Ο Joker της Suicide Squad είναι εμπνευσμένος από τον πρώτο του 1940 στο Batman #1

Ο Joker της Suicide Squad είναι εμπνευσμένος από τον πρώτο του 1940 στο Batman #1

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]ριν λίγες μέρες μονάχα, ο David Ayer είχε ξεκαθαρίσει τις φήμες, πως ο Joker που φέρνει στη Suicide Squad δεν είναι ο Jason Todd, χωρίς ωστόσο να αναφέρει από που τον εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο.

Σε μια νέα του συνέντευξη στο Cinemablend ανέφερε πόσο τρομακτικό είναι να σκηνοθετεί ένα χαρακτήρα που λατρεύει ο ίδιος προσωπικά και θα προσπαθήσει να μπει στο κάδρο μαζί με τους προηγούμενους Joker. Tους Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger ή ακόμα και την animation εκδοχή του, τον Mark Hamill.

«Πήγα πολύ πίσω στα comics, στην πρώτη του εμφάνιση. Νομίζω ήταν το 1941 στο πρώτο τεύχος του Batman (σημ. Batman #1, μετά τα Detective Comics το 1940). Ο Batman τότε ήταν ντετέκτιβ και ο Joker ήταν ένας ψυχοπαθής γκάνγκστερ. Αυτή ήταν και η πρώτη μαγία για να δημιουργήσω τον δικό μου Joker σε ένα μοντέρνο κόσμο όπως αυτόν της Suicide Squad. Πως θα ήταν ένας ψυχοπαθής γκάνγκστερ, σήμερα;».

Όσο για την απόδοση του Jared Leto:

«Οι πρώτες μέρες ήταν τρομακτικές όσον αφορά το εγχείρημα. Είμαι μεγάλος fan και όταν σκέφτεσαι ότι κάποιος θέλει να επαναπροσεγγίσει τον Joker είσαι κάπως… WTF?. Αλλά είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκανε. Είναι ο JOKER. Έφερε τον Joker και πάλι στη ζωή. Είναι αυτός. Τα πράγματα δούλεψαν καλά».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *