Όταν το Metal σε μαθαίνει ιστορία

Όταν το Metal σε μαθαίνει ιστορία

Εντάξει, σε αυτό το άρθρο θα μπορούσες να scroll-έρεις ατελείωτα φίλε αναγνώστη και εμείς να γράφουμε κάθε βδομάδα και καμιά δεκαριά επιλογές ακόμα. Ωστόσο επιλέξαμε καθαρά, τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια σαν ένα δείγμα.

Η θρησκεία, η κοινωνία και η ιστορία (κυρίως οι πόλεμοι) είναι η αγαπημένη θεματολογία των metal στιχουργών που έχουν γεμίζει την ιστορία αυτής της μουσικής με επικούρες τεράστιους βελινεκούς.

Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία:

Iron Maiden – The Trooper

Ναι, διαλέξαμε το φρέσκο. Ένα μη πολεμικό κομμάτι. Την καταστροφή του ZeppelinR101 το 1929. Όπως προείπαμε, αυτό το άρθρο θα μπορούσε να είναι ατέλειωτο με συνεχή updates. Επίσης θα μπορούσε να είναι και μόνο Maiden με τον Bruce να παραδίδει free μαθήματα πως γίνεται η δουλειά.

Manowar – Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts

 

Ο Joey DeMaio μαγεμένος από την Ομήρου Ιλιάδα, και τη μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, γράφει ένα λυρικό έπος 30 λεπτών, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις παρθένες και το MTV.

Iced Earth – The Devil To Pay

Αν και το The Glorious Burden δεν θεωρείται από τους καλύτερους δίσκους των Iced Earth, έχει μέσα μερικά έπη όπως το πρώτο κομμάτι της τριλογίας του Gettysburg του 1863. Την τριήμερη μάχη γύρω από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου όπου και χάθηκαν οι περισσότερες ζωές.

Metallica – Creeping Death

Ο Hetfield μεταμορφώνεται στον Άγγελο Του Θανάτου και μεταφέρει την ιστορία της για τον θάνατο των πρωτότοκων στην Αίγυπτο κατά την βιβλική εποχή. H τελευταία από της Δέκα Πληγές της Παλαιάς Διαθήκης.

Slayer – Unit 731

 

Από το World Painted With Blood, η τρομακτική ιστορία ενός τμήματος του Ιαπωνικού Στρατού που ανήκε στον Άξονα και πειραματιζόταν σε ανθρώπους.

Motorhead – Bomber

Ο Lemmy και η λατρεία του για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το αφιέρωμα. Ένα κομμάτι γεμάτο αδρεναλίνη και ιδρώτα μέσα από το cockpit ενός βομβαρδιστικού.

Sabaton – Coat Of Arms

Οι Sabaton λατρεύονται από τους Έλληνες metalheads περισσότερο και από τον Σωκράτη (αστειάκι) και ο λόγος είναι το παραπάνω κομμάτι που ασχολείται με την εισβολή των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το ’40. Επίσης οι Σουηδοί και ολόκληρη η δικογραφία τους είναι τόνοι ιστορίας και πολέμων.

Nile – Smashing the Antiu

 

Οι Nile είναι μια μπάντα που την χαρακτηρίζουν το drumming, η ανελέητη βοθρίλα στα φωνητικά και φυσικά το κόλλημα τους με τον Αιγυπτιακό Πολιτισμό. Η ιστορία των Antiu, μιας ομάδας ανθρώπων της ερήμου που ήταν συχνά σε πόλεμο με τους Φαραώ.

Metal Church – Rest In Pieces

Και όμως… Πέρα από τους πολέμους, στη metal δισκογραφία υπάρχει ο Τιτανικός! Το κομμάτι του 1989 των Metal Church μιλάει για το πολύνεκρο δυστύχημα του «αβύθιστου» Τιτανικού. Ρε James Cameron, τι Celine Dion και μαλακίες αγόρι μου; Έτοιμο soundtrack είχες.

Black Sabbath – War Pigs

Το κομμάτι αρχικά είχε τίτλο Walpurgis και είχε σχέση με μάγισσες και το σατανά. Η δισκογραφική τους δεν το ενέκρινε και έτσι κομμάτι μεταμορφώθηκε σε μια λυρική κομματάρα για το Vietnam.

Rush – Manhattan Project

Μπορεί οι Rush να θεωρούνται πιο prog rock φάση, αλλά αυτό το κομμάτι δεν μπορούσε να είναι έξω από το αφιέρωμα. Οι στίχοι εκφράζουν τη μετάνοια όσων είχαν συμμετοχή στην κατασκευή και ρίψη των ατομικών βομβών στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του WWII.

Anthrax – Indians

Οι Νεοϋορκέζοι thrashers (τότε), με το κομμάτι τους από το Among The Livin’ του 1987, ζητούν τη συγνώμη των σκεπτόμενων Αμερικάνων για την εξόντωση του ντόπιου πληθυσμού, μέσω φρικτών ιστοριών στους στίχους τους.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *