Το μυστικό της επιτυχίας των Metallica

Το μυστικό της επιτυχίας των Metallica

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]αρά το γεγονός πως οι Metallica ακούνε της «χρονιάς τους» εδώ και… δεκαετίες, δεν σταματάνε να είναι πάντα στο προσκήνιο για κάθε επιλογή τους, ενώ οι συναυλίες τους είναι σε στάδια. Γεμάτα!

Αυτό το λες και επιτυχία.

Για τον ίδιο τον Lars Ulrich όμως τι σημαίνει επιτυχία; Σε μια νέα συνέντευξη το μίλησε για για τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τη μπάντα.

«Η επιτυχία είναι ένας αστείος όρος γιατί… τι ακριβώς σημαίνει; Ξέρετε, η φήμη, η επιτυχία… είναι κάπως περίεργοι όροι για να μιλάς γι’ αυτούς.

Πάντως, πιστεύω πως ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας είναι το γεγονός ότι πάντα αισθανόμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε. Πάντα έχουμε περιέργεια για κάτι διαφορετικό και δεν μας αρέσει καθόλου να επαναλαμβανόμαστε. Και γι’ αυτό πάντα πιέζαμε τους εαυτούς μας για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να προσθέτουμε συνεχώς νέα στοιχεία στον ήχο μας.

Και ήμασταν πάντα ειλικρινείς με τους fans μας: «Αν θέλετε να έρθετε σε αυτό το “ταξίδι” μαζί μας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια ποικιλία συναισθημάτων». Πάντα χρησιμοποιούσαμε την επιτυχία μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε την εξέλιξή μας.

Ποτέ δεν ήμασταν εξαρτημένοι από καμία δισκογραφική, το οποίο σημαίνει ότι είχαμε μεγάλο βαθμό ελευθερίας για να κάνουμε ό,τι ακριβώς θέλαμε, επειδή ποτέ δεν “χρωστούσαμε” τίποτα σε κανέναν.

Έτσι, όταν σκέφτομαι τον όρο “επιτυχία”, τον συνδέω με την ελευθερία και την ανεξαρτησία να κάνει κάποιος ό,τι ακριβώς θέλει. Και σίγουρα, μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχουμε κάνει πολλά πράγματα -θέλω να πιστεύω τα περισσότερα- δίνοντας τα πάντα γι’ αυτά. Μερικά ήταν καλά, μερικά άλλα όχι και τόσο, αλλά όλα είχαν το σωστό σκεπτικό να τα καθοδηγεί.

Πάντα μας άρεσε να ξεπερνάμε τα όρια, όπου κι αν μας έβγαζε αυτό. Γι’ αυτό πιστεύω πως το ταξίδι έχει περισσότερη σημασία απ’ τον προορισμό…».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *