Τα (οικονομικά) ρεκόρ του Star Wars ζαλίζουν

Τα (οικονομικά) ρεκόρ του Star Wars ζαλίζουν

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]λοι το ξέραμε μέσα μας πως η παραζάλη του νέου Star Wars θα οδηγούσε σε κάποια ρεκόρ εισπράξεων. Από τη στιγμή που όπως όλα τα reviews αναφέρουν, η ταινία είναι καλή τόσο για τους άσχετους, όσο και για τα fanboys, τα ρεκόρ που καταρρέουν δεν είναι πια σκέψεις, αλλά γεγονότα.

Στις 4 μέρες που ήδη παίζεται το Star Wars παγκοσμίως (εκτός από Ελλάδα και Κίνα – τεράστια αγορά), η Disney έχει βάλει στα ταμεία της 517 εκατομμύρια δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ του Avatar είναι 2,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ενώ έρχεται δεύτερος ο Τιτανικός με 2,1, τρίτο το Jurassic World με 1,7, τέταρτο το Avengers (2012) 1,5 και πέμπτο το Furious 7.

Το Terminator:Genisys που επίσης βγήκε το καλοκαίρι και πήγε άπατο στην Αμερική, σώθηκε οικονομικά από τις προβολές του στην Κίνα που του απέφεραν σχεδόν 300 εκ (λίγοτερο από 70 έβγαλε στην Αμερική και άλλα τόσο στην Ευρώπη).

Οι «ειδικοί» υπολογίζουν ότι οι εισπράξεις θα πιάσουν το 1 δις μόνο από εκείνη τη χώρα. Ίσως ήρθε η ώρα του James Cameron να σταματήσει να είναι στην κορυφή εδώ και 19 χρόνια (από τον Τιτανικό και μετά το Avatar).

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *