχωρήσει η πλοκή. Αν τα κάνεις αυτά σε τάξη δημιουργικής γράφης, δεν παίρνεις απολυτήριο ποτέ ρε! Δικαίωμα του καθενός να είναι fanboy και fangirl, κι εμείς έχουμε δηλώσει πως θα βλέπουμε τη σειρά μέχρι τελικής πτώσης, αλλά κάπου υπάρχει κι ένα έλεος στις μαλακίες δηλαδή.

Να πούμε και δυο τρία καλά, για να σπάσουμε τα επόμενα στραβά; Η ψυχασθένεια του Morgan είναι πολύ πειστική, έχει γίνει καλή δουλειά εκεί. Η Lauren Cohan έπεισε ως χαροκαμένη Maggie που θέλει τον θάνατο του Negan. Η μάχη Negan-Rick, αν και μικρή, ήταν αρκετά αξιοπρεπής και το τέλος ήταν σχεδόν όπως και των comic, όσον αφορά τη μεταξύ τους διαμάχη. Ωστόσο επιστρέφουμε στις κουράδες και πάλι.

Ο θάνατος του Carl κουβαλάει και παράδοξα μαζί του. Στο comic, η αιχμαλωσία του ετοιμοθάνατου Negan είναι αυτή που κάνει τους Saviors να παραδοθούν, κάτι που είναι πιο legit από την ομιλία του Rick σαν τον Martin Luther King. Έχω ένα όνειρο… Το όνειρο του Coral.

Καταρχάς, είναι δυνατόν το σχέδιο του Rick να είναι η αιχμαλωσία του Negan, όταν μόλις πριν λίγο τον πυροβολάει με το κανόνι που έχει για πιστόλι; Μία να φας από αυτό στο πόδι, σου κάνει την αρτηρία γαρδούμπα και σε στέλνει στα θυμαράκια. 

Είναι δυνατόν, που με αυτούς που κυριολεκτικά σήκωσαν όπλα πριν λίγα δευτερόλεπτα για να σε αφανίσουν, να πετυχαίνεις ειρήνη… έτσι απλά; Ούτε στον bugs bunny δεν συμβαίνουν αυτά.

Είναι δυνατόν, ο φιλήσυχος Jesus, που είναι καρατέκα, ειρηνιστής και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, να καταστρώνει «καταχθόνιο» σχέδιο με την Maggie κατά του Rick; Άντε και την Maggie την καταλαβαίνουμε. Αλλά ο Jesus και ο… Daryl;

Αυτός θα είναι ο τρόπος να επαναφέρουν τον Daryl Dixon από την αφάνεια που τον έχουν ρίξει δυο χρόνια τώρα; Να τον στρέψουν κατά του Rick;  Ο Daryl που συγχωρεί τον Dwight, αλλά νιώθει υπεύθυνος για τον θάνατο του Glenn. Έτσι… θα εκδικηθεί τον Rick;

Αυτό που με ανησυχεί, καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους γραφιάδες, είναι αφού πήραν αυτή την απόφαση, να το μετανιώσουν αργότερα στα μέσα της και να την νερώσουν. Όχι μαλάκες. Εσείς δεν μιλούσατε για οριστικό τέλος των ιστοριών των 8 σεζόν και ξεκινάμε από την αρχή; Προφανώς και αναφερόσασταν για τις φιλίες και τις συμμαχίες. Ωραία, κάντε το τουλάχιστον ενοχλητικό τώρα. Κάντε τον Daryl και την Maggie villains. Όντως να είναι σαν αδερφός απέναντι σε αδερφό. Να χυθεί πραγματικό αίμα. Και όχι άλλες ατάκες και συμβούλια.

Ο Negan

Μπορεί να έχουμε καιρό ακόμα για να δούμε ποια συμφορά θα ξημερώσει στην 9η σεζόν για τους χαρακτήρες, αλλά ο Negan θα έχει να κάνει κάτι με αυτό. Δεν γίνεται να κρατάς στη σειρά έναν ηθοποιό του βεληνεκούς του Jeffrey Dean Morgan, απλώς για να σαπίζει σε ένα κελί. Κάποιο μπάχαλο θα κάνει. Κάτι μου λέει πως οι ατάκες του Negan: «I’ll get out of it. I always do» και της Maggie: «It’s not over until he’s dead», θα χτίσουν μέχρι το επόμενο mid season. Και να θυμάστε… Ότι οι Whisperers έρχονται.

Πόσος καιρός πέρασε;

Αλήθεια, πόσος καιρός πέρασε από τη στιγμή που ο Negan άνοιξε τα κεφάλια των Abraham και Glenn; Μην μου κανάς εξυπνάκιας, δυο χρόνια. Μιλάμε για το timeline του show. Η Maggie υποτίθεται πως ήταν έγκυος. Είναι ακόμα;

Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα ο Negan επέβαλε τη δικτατορία του, ο Rick αρχικά έσκυψε το κεφάλι, μετά επαναστάτησε, ξεκίνησε ο πόλεμος, κόντεψε να κερδίσει, κόντεψε να χάσει και μετά έβγαλε ομιλία σαν βουλευτής. Πόσο διήρκεσε όλο αυτό και η κοιλιά της Maggie είναι ακόμα flat;

Θα είναι θαύμα πραγματικά αν μπορούσε να βελτιωθεί το story telling στην επόμενη σεζόν. Αλλά σε θαύματα δεν πιστεύω. Για όσους αναρωτιούνται πότε θα ακυρωθεί, η απάντηση είναι… ποτέ. Μπορεί να μην πιάνει τα 17 εκ. θεατές πια, αλλά εξακολουθεί να μετράει πάνω από 7 εκ, με το season finale να πιάνει 10.

Μια σειρά που θεωρείται πετυχημένη στην Αμερική και έβγαλε την αποστολή της, το The Americans, είχε κατά μέσο όρο, μόλις 1 εκ. Και εκεί κυμαίνονται οι πετυχημένες. Φαντάσου τι σημαίνει να κάνεις 7.

Ναι, κάποια στιγμή ξεπερνούσε το Game Of Thrones, μέχρι και την περσινή του σεζόν όπου και οι δράκοι ξέσπασαν στα 25+ εκ θεατές. But still… Το πλάνο που υπάρχει για το The Walking Dead είναι πενταετίας (σαν του βάζελου). Τώρα αν θα πέσει κι αυτό στην Β’ Εθνική, θα δείξει.

Υ.Γ. Τι σημαίνει άραγε για το μέλλον της Lauren Cohan αυτό το επεισόδιο; Μένει με προσωρινό episode-to-episode συμβόλαιο ή σειρά θα αποφασίσει να επενδύσει πάνω της;

Υ.Γ. 2 Η επόμενη σεζόν κατά 99% θα ξεκινάει με χρονικό άλμα. Στα κόμικ είναι δυο χρόνια, να δούμε πόσο θα είναι στη σειρά. Οπότε η προετοιμασία που ζητάει η Maggie πριν επιβληθούν στον Rick θα γίνει off screen κι έτσι, από πόλεμο πάμε σε πόλεμο. Από All Out War σε κάτι πιο… Civil War.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *