Ο Dickinson και η αγάπη του για τους Deep Purple

Ο πυροβολητής του Dickinson, έτοιμος για μερικές καταρρίψεις

Ο Dickinson και η αγάπη του για τους Deep Purple

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Bruce Dickinson σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για την αγάπη του για τους Deep Purple και ειδικότερα τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Ian Gillan.

«Μικρός τρελαινόμουν για τους Deep Purple. Ήταν αυτό που με σήκωνε το πρωί από το κρεβάτι, αυτή η rock ‘n’ roll μουσική».

Ο frontman των Iron Maiden ρωτήθηκε και για το που κυκλοφόρησε το 2012 ως φόρος τιμής στους Deep Purple (Re-Machined), για το ιστορικά πια Machine Head. Με συμμετοχές από Iron Maiden, Metallica αλλά και Carlos Santana, Black Label Society κ.α.

«Οι Metallica με το When A Blind Man Cries , πήραν το καλύτερο κομμάτι. Όταν άκουσα πως το πήραν οι Metallica, σκέφτηκα «Αχ, αυτό θα επέλεγα». Αlbum σαν και αυτά είναι καταπληκτικά, γιατί είναι ό,τι πιο αγνό μπορείς να ακούσεις.

Ο Bruce εξιστορεί και την πρώτη του γνωριμία με τον μεγάλο Ian Gillan, στο στούντιο του δεύτερου όπου ο Dickinson ηχογραφούσε τότε το πρώτο του album με τους Samson:

«Έπρεπε κάπως να δικαιολογήσω τον εαυτό μου και να πάω να κάνω εμετό, πήγα στην τουαλέτα και κάθισα εκεί με το κεφάλι μου κάτω στην τουαλέτα για περίπου 45 λεπτά, σε σημείο Ian με λυπήθηκε όταν με είδε και είπε: “Πού είναι; Τραβήξτε τον έξω, καθαρίστε τον, βάλτε τον σε ένα ταξί και στείλτε τον σπίτι”. Δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

Επίσης δήλωσε μεγάλος οπαδός του ιδρυτικού μέλος των Deep Purple και των Rainbow, Ritchie Blackmore και του Dio από όταν ήταν 15 χρονών και ανακάλυψε τυχαία στο ραδιόφωνο το The Butterfly Ball.

«Σκέφτηκα. Ουάου, τι φωνή είναι αυτή; Πρέπει να γνωρίσω αυτόν τον τύπο, γιατί τραγουδάει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους. Είχε μια υπέροχη αισθαντική φωνή, αλλά ποτέ δεν έλαβα αυτό το bluesy που έβγαζε ο Ian».

Το μεγάλο ερώτημα της συνέντευξης τέθηκε στο τέλος. Led Zeppelin ή Deep Purple;

«Ήμουν πάντα μεγαλύτερος fan των Deep Purple και όχι των Zeppelin. Αλλά ποτέ δεν είδα τους Zeppelin ή τους Purple σε συναυλία τους όταν ήμουν παιδί, δηλαδή την περίοδο που ήταν στην ακμή τους. Τα τραγούδια των Zeppelin τότε ήταν τα μεγαλύτερα hits στο ραδιόφωνο της Αμερικής, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι το πράγμα που μου άρεσε περισσότερο σχετικά με τους Zeppelin ήταν αγγλικές, folk ρίζες τους και όχι οι αντιγραφές τους από αμερικάνικα blues κομμάτια».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *