Οι πιο Metal στιγμές της Eurovision

Οι πιο Metal στιγμές της Eurovision

[dropcap size=dropcap]Β[/dropcap]ραδιά Eurovision χτες και ειλικρινά δεν έχουμε ιδέα ποιος κέρδισε καθώς χεστήκαμε αφού δεν συμμετείχε τελικά ο Tobias Sammet. Όχι ότι ο ιθύνων νους των Avantasia το ήθελε πραγματικά, αφού το είχε ξεκαθαρίσει πως στην ουσία η δισκογραφική του εταιρία τον πίεσε να συμμετάσχει στα προκριματικά της Γερμανίας, σαν promo του νέου τους άλμπουμ.

Αυτοί έχασαν. Σιγά που είχαν την ανάγκη οι Avantasia τη Eurovision που παρεμπιπτόντως, όταν την συνδυάσεις με τη λέξη metal, αμέσως έχεις στο νου σου τους Lordi.

Πραγματικά μου άρεσε το Hard Rock Hallelujah και ήταν η μόνη φορά που είχα ψηφίσει. Περηφάνια μόνο που ήρθαν πρώτοι επί ελληνικού εδάφους. Με τη βοήθεια του βρετανικού Metal Hammer όμως, για να θυμηθούμε τι άλλο… metal έχει προσφέρει ο θεσμός;

Μη σας κάνει εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία έρχεται από βόρειες χώρες. Εμείς… τσιφτετέλι. Τώρα αν έχει και λίγο ραπάρισμα μέσα, σιγά μωρέ.

Φυσικά και θα ξεκινήσουμε με Lordi και Avantasia, τι νόμιζες;

[embedvideo id=”gAh9NRGNhUU” website=”youtube”]

[embedvideo id=”nTvVlekM1wo” website=”youtube”]

Apocalyptica

Οι Φιλανδοί Cello metallers, δεν συμμετείχαν ακριβώς στο διαγωνισμό. Αλλά ήταν σαν main event, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όταν και αυτός διεξήχθη στη χώρα τους μετά τη νίκη των Lordi.

[embedvideo id=”VyqLl0XoMTI” website=”youtube”]

Keep Of Kalessin

Θυμάστε τον Alexander Rybak; Έναν τύπο που με το βιολί του και τη φάτσα Harry Potter είχε κερδίσει το 2009 με ένα ωραίο folk-pop κομμάτι, το Fairytale; Δυο χρόνια μετά συνεργάστηκε με τους extreme Keep Of Kalessin για αυτό. ΤΡΟΜΕΡΟ!

[embedvideo id=”BPVhNdBR2FE” website=”youtube”]

Max Jason Mai

Σαν να λέμε, Jon Bon Jovi των φτωχών. Ο τύπος με την Τσεχία το 2009. παρουσιάζοντας μάλιστα τον εαυτό του σαν τον… επόμενο Kurt Cobain. Μαντέψτε… Δεν νίκησε! Καλή η προσπάθεια αλλά τρίζουν κόκαλα.

[embedvideo id=”OTXz60794lI” website=”youtube”]

Elnur H And Samir C

ΧΑ! Αυτούς δεν τους είχε συμπεριλάβει το Hammer αλλά τους θυμόμουν εγώ. Ναι, παλιά έβλεπα. Ένα συμπαθητικό κομμάτι από το Αζερμπαϊτζάν το 2008 που με το concept Άγγελος και Διάβολος είχε την πλάκα του. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν αρκετά καλά καθώς φήμες τότε μιλούσαν για μπουνίδια στα παρασκήνια.

[embedvideo id=”eV-1iJVeWBI” website=”youtube”]

Teräsbetoni

Μια χρονιά μετά τους Lordi, ήρθαν από τη Φιλανδία οι Teräsbetoni σαν τα ξαδέρφια των Manowar και του Joey Di Maio. Δεύτερη χρονιά να τα κατάφερνε metal  τραγούδι, δύσκολο.

[embedvideo id=”Q3iwCGBXmDI” website=”youtube”]

Eldrine

Και πάλι στη Φιλανδία. Αυτή η κακή κόπια, ποζερό-Evanescence με κοστούμια βγαλμένα μέσα από την ταινία Tron. Δεν κατάφερε και πολλά. Και εδώ που τα λέμε, σπαζαρχίδες είναι.

[embedvideo id=”IJ7SGWZt9Zo” website=”youtube”]

Kabata

Οι Kabata υπάρχουν από το 1983 στην Τσεχία με πολύ καλές πωλήσεις μάλιστα. Τι σκατά ήθελαν να πετύχουν με το Τσέχικο country τους σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, κανείς δεν ξέρει. Πήραν μόλις έναν πόντο αλλά ξεσήκωσαν το κοινό.

[embedvideo id=”sk_6ggSIck4″ website=”youtube”]

Winny Puhh

Αυτό το απαράδεκτο δείγμα… hardcore, εμφανίστηκε στα προκριματικά των Εσθονών και φυσικά δεν έφτασε ποτέ στον διαγωνισμό. Ο σχολιασμός είμαι περιττός.

[embedvideo id=”TjN3P2idpoI” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *