Τι θυμήθηκα τώρα: Όταν οι Iron Maiden έφαγαν «άκυρο» από τον Frank Herbert

Τι θυμήθηκα τώρα: Όταν οι Iron Maiden έφαγαν «άκυρο» από τον Frank Herbert

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ια ξεχασμένη ιστορία που θυμάμαι να την είχα ακούσει από τον ίδιο τον Steve Harris σε μια εκπομπή με παράξενα συμβάντα στο Metal -μια εκπομπή που μεταδιδόταν από το original MTV των 90’s που απολαμβάναμε και όχι τη μπούρδα του σήμερα που σύντομα μας εγκαταλείπει– και τη θυμήθηκα πάλι από ένα άρθρο του Ultimate Guitar.

Την αγάπη των Iron Maiden για τις horror stories, την ιστορία αλλά τη λογοτεχνία την ξέρετε. Το 90% των τραγουδιών τους έχουν να κάνουν με αυτά με το μόνο τραγούδι να βασίζεται στο ΤΩΡΑ να είναι το Tears Of The Clown του Book Of Souls.

Το κομμάτι τους To Tame A Land του Piece of Mind (1983) όπου το υπογράφει ο Harris, είναι βασισμένο στη θρυλική σειρά βιβλίων επικού sci-fi, Dune του Frank Hebert.

Μάλιστα ο αρχηγός των Maiden θέλησε να ονομάσει έτσι το κομμάτι, αλλά η απάντηση που πήραν από τον εκπρόσωπο του ήταν κάπως άκομψη.

«Η απάντηση είναι όχι. Ο Frank Herbert απεχθάνεται τις rock μπάντες, ιδιαίτερα τις heavy rock μπάντες και ακόμα πιο ιδιαίτερα τους Iron Maiden».

Ευγένεια ρε, μπράβο. Σταμάτα στο όχι αφού δεν θες βρε άνθρωπε. Γιατί ξέρεις τι μπορεί να γίνει μετά; Να βγάλουν έναν δίσκο οι Iron Maiden, όπου το κοσμεί ένα artwork γεμάτο αναφορές σε ό,τι ζούσε και ανάπνεε εκείνη την περίοδο (λέγε με Somewhere In Time) και να κάνουν μια αναφορά στο όνομα σου και το έργο σου. Και μάλιστα, τη χρονιά που αφήνεις τον μάταιο τούτο κόσμο (Τυχαίο; Δεν νομίζω).

Δεν ξέρουμε το ακριβές back story για τις αναφορές στο οπισθόφυλλο του Somewhere in Time (διαβάστε τις ωστόσο) στο Sand Dune και τη «διαφήμιση» που την ονομάζουν Herbert Ails, αλλά όταν το άλμπουμ κυκλοφόρησε (29/9/1986), ο θρυλικός συγγραφέας είχε πεθάνει 7 μήνες (11/2/1986).

Το Dune πρέπει να το διαβάσετε ωστόσο όσοι σας αρέσουν οι sci fi κοινωνίες με fantasy επιρροές.

[embedvideo id=”_y3o4okKXMU” website=”youtube”]

Iron Maiden Somewhere In Time

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *