Έπρεπε να έρθει το 2016 και το Warcraft για να καταλύσει το κάστρο που είχε χτίσει το Mortal Kombat του 1995 (του Paul Anderson). Ένα κάστρο που λεγόταν: Η καλύτερη μεταφορά videogame στον κινηματογράφο. Και για πολλούς, ακόμα είναι (προσπαθώντας βέβαια να ξεχάσουμε το Mortal Kombat: Annihilation).

Ο Christopher – Raiden- Lambert αρχικά είχε πετάξει τη βόμβα σε συνέντευξη του πως η νέα ταινία Mortal Kombat είναι κοντά και πως οι ήρωες θα έπαιζαν τόσο άγριο ξύλο που θα τηλεμεταφέρονταν από αυτό. Μια γροθιά του Scorpion δηλαδή, θα έστελνε τον Liu Cang από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

Κάτι σαν Mortal Kombat συναντά το Inception δηλαδή… Ωστόσο οι δηλώσεις του διαψεύσθηκαν άμεσα από τον Ed Boon, συνδημιουργό (μαζί με τον John Tobias) του Mortal Kombat και καλλιτεχνικό διευθυντή των NetherRealm Studios.

νέα ταινία Mortal Kombat

Και έτσι αθόρυβα, η μπάλα βρίσκεται και πάλι στο πεδίο όπου η νέα ταινία Mortal Kombat τελικά έρχεται και μάλιστα βρήκε και σκηνοθέτη στο πρόσωπο του Simon McQuoid.

O Αυστραλός σκηνοθέτης και επιτυχημένος σκηνοθέτης διαφημίσεων βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει την ταινία, με τον James Wan σε θέση παραγωγού και τον Greg Russo στο σενάριο. Ο Wan ωστόσο κατέστησε ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να βιαστεί με το project για να είναι σίγουρος ότι θα γίνει σωστά.

O McQuoid είναι γνωστός για την βραβευμένη δουλειά του στις διαφημίσεις, καθώς έχει αναμιχθεί σε αρκετές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των PlayStation, Ranger Rover και Halo.