Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο X-Men: Apocalypse

Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο X-Men: Apocalypse

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]ν έχει αποδείξει κάτι το Cinematic Universe των X-Men, σχεδόν μια εικοσαετία τώρα, είναι πως μπορεί να γίνει έντονο και περίπλοκο όσο και τα comics. Ή σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον.

Ανέκαθεν, τα X-Men δεν ήταν ταινίες για όλους. Not another superhero movie. Ωστόσο στο Apocalypse δημιουργήθηκαν μερικές απορίες και στους fan, τις οποίες το Den Of Geek εξηγεί.

SPOILERS ΠΡΟΦΑΝΩΣ

Τι έγινε μεταξύ Mystique και Stryker; Δεν είχε απομακρύνει τον Logan στο τέλος του Days Of Future Past;

Ναι. Η Mystique στο τέλος του DOFP, είχε πάρει την μορφή του Stryker και απομάκρυνε τον Wolverine. Δεν είναι απολύτως σίγουρο για το τι αυτό συνεπάγεται, εκτός από το να διατηρήσει το χρονοδιάγραμμα του Wolverine να καταλήξει στο Weapon X, αλλά είναι σαφές ότι στα 10 χρόνια που ακολούθησαν κάτι διαδραματίστηκε. Κάτι… ασαφές για την ώρα.

Τι φορούσε ο Wolverine στο Weapon X;

Ήταν μια αναφορά στη δημοφιλή ιστορία του Barry Windsor-Smith για την origin story του Wolverine. Το κράνος είχε σχεδιαστεί για να επιβλέπει αλλά και να ελέγχει το μυαλό του, μετατρέποντας τον σε μια αδυσώπητη killing machine. Στην ταινία… το πέτυχαν περίπου κατά το ήμισυ.

Γιατί ανατινάχθηκε η έπαυλη τους;

Δεν ήταν μια εύκολη σκηνή στην οποία μάλιστα σκοτώθηκε ο Havok. Αυτό που όλοι εικάζουν είναι πως ο Alex προσπάθησε να ανατινάξει τον Apocalypse αλλά άργησε καθώς εκείνος τηλεμεταφέρθηκε.

Ποια ήταν η κοπέλα με τα κίτρινα;

Πάντως όχι η Μαρία (ξέρεις από το τραγούδι…). Δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα της στην ταινία και δεν χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της. Είναι όμως η Jubillee. Γνωστή από το cartoon series των X-Men πίσω στα 90s.

Ποιος είναι ο Caliban;

Στα comic είναι ένας morlock. Από αυτούς τους μεταλλαγμένους που δεν μοιάζουν καθόλου σαν άνθρωποι και ζουν απομονωμένος. Η δύναμη του είναι να εντοπίζει άλλους μεταλλαγμένους αν και δεν τον λες τέρας ευφυΐας. Σε κάποιο από τα comic storylines μάλιστα, o Apocalypse τον μετατρέπει σε έναν από τους καβαλάρηδες του.

Τι σκατά θέλει ο Apocalypse;

Στα comic, θέλει οι μεταλλαγμένοι να επικρατήσουν των ανθρώπων. Η επικράτηση των ισχυρότερων. Στην ταινία, ξεκινάει έτσι αλλά εξελίσσεται σε προσωπική θέληση για παγκόσμια κυριαρχία αλλά και κάτι ακόμα. Μισεί τα όπλα γιατί κάνει τους αδύναμους να να φαίνονται δυνατοί, οπότε το σχέδιο του είναι ένας κόσμος που τα όπλα δεν θα κάνουν τη διαφορά. Αν δεν είσαι μεταλλαγμένος απλά… πεθαίνεις.

Γιατί ο Apocalypse χρειάζεται 4 καβαλάρηδες;

 Ε, αυτό είναι το thing του. Ένας μικρός, solid αριθμός ακολούθων. Δεν τους χρειάζεται στην πραγματικότητα. Πάντα διαλέγει τέσσερις και τους ονομάζει War, Famine, Death και Pestilence.

Τι συνέβη στην Jean;

Αν και η ταινία εξηγεί αρκετά καλά το ρόλο της, η Jean μπορεί να καταστρέψει την τηλεκίνησία του Apocalypse. Οι fans των comic αναγνωρίζουν αυτή την ικανότητα της στην Phoenix αν και η ιστορία της είχε καλυφθεί στο X-Men: Last Stand. Η Phoenix είναι η εκδήλωση της ανεξέλεγκτης τηλεκινησίας της Jane, που όταν εκδηλώνεται, άσχημα πράγματα συμβαίνουν. Θα επανέλθεικαι σε νέες ταινίες.

Η post credit scene:

Το πλάνο μας δείχνει μια ομάδα να μπαίνει στην Weapon X και να νακαθαρίζει από κάλυκες, αίμα και πτώματα. Ένας τύπος με κουστούμι προχωράει με μια βαλίτσά που αναγράφει Essex και παίρνει μια φιάλη αίμα και φεύγει.

Αφού οι X-Men έπαιξαν με τον μεγαλύτερο villain τους από τα 80s, τον Apocalypse, έρχεται η σειρά του μεγαλύτερου των 90s. Του Nathaniel Essex, Mr Sinister.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *