Το Bye Bye Man είναι μια πολύ βαρετή ταινία

Το Bye Bye Man είναι μια πολύ βαρετή ταινία

Χτες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου βρέθηκα σε γνωστό πολυσινεμά για να παρακολουθήσω (με μισό εισιτήριο φυσικά), τη νέα ταινία τρόμου, το Bye Bye Man.  Μάλιστα, δεν με είχε ψήσει από το trailer που νόμιζα ότι είχα καταλάβει τι ακριβώς παίζει, παρόλα αυτά τα ‘σκασα τα ευρώπουλα.

Η αλήθεια είναι, ότι έτσι πεταχτά που είχα δει το trailer, είχα καταλάβει κάπως διαφορετικά την υπόθεση (μια μίξη του Babadook και κάθε ταινίας με στοιχειωμένο σπίτι). Το ότι δεν ήταν έτσι, πραγματικά δεν έκανε τα πράγματα καλύτερα. Η ταινία προσπαθεί με μανία να μην σε κάνει να πεις, πως την τάδε ή τη δείνα σκηνή την έχει δει για εκατομμυριοστή φορά και πάλι όμως το αποτέλεσμα είναι μέτριο έως κακό. Πόσο κακό; Βαρετά κακό… Μια horror movie με βία… pg-13 (σοβαρά).

Ένα αρχαίος δαίμονας που μοιάζει με τον Corey Taylor (δες πιο κάτω) με το ευρηματικό όνομα Bye Bye Man και ένα cgi (απαράδεκτο!) τσοπανόσκυλο που σου θυμίζει και λίγο το The Hound of the Baskervillese, σε στοιχειώνουν και σε κάνουν να χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια αν πεις το όνομα του. Σε τρελαίνουν, βλέπεις οράματα και σφάζεις τους γύρω σου. Και η κατάρα περνάει σε κάποιον άλλον, αν με τη σειρά του πει Το Bye Bye Man που λέγαμε.

Το Bye Bye Man
Ο Bye Bye Man
Το Bye Bye Man
Ο Corey Taylor

Καταρχάς δεν βγάζει νόημα ο σκύλος, που σε μερικές σκηνές τον δείχνουν να τρώει τα πτώματα. Τα πτώματα των θυμάτων. Που βρίσκει μετά η αστυνομία να θυμήσω εγώ με τη σειρά μου. Άρα δεν βλέπει τις δαγκωνιές; Είναι και αυτές οράματα; Και γενικά ο σκύλος έχεις την εντύπωση πως είναι εκεί, μόνο για να τρομάξει κάποιος (ποιος; τρομάζεις με cgi από windows 95;).

Don’t think it. Don’t say it. Don’t think it. Don’t say it. Don’t think it. Don’t say it. Don’t think it. Don’t say it. Don’t think it. Don’t say it. Don’t think it. Don’t say it.

Η παρέα που ταλαιπωρούν αυτοί οι στοιχειωμένοι τύποι, είναι μια τριάδα φοιτητών. Ο λευκός φυτούκλας με υποτροφία, η γκόμενα του που πέρα από αυτό το στοιχείο, δεν μαθαίνουμε κάτι άλλο γι’ αυτήν και ο μαύρος κολλητός του, αθληταράς και μοντελάκι από διαφήμιση Lacoste. Αυτοί νοικιάζουν ένα σπίτι εκτός εστίας και εκεί, μέσα σε ένα κομοδίνο αλλά και με τη βοήθεια μιας φίλης τους που είναι μέντιουμ (συγνώμη, ευαίσθητη είναι, έτσι λέει), ανακαλύπτουν την απειλή που πλησιάζει. Το Bye Bye Man.

Ναι, φυσικά. Εννοείται ότι ακόμα μια φορά θα δεις, τον φυτούκλα ρεαλιστή πρωταγωνιστή ταινίας, να μην πιστεύει στα πνεύματα, αλλά με μια μάζωξη σε ένα τραπέζι με κεριά (με το μέντιουμ που λέγαμε), να αλλάζει γνώμη σε δυο λεπτά. Γιατί αν μια σύγχρονη horror movie δεν έχει ένα ouija board (άσχετα αν το έχει και στον τίτλο της) ή έναν πνευματικό κύκλο για να μιλήσουν με τα πνεύματα, δεν λέει.

Επίσης. Που πήγαν και νοίκιασαν σπίτι οι τύποι; Αυτό είναι πιο μεγάλο και από του Kevin McCallister από το Home Alone.

Δεν θέλω να κάνω spoiler από εδώ και πέρα. Τα twists πάνε και έρχονται, κενά και ανούσια, η Trinity από το Matrix έχει τον πιο άγευστο ρόλο της (και αντιπαθητική όπως πάντα) και στο τέλος έχει δυο-τρεις σκηνές που ο κινηματογράφος έκανε… ΑΑΑΑΑ.

Αλλά όταν συνειδητοποίησε ένας ότι αυτή η σκηνή που είδε δεν είχε νόημα, είπε: Τι ΑΑΑΑ ρε; Αφού μπλα μπλα (έκατσε και εξήγησε τη σκηνή και τους λόγους που δεν είχε νόημα και είχε δίκιο. Όσοι θα το δείτε, θα καταλάβετε).

Σε ένα status που είχα γράψει πριν καιρό, «έκραζα» το Lights Out. Τουλάχιστον αυτό μας έκανε να κατουρηθούμε στο γέλιο.

Next…

Y.Γ. Η ταινία θέλοντας να δώσει βάθος στη μύθο της είπε περισπούδαστα μέσω μιας σκηνής, πως όταν ακούτε για ένα φόνο που κάποιος τρελός απλά τα πήρε στο κρανίο και άρχισε το θέρισμα, δεν είναι ότι τρελάθηκε. Ο Bye Bye Man τον έβαλε.

Δηλαδή ο Αίαντας στον Τρωικό Πόλεμο που έσφαξε ένα κοπάδι πρόβατα, λόγω ενός οράματος που του έστειλε η Αθηνά και τον έκανε να νομίζει πως σκοτώνει τους Αχαιούς που τον ατίμασαν, τον Bye Bye Man επικαλέστηκε; Σε μια γλώσσα που εφευρέθηκε 2500 χρόνια μετά;

Το τραβάω πολύ; Συγνώμη… The Bye Bye Man made do it.

Διαβάστε ακόμα:

Οι horror ταινίες που περιμένουμε το 2017

Για την «καλή» ατμόσφαιρα
1.3
Sending
User Review
2 (1 vote)

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *