Τα 9 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το American Psycho (2000)

Τα 9 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το American Psycho (2000)

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] διασκευή της νουβέλας του Bret Easton Ellis ήδη συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και είναι ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για αυτή.

1. Η σκηνή με τον Willem Dafoe που σαν Detective Kimbal συζητά με τον Patrick Bateman (Cristian Bale) γυρίστηκε τρεις φορές. Στην πρώτη, ο Dafoe έπαιξε τον ρόλο σαν να τα ξέρει όλα. Τη δεύτερη σαν να μην ξέρει τίποτα και την τρίτη σαν να είχε αμφιβολίες. Αυτά μονταρίστικαν μαζί ώστε να μπερδέψουν το κοινό με το κατά πόσο ξέρει ο Kimbal.

2. Ο Bret Ellis δεν λάτρεψε την σκηνή του moonwalk του Bale, μετά τον φόνο του Paul Allen. Ήταν ένας αυτοσχεδιασμός της στιγμής που αν και δεν την γούσταρε ούτε η σκηνοθέτιδα Mary Harron. τελικά πέρασε.

the-dark-knight-rises-christian-bale

3. Η σεναριογράφος Gulnever Turner που έπαιξε και το ρόλο της Elizabeth, «νίκησε» και τον συγγραφές Bret Ellis στη μάχη των σεναρίων. Τον ρόλο του Patrick Bateman τον ανέφερε όμως σαν… Batman. Λες και ήξερε ότι ο Cristian Bale που υποδύθηκε τον Bateman, θα έκανε και τον Batman.

4. Ο Bret Elis δεν έμεινε ευχαριστημένος και από το τέλος που αφήνει το ερώτημα στον θεατή αν όντως πετσόκοψε τόσο κόσμο ο Bateman ή τα φαντάστηκε όλα.

5. O Cristian Bale εμπνεύστηκε για τον ρόλο του, από τον Tom Cruise και την συγκεκριμένη συνέντευξη του στον David Letterman.

6. Διάφορες εταιρίες δεν ήθελαν να συνδυαστούν τα προϊόντα τους με τη βία της ταινίας. Η Cerruti δεν ήθελε ο Bateman να φοράει το κοστούμια της όταν εκείνος σκότωνα, ενώ η Rolex δεν ήθελε καν ο συγκεκριμένος χαρακτήρας να φορά τα ρολόγια της. Τα εσώρουχα Calvin Klein αποχώρησαν από το project τελείως!

7. Στην πρώτη συνάντηση των Bret Elis και Cristian Bale, ο δεύτερος φερόταν σαν τον Bateman, φρικάροντας τον συγγραφέα. Αφού του το ζήτησε πολλές να σταματήσει, τελικό ο Bale χαλάρωσε.

8. Ο Bale είχε σκεφτεί να τα παρατήσει καθώς ο ρόλος λόγω της βιαιότητας του, θα μπορούσε να του κλείσει πόρτες στο μέλλον. Όταν άκουσε ότι θα τον αντικαθιστούσε ο Leonardo Di Caprio, πείσμωσε και αποφάσισα οριστικά θετικά για το project.

american-psycho-3way

9. Οι σκηνές sex ήταν οι λιγότερο δύσκολες για τον Bale. Όπως αναφέρει, είδε πολύ πορνό και σημείωσε τις στάσεις που θα τον έκαναν να φαίνεται όπως έπρεπε σαν Patrick Bateman.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *