Ο George Lucas «την λέει» στο Star Wars

Ο George Lucas «την λέει» στο Star Wars

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]λος ο κόσμος περιμένει με αγωνία το έβδομο επεισόδιο του Star Wars, όταν το δεύτερο trailer που βγήκε πριν ένα μήνα, έχει ξεπεράσει τα 60 εκ. views. george lucas

Είπαμε όλοι; Γράψτε λάθος. Ο δημιουργός αυτού του δημοφιλούς franchise, μπορεί να επωφελήθηκε οικονομικά από την «ομπρέλα» της disney, δεν μπορεί να αναπνεύσει ωστόσο καλλιτεχνικά όπως ο ίδιος δηλώνει.

Το Star Wars: The Force Awakens είναι η πρώτη ταινία αυτού του Legacy που θα γυριστεί χωρίς τον Lucas στη θέση του σκηνοθέτη και υπάρχει σημαντικός λόγος.

«Όταν πας να κάνει μια τόσο μεγάλη ταινία, το μόνο που γίνεται είναι να σε κριτικάρουν. Όλοι αποφασίσουν πριν από σένα, για σένα. Δεν έχει γούστο έτσι. Δεν μπορείς να πειραματιστείς. Πρέπει να τα κάνεις με το δικό τους πρίσμα. Δεν μου αρέσει έτσι, ποτέ δεν μου άρεσε. Πάντα ήθελα να κάνω πειραματικές ταινίες. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει να δει πειραματικές ταινίες».

Πάντως όταν τον ρώτησαν αν έπαιζε στο Star Wars ποιος χαρακτήρας θα ‘θελε να είναι. Απάντησε, ο Jar Jar Binks. Τον «goofy» του Star Wars Universe.

Αυτές οι δηλώσεις του George Lucas, έρχονται σε συνέχεια αυτών που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο όταν και είχε δηλώσει: «Οι ιδέες που πούλησα στην Disney δεν χρησιμοποιήθηκαν. Δημιούργησαν δικές τους. Δεν είναι η ιστορία που έγραψα εγώ».

Πάντως οι φήμες για εμφάνιση του Darth Vader δίνουν και παίρνουν ενώ η παραγωγός και πρόεδρος της Lucasfilms Kathleen Kennedy είχε τονίσει για την πλοκή: «Οι τριλογίες βασίζονται στην οικογένεια Skywalker. Οι ιστορίες είναι μια γραμμική απόδοση που συνδέει όλα τα φιλμ. Το The Force Awakes ακολουθεί το Return Of The Jedi και συνεχίζει αυτή την ιστορία. Στις ξεχωριστές ταινίες που θα κάνουμε, (anthology films) θα υπάρξουν νέες ιστορίες και άλλες οπτικές ματιές στο Star Wars Universe».

Το Star Wars: The Force Awakens έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 24 Δεκεμβρίου του 2015.

[embedvideo id=”E7bh-H9ZfLQ” website=”youtube”] [embedvideo id=”sGbxmsDFVnE” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *