Όταν οι Marvel και DC αντιγράφουν η μία την άλλη

Όταν οι Marvel και DC αντιγράφουν η μία την άλλη

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]ντάξει, όλοι το ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να είσαι geek με τα μπούνια για να έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι ήρωες της Marvel μοιάζουν σε αυτούς της DC και το αντίθετο. Ακολουθεί μια σύντομη και περιεκτική λίστα…

Στην παρένθεση θα είναι η ημερομήνια πρώτης εμφάνισης του χαρακτήρα σε comic. Αν θέλουμε να κρατήσουμε ένα πρόχειρο σκορ, η Marvel προηγείται στις αντιγραφές αλλά είναι πιο cool, τι να κάνουμε. Εκτός από τον…

Hyperion (Marvel -1969) / Supeman (DC – 1938)

Ο Hyperion ήταν ένα μωρό από έναν πλανήτη που καταστρεφόταν και στάλθηκε στη γη για να διασωθεί ο τελευταίος από εκείνο τον πολιτισμό. Έχει super δυνάμεις, είναι αθάνατος και αργότερα γίνεται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ! Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Ντροπή σου Marvel.

2007-06-09_155038_250px-Hyperionmarvel_copy1

Deadpool (Marvel – 1991) / Deatstroke (DC – 1980)

Εδώ απλά η Marvel πήρε τον (άντι)ήρωα της DC, τον πασπάλισε με θανατερό χιούμορ και τον επανασύστησε στο κοινό ως Deadpool. Έχουν σχεδόν ίδιο όνομα (Wade Wilson – Slade Wilson), επουλώνουν τα τραύματα τους, έχουν πολλά όπλα άλλα προτιμούν και οι δυο τα σπαθιά τους. Απλά ο Deadpool είναι ΚΑΙ χιουμορίστας.

4

Ghost Rider (Marvel – 1972) / Atomic Skull (DC – 1976)

Να και μια πρωτιά της Marvel. Δεν είναι μόνο η ημερομηνία, αλλά γενικά ο Ghost Rider επειδή συνδυάζει το μεταφυσικό είναι πιο cool. Η μόνη ομοιότητα με τον villain της DC, είναι το κρανίο.

Screen shot 2015-12-12 at 2

Moon Knight (Marvel – 1976) / Batman (DC – 1939)

Εντάξει. εδώ ήταν περιττό να βάλουμε και τις ημερομηνίες – αλλά το κάναμε. Ωστόσο είχαμε γράψει ΑΡΘΡΑΡΑ για τον Moon Knight ->ΕΔΩ<- που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

2

Ant-Man (Marvel – 1962) / Atom (DC – 1940)

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο συμπαθής Ant – Man (Dr. Hank Pym) μοιάζει και λίγο στον Iron Man – αλλά αυτά είναι ενδοοικογενειακά- θα δούμε μια ομοιότητα με τον Atom στην εκδοχή του 1961 (Dr. Ray Palmer). Ωστόσο ο Atom με την ιδιότητα να μικραίνει υπάρχει από το 1940 από την All American Publications. Μια εταιρία που απορροφήθηκε από την DC το 1946 (η DC τότε ως National Comics) μαζί με τους Atom, Flash, Green Lantern, Hawkman και Wonder Man.

1

Namor (Marvel – 1939) / Aquaman (DC – 1941)

Αν εξαιρέσουμε σε αυτή την περίπτωση ότι και οι δυο είναι rip-off του Ποσειδώνα (στα διάλα), εδώ η Marvel έχει το πάνω χέρι. Με πρώτη εμφάνιση του ήρωα της το 1939 (σαν American comics) ο Namor κάνει σχεδόν ότι κάνει και ο Aquaman. Είχαν πατέρα άνθρωπο και μητέρα από την Ατλαντίδα. Δέρμα άτρωτο αλλά ο Aquaman δεν πετάει.

13

Catwoman (DC – 1940) / Black Cat (Marvel – 1979)

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η Catwoman είναι στο πλάι/κόντρα στον Batman από την πρώτη έκδοση του πρώτου ever τεύχους του σκοτεινού vigilante του Gotham. Τελεία και παύλα. Η απομίμηση της έκανε εμφάνιση στον Amazing Spiderman το 1979.

9

Clayface (DC – 1940) / Sandman (Marvel – 1963)

Από τους βασικούς supervillains του Batman, ο Clayface έχει πολλούς πατεράδες (σχεδιαστές) μέσα στα χρόνια με την πρώτη του εμφάνιση πάντως να είναι το μακρινό 1940. Ο Sandman κόντραρε για πρώτη φορά τον Spider-Man το 1963. Και οι δυο τους μπορούν και χειραγωγούν την άμμο και μπορούν να αλλάξουν μέγεθος και σχήμα, με τρομερές φυσικές δυνάμεις.

7

Hulk (Marvel – 1962) / Grundy (DC – 1944)

Και οι δυο είναι rip off του Dr. Jekyll και Mr Hyde.  Ο Solomon Grundy/Cyrus Gold της DC είναι ένα zombie με υπερδυνάμεις και πολλές εκδοχές ανά τα χρόνια (όπως και στο τηλεοπτικό Arrow). Έχεί ίδια συμπεριφορά με τον Hulk/Bruce Banner όταν και αυτός εκτέθηκε στην ακτινοβολία gamma. Και οι δυο όταν βρίσκονται στην τερατώδη μορφή τους, είναι μειωμένης αντίληψης.

3

Green Arrow (DC – 1941) / Hawkeye (Marvel – 1964)

Από τα πιο έντονα rip-offs όσον αφορά την εξέλιξη του χαρακτήρα. Ο Oliver Queen / Green Arrow είναι ο cool μορφονιός επιχειρηματίας που ντύνεται σαν gay Robin Hood, ενώ ο Hawkeye έχασε και τους δυο γονείς του όταν ήταν 6 ετών και σκληραγωγήθηκε στα πανηγύρια με τσιγγάνους. Ωστόσο και οι δυο τους έχουν το τόξο σαν κύριο όπλο και μια γκάμα από διαθέσιμα βέλη.

6

Dr. Polaris (DC – ΙΟΥΝΙΟΣ 1963) / Magneto (Marvel – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1963)

Με 90 μέρες διαφορά, οι δυο ήρωες έχουν την ίδια επιρροή στα μέταλλα και τα μαγνητικά πεδία, ενώ ο Magneto έχει και μια κόρη την… Polaris που κάνει τα ίδια. Μαλάκα, με έπιασε ζαλάδα. Ωστόσο ο ήρωας της DC έκθεσε τον εαυτό του σε μαγνητικά πεδία για να αποκτήσει τις δυνάμεις, ενώ ο Magneto γεννήθηκε μεταλλαγμένος.

12

Captain America (Marvel – 1941) / Commander Steel (DC – 1978)

Σε αντίθεση με την Marvel, η DC δεν κατάφερε να κάνει διάσημο ήρωα που είχε αντιγράψει μετά από 30 χρόνια. Την ιστορία του Captain America την ξέρουν όλοι. Ε, και ο Commander Steel σχετίζεται με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Αμερικανικό Στρατό. O Henry Heywood τραυματίστηκε στο μέτωπο της μάχης και τον «έφτιαξαν» πίσω στη βάση σαν Commander Steel. Lameeee!

8

Darkseid (DC – 1970) / Thanos (Marvel – 1973)

Οι πιο δυνατοί χαρακτήρες των συμπάντων τους. Υπεράνθρωπες δυνάμεις, τηλεκινησία, κυριαρχία του μυαλού του αντίπαλου, τηλεπάθεια. Γενικά η DC έχει χάσει πολύ σε Marketing αφού στους περισσότερους ήρωες, έρχεται πρώτη αλλά who cares.

11

Related post

4 Comments

  • Η σύγκριση Hyperion με Superman είναι ατυχέστατη. Προφνώς και ο Hyperion είναι αντιγραφή του Superman, αλλά αυτό έγινε σκόπιμα. Όλα τα μέλη του Squadron Sinister/Supreme είναι αντιγραφές των αντίστοιχων μελών του Justice League

    • Τίτλος/Θέμα άρθρου: Όταν οι Marvel και DC αντιγράφουν η μία την άλλη

      Λες: «Προφανώς και ο Hyperion είναι αντιγραφή του Superman»

      Το σχόλιο σου: «Ατυχέστατη σύγκριση».

      Δεν αφορά κανέναν αν έγινε ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Τι πάει να πει ΕΠΙΤΗΔΕΣ; Δηλαδή όποιος αντιγράφει επίτηδες δεν είναι άξιος χλευασμού αλλά αξίζει κάποιας αναγνώρισης;

      Προφανώς και όλες οι ομοιότητες είναι Επίτηδες. Λίγο ή πολύ. Δεν υπάρχει παρθενογένεση

      • Όταν λέει από την αρχή “Θα φτιάξουμε μια ομάδα αντίγραφο της Justice League για να εναντιωθούν στους Avengers και να έχουμε ένα ανεπίσημο crossover” τότε κατά την άποψή μου δεν εμπίπτει στις υπόλοιπες κατηγορίες.
        Δεν μπορεί να λέμε λοιπόν “Ντροπή σου Marvel”

        • Ωραία, συγνώμη για το ντροπή σου. Επιτρέπουμε στον Ant Man να έρθει εδώ και να τα σπάσει όλα. :-p

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *