Οι Rockin’ Dead στους finalists του American Songwriting Awards 2015

Οι Rockin’ Dead στους finalists του American Songwriting Awards 2015

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]πως έχετε καταλάβει, τόσο οι καινούργιοι μας αναγνώστες όσο και οι die hard, σε αυτό το site (το School of Rock ρε παιδί μου), είμαστε αυτό που φαινόμαστε.

Να μην το πω βαρεμένοι, να μην το πω ονειροπαρμένοι. Να το αφήσω στο ότι μας αρέσει να δημιουργούμε; Για αυτό έχουμε και το θάρρος της γνώμης μας όταν κρίνουμε άλλους. Δεν θα κάτσω να γράψω όμως για τα δικά μου μουσικά και συγγραφικά κατορθώματα (πάλι). Αλλά του συνεργάτη αυτού του site και όχι μόνο. Του Κώστα Στριφτού, του δημιουργού των Rockin’ Dead που πρόσφατα μάλιστα, κέρδισε και ένα διεθνές βραβείο για το πρώτο single του επερχόμενου δίσκου της μπάντας.

Για να τα πιάσουμε ένα-ένα…

Στα πρώιμα στάδια της μπάντας, κάπου στις αρχές του 2013, ο Κώστας παρέα με τον συνθέτη και κιθαρίστα Πάνο Μαλαχιά, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο όραμα του πρώτου. Ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν το City Of Sin. Το κομμάτι αρχικά κέρδισε στον διαγωνισμό του Rockmachine webradio το βραβείο του καλύτερο κομματιού για το 2013 και οι δημιουργοί του, αποφάσισαν να παίξουν «μπάλα» σε πιο βαθεία νερά. Η συμμετοχή στα American Songwriting Awards στην κατηγορία ROCK, ήταν αυτό που λέμε… long shot. Και όμως…

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Rockin’ Dead:

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα το γεγονός ότι προσφάτως το τραγούδι City Of Sin (The Rockin’ Dead) που γράψαμε μαζί με τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Panos Malahias απέσπασε μια σημαντική διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας – Αναδείχθηκε ανάμεσα στους 5 Φιναλίστ στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης American Songwriting Awards 2015 στην κατηγορία ROCK.
Ολόκληρη η λίστα των νικητών: https://www.americansongwritingawards.com/winners/2015-nominees-and-finalists
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Τουλαντά που κόσμησε το τραγούδι μας με την ιδιαίτερη φωνή του και υπέροχη ερμηνεία.
Τέλος με αφορμή αυτή την πρόσφατη διάκριση θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους στη ζωή μου που με στηρίζουν και με εμπνέουν…

[embedvideo id=”U7OPLeqeHlg” website=”youtube”]

Studio Report και λοιπά

Θα ακολουθήσει πιο εκτεταμένο studio report και επίσημη ανακοίνωση για την κυκλοφορία του πρώτου full length album των Rockin’ Dead, αλλά μπορώ να πω δυο λογάκια από τη μέρα που βρέθηκα στο studio παρέα τους για κανα 8ωρο. Δουλεμένα κομμάτια στη μουσική, στίχοι με layers σκοτεινιάς και υψηλής αισθητικής, performances που είναι μακριά από το συνηθισμένο μοτίβο όσον ελληνικών σχημάτων αποκαλούνται ROCK και τέλος συνεργασίες με πολλές εκπλήξεις. Δεν θέλω να αποκαλύψω άλλα για να μην χαλάσω τις εκπλήξεις του Κώστα. Μια πρόταση ακόμα…

Κάποτε, δυο στρατιώτες τα έλεγαν στα σκαλοπάτια ενός διοικητηρίου. Σε ένα στρατόπεδο. Έκαναν όνειρα. Ο ένας ήθελε να φτιάξει ένα διαφορετικό rock έντυπο από αυτά που κυκλοφορούσαν τότε, αλλά να γράψει και τραγούδια. Ο διπλανός του, ήθελε να γράψει και αυτός τραγούδια αλλά και να γίνει συγγραφέας.

Μόλις… 10 χρόνια μετά, είμαστε εδώ με το School of Rock, με τον δίσκο των Rockin’ Dead να έρχεται, όπως έρχονται και βιβλία, τραγούδια και λοιπές δημιουργίες και δραστηριότητες. Για μας ακόμα είναι 2004-2005 και ο ήλιος ανατέλλει κανονικά.

11146319_10206339767865745_3858602753879880379_o

11694054_514403962051391_8529222224382512357_n

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *