Παίξαμε το Resident Evil 4 HD και ιδού τα αποτελέσματα

Παίξαμε το Resident Evil 4 HD και ιδού τα αποτελέσματα

[dropcap size=dropcap]T[/dropcap]o Resident Evil 4 HD, είναι μια remastered επανέκδοση ή ένα ακόμα port; Ποιος νοιάζεται; Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει και όσες επανακυκλοφορήσεις και να πραγματοποιήσει αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Για την ιστορία, από το 2005 έχουμε δει την αυθεντική έκδοση του GameCube (Timed Exclusive), λίγο αργότερα την έκδοση του Playstation 2 η οποία είχε λίγο χειρότερα γραφικά αλλά έξτρα in-game υλικό, την απαράδεκτη PC έκδοση το 2007 και λίγο αργότερα την έκδοση του Wii. Το 2011 υπήρξε digital, ελεεινή και βρόμικη επανακυκλοφορία για Playstation 3 και X-Box 360, το 2014 η Ultimate HD Edition για το PC που στην ουσία η έκδοση του PS4 που κυκλοφόρησε αποτελεί port της.

[embedvideo id=”u3_jnfZHfmE” website=”youtube”]

Γραφικά

Ξεκινάμε δυνατά… με το αδύναμο σημείο του παιχνιδιού. Όχ, δεν διαβάσατε λάθος. Αν αυτά τα γραφικά θεωρούνται HD Textures, τότε εγώ έχω τερματίσει το Destiny. Κίνηση τεμπελιάς από την Capcom, κρατώντας τα γραφικά από την αρχική έκδοση του GameCube κάνοντας ένα γρήγορο και τσαπατσούλικο upscaling, δημιουργώντας ένα άσχημο περιβάλλον θολούρας, ενώ οι χαρακτήρες, τα όπλα, το inventory και τα αντικείμενα που βρίσκουμε κάτω είναι τόσο προσεγμένα, το περιβάλλον χαλάει όλο το overall του οπτικού τομέα του τίτλου. Επίσης μεγάλο φάουλ είναι ότι σε ανάλυση 3840×2150, η αναλογία οθόνης περιορίζεται σε letterbox με μπόλικο ενοχλητικό border γύρω του.

Gameplay

Το Resident Evil 4 μας φέρνει στην Behind the Shoulders Third Person οπτική γωνία, με τον Leon S. Kennedy να ψάχνει για τη χαμένη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ σε story που ξετυλίγεται σε chapters. Κατά την κύρια ακολουθία του παιχνιδιού, ο παίκτης θα ψάχνει από περιοχή σε περιοχή διάφορα στοιχεία για να ολοκληρώσει την αποστολή του καθώς θα πρέπει να επιζήσει από τους πανέξυπνους εχθρούς που περιλαμβάνει το εν λόγο παιχνίδι. Το gameplay κρατάει το περιορισμένων θέσεων inventory και συνοδεύεται από διάφορης δυσκολίας γρίφους, ανακάλυψη θησαυρών και ιδιαίτερα Boss fights που θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε χάρης την μεγάλη ποικιλία όπλων με δυνατότητα αναβάθμισης.

A.I. (Artificial Intelligence)

Από τα κορυφαία παραδείγματα τεχνητής νοημοσύνης, είναι οι αντίπαλοι που συναντάμε στο Resident Evil 4. Άλλοτε μολυσμένοι χωρικοί με τσουγκράνες, άλλοτε ιερείς με δρεπάνια και βαλλίστρες και άλλοτε στρατιώτες με πολυβόλα και RPG. Ο παίκτης για τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού θα αντιμετωπίζει ορδές εχθρών (τουλάχιστον τρεις αντίπαλοι μαζί), που θα επιτίθενται στρατηγικά (π.χ. να τον περικυκλώσουν) και θα οδηγούνται από έναν εχθρό μεγαλύτερης αντοχής (Sub-Boss). Τα Boss Fights είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και έχουν να κάνουν με την κλασική Weak Point Strategy όπου ο παίκτης θα πρέπει να βρει το αδύναμο σημείο του εχθρού.

Modes

Ευτυχώς για τους κατόχους (ειδικά αυτούς που το παίζουν για πρώτη φορά), υπάρχει αρκετή replay value με το επίπεδο Professional να κλέβει την παράσταση χαρίζοντας την κορυφαία πρόκληση. Από secondary modes υπάρχει το Separate Ways το οποίο δείχνει το story από την οπτική γωνία του υποστηρικτικού χαρακτήρα, Ada Wong ρίχνοντας φως σε μελανά σημεία του σεναρίου. Υπάρχει ένα ακόμη mode με την Ada το οποίο είναι one-way (χωρίς save) και με την ολοκλήρωση του χαρίζει πρόσβαση σε καλούδια για το main game. Τέλος, υπάρχει το Mercenaries όπου είναι και το ανταγωνιστικό κομμάτι του τίτλου και ο παίκτης θα πρέπει να σκοτώσει τους περισσότερους εχθρούς σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε διάφορά maps με διάφορους χαρακτήρες.

Θετικά(+)
  • -Δυνατή πλοκή
  • -Ατμοσφαιρικό gameplay
  • -Άρτια A.I. των αντιπάλων
Αρνητικά(-)
  • -Δεν είναι High Definition
  • -Δεν υποστηρίζεται Full Screen σε υψίστης ανάλυσης TV (4K)

Με λίγα λόγια…

Παρόλο που το Resident Evil 4 HD δεν αποτελεί την απόλυτη HD εμπειρία του αρχικού παιχνιδιού, δεν σταματάει όμως να παραμένει ένα ισχυρό, ατμοσφαιρικό Survival Horror παιχνίδι με βάσιμο story, εύκολο χειρισμό και μεγάλη πρόκληση που δεν πρέπει να λείπει από την κονσόλα κανενός, όποιος δεν το έχει αψηφήσει εδώ και 11 χρόνια καλό θα ήταν να το “τσιμπήσει” και να το ξεκινήσει άμεσα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ REVIEWER: 9/10

Τίτλος: Resident Evil 4 HD
Publisher: Capcom
Developer: Capcom Productions
Genre: Survival Horror
Platform Played: PS4

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *