Τελικά οι Metallica τα κατάφεραν;

Τελικά οι Metallica τα κατάφεραν;

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]φείλω να το γράψω για να είμαι τίμιος με τις παλιές μου αγάπες (Metallica βρε λέμε) γιατί πραγματικά αν ο Hetfield και η παρέα του μάθαινε τι έγραφα πριν κανά 6μηνο όταν και μας κούραζαν με μια ακόμα ανούσια δήλωση για το άλμπουμ τους που δεν φαινόταν στον ορίζοντα, ίσως έξυνε το δεξί του αρχίδι.

Το κακό είναι ό,τι όσο και ασήμαντος αρθρογράφος να είμαι για μια μπάντα παγκόσμιο brand όπως οι 4 Horsemen, αυτά που είχα γράψει ίσχυαν στο 100%.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ, ενώ θα quote-άρω το ζούμι του τότε προβληματισμού μου:

Μένουμε με την ελπίδα ότι θα είναι σύντομα η στιγμή που θα βγει ο δίσκος και πως μπορεί να μας κάνει να ερωτευθούμε και πάλι αυτή τη μπάντα.

Ε, λοιπόν το Hardwired που ακούσαμε την Παρασκευή, ήταν έρωτας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν λέμε ότι ήταν το καλύτερο κομμάτι που έγραψαν ποτέ, αλλά ήταν πολύ καλύτερο (προσωπική άποψη) από τα τραγούδια στα Reload, St Anger, Death Magnetic και… Lulu. Είναι φευγάτο και ξεκούραστο, δεν δείχνει να το ζορίζουν να βγει όπως ακουγόταν σε πολλά τραγούδια, ειδικά στο Death Magnetic. Είναι ρε παιδί μου, σαν να είδες μια όμορφη κοπέλα στον δρόμο που σου θύμιζει πόσο ωραίο είναι να χτυπάει η καρδούλα σου, λίγο πιο δυνατά. Δεν κάθεσαι να αναλύσεις, αν πιθανώς βρομάει ο ιδρώτας της τώρα το καλοκαίρι, ή αν έχει κυτταρίτιδα μέσα από το ωραίο κολλάν που σε μάγεψε.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Metallica

Αυτό θα το μάθουμε (Αν δηλαδή οι Metallica έχουν κυτταρίτιδα) στις 18 Νοεμβρίου, όταν και κυκλοφορήσει το Hardwired… to self-Distruct. Επίσης, τι τιτλάρα είναι αυτή;

Και για να πάμε στα πιο σοβαρά. Δεν είναι μόνο η σύνθεση του κομματιού, ένα εμπορικό thrash-άκι που μας ενθουσίασε. Είναι και ο ήχος. Και αυτό είναι πολύ μεγάλη δουλειά για τους Metallica.

O Hetfield ακούγεται πολύ ξεκούραστος και ορεξάτος, το solo του Kirk Hammer θυμίζει (ναι θα το πω), παίξιμο Master Of Puppets σε μια μικρότερη κλίμακα, ενώ το rhythm section τσακίζει σβέρκους. Μάλλον κάποιος έπεισε τον Lars Ulrich πως δεν είναι σωστό να γαμάμε τον μπασίστα στη μίξη και πως τα τύμπανα μας, πρέπει να ακούγονται σαν τύμπανα και όχι σαν καπάκια τουαλέτας.

Κλείνοντας…

Σε αυτό το επίπεδο μόνο να είναι το νέο άλμπουμ, θα είμαι ευχαριστημένος. Όπως όλοι πιστεύω οι Metallica fans. Αλλά εδώ οι Metallica έχουν μια ευκαιρία και επειδή είναι μανούλες του marketing, θέλω να πιστευώ πως έτσι έχει γίνει. Δηλαδή, να μη μας έδωσαν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου για ακρόαση, αλλά ένα απλά καλό, γρήγορο, μια μπουνιά στη μούρη να σταματήσουμε να κράζουμε.

Θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσα, αλλά δεν έχουν αξία οι λέξεις, όσο η μουσική. Και σήμερα η μέρα ανήκει στους Metallica και σε μας που είμαστε και πάλι παιδιά και χοροπηδάμε στο σαλόνι μας, ακούγοντας για 200στη φορά το Hardwired σε repeat.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *