Το Hollywood Reporter αποκαλύπτει το χάος μέσα στο οποίο πάλεψε το Suicide Squad

Το Hollywood Reporter αποκαλύπτει το χάος μέσα στο οποίο πάλεψε το Suicide Squad

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap],τι και να λένε οι DC Fans (και εγώ προσωπικά τέτοιος είμαι), είμαι πεπεισμένος πια πως η Suicide Squad δεν έφτασε στα επίπεδα που είχε τη δυνατότητα να φτάσει. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό. Γιατί πολλοί λένε πως είναι μια μεγάλη πατάτα μάλιστα.

Το Forbes τη χαρακτήρισε ως χειρότερη ταινία και από το Fantastic Four! Ενώ η Washington Post ως χειρότερη από τα μέτρια reviews που παίρνει. Φίλος της σελίδας του schoolofrock που μένει στο εξωτερικό (Σουηδία – Προβολή 3 Αυγούστου), είναι geek και DCάκιας και ανυπομονούσε να τη δει, τη χαρακτήρισε a bag of crap.

Ε, όλοι αυτοί δεν μπορούν να έχουν άδικο. Και αν διαβάσουμε προσεκτικά τι αποκαλύπτει το Hollywood Reporter για τις μαλακίες της Warner, μπορούμε να καταλάβουμε. Αυτό δεν είναι μια ήττα της DC, αλλά του κινηματογραφικού της παρτενέρ.

Κόλαση από την πρώτη μέρα

Αρχικά και μόνο, η Suicide Squad είχε πάρει ημερομηνία προβολής πριν αποκτήσει καν σενάριο. Αυτή η τακτική, έδινε στον David Ayer μόλις έξι βδομάδες περιθώριο να γράψει. Όποιος είναι γραφιάς (σαν του λόγου μου), μπορεί να καταλάβει ότι όταν γράφεις κάτω από πίεση χρόνου, δεν έχεις την απαραίτητη προσοχή να καλύψεις plot holes και να δεις γενικά αν στο σύνολο του το κείμενο σου λειτουργεί.

Η ταινία ξεκίνησε την παραγωγή αμέσως με το που τελείωσε ο Ayer το σενάριο. Ε, δεν πάει έτσι ρε παιδιά.

Αχ αυτά τα Reshoots

Όσο και αν προσπάθησαν τόσο από τη Warner όσο και ο ίδιος ο Ayer να μας καθησυχάσει πως τα reshoots του Μαρτίου δεν ήταν για να γίνει η ταινία πιο… αστεία, απλά ξαφνικά ανέβηκε το budget και θέλανε να γυρίσουν πιο καλά κάποιες σκηνές, αυτό φάνηκε να είναι ψέμα. Ό,τι και αν έκαναν τελικά στα reshoots, το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαλύσουν την όποια αρχική συνοχή είχε η ταινία, αφού στο τελικό CUT, φαινόταν ποιες σκηνές ήταν «καινούργιες».

Προεδρικές αλχημείες

Ο Kevin Tsujihara της Warner Bros ήταν ανήσυχος για το αν η ταινία θα μπορούσε να είναι τόσο σκοτεινά αστεία αλλά και edgy όπως υποσχόντουσαν τα trailer, που έβαλε την εταιρία που έφτιαχνε τα trailers και τα teasers, να κάνει και μια τελική κόπια της ταινίας, ενόσοσω ο Ayer έφτιαχνε τη δική του.

Μια μίξη των δυο αυτών, βγήκε τελικά στις αίθουσες μετά από δοκιμαστικά screenings και των δυο . Κανονικό μπουρδέλο δηλαδή, απορούμε με τον Ayer που δεν ανέβασε πίεση 20. Μάλιστα για να καταφέρουν αυτή τη… μικτή αισθητική, χρειάστηκαν έξτρα (και πάλι) γυρίσματα αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Σε αυτές τις εξισώσεις του Hollywood Reporter, βάλτε και τις δηλώσεις του Leto που τονίζει πως πολλές από τις σκηνές Joker, κόπηκαν στο τελικό μοντάζ. Αυτό θα το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, καθώς υπήρχαν ισάξιες θετικές και αρνητικές κριτικές για το performance του.

Ωστόσο, η σκηνοθέτρια του Wonder Woman, Patty Jenkins τη βρήκε θαυμάσια και τονίζει πως δεν καταλαβαίνει όλο αυτό το hate.

Εμείς όπως και να ‘χει στηρίζουμε το geek cinema. Όταν έρθει η ώρα του, θα πάμε και θα του δούμε. Δεν θα είναι δα και… Batman & Robin.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *