Οι κριτικοί «βομβαρδίζουν» το Suicide Squad

Οι κριτικοί «βομβαρδίζουν» το Suicide Squad

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]ο ξέρουμε πως αυτή η φυλή των επαγγελματιών κριτικών που η δουλειά τους είναι να αρπάζουν το φτυάρι και να ρίχνουν άφθονο χώμα πάνω σε κάτι που με κόπο έχει φτιαχτεί και αποτελεί μέλος της κουλτούρας σου, σου φέρνει λιγάκι εμετό.

Εμείς σαν school of rock, φυσικά και δεν έχουμε τα μέσα να έχουμε δει ακόμα τo Suicide Squad, εμπιστευόμαστε τη γνώμη όμως μερικών ανθρώπων που και δηλώνουν, αλλά και είναι στην πραγματικότητα geeks και στη συγκεκριμένη περίπτωση DC fans για να αναπαράγουμε την άποψη τους. Συν αυτό, έχουμε και μια γενική πλέον εικόνα και δική μας άποψη τι πάει «στραβά» στο DC Extended Universe.

Υπέροχη η Viola Davis

Αυτό ήταν το απόσταγμα της κριτικής του διευθυντή του The Wrap, που είναι DCάκιας μέχρι το κόκκαλο. Καταλαβαίνεις το πρόβλημα έτσι; Όταν σε μια ταινία με Joker, Harley Quinn και Deadshot, είναι υπέροχη η Viola Davis, ε… υπάρχει θέμα.

Είναι χειρότερο από το: «Η Wonder Woman ήταν η καλύτερη στο Dawn Of Justice». Μην με παρεξηγείτε, η Viola Davis έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ταινία. Πρωταγωνιστικό, αλλά…Joker (θα καταλάβεις μετά).

Επίσης σύμφωνα με το διευθυντή του The Wrap και πάλι, ο main villain που δεν ήταν ο Joker αλλά η Enchantress, ήταν πολύ αδύναμο concept. Δεν είχε αρκετό backround για να υποστηρίξει την… μαγεία. Αν βάλουμε στη μίξη αυτού του review και τα: «Άκομψα αστεία» που προέκυψαν μέσα από τα reshoots που είχαν μαθευτεί τον Μάρτιο, καταλαβαίνεις το πρόβλημα. Ήταν ξεκάθαρο μέσα από το τελικό editing που έχει φτάσει τους κινηματογράφους ποιες σκηνές είχαν ξαναγυρίστεί καθώς φαίνονταν ξεκάρφωτες και αυτό είναι εγκληματικό!

Η DC είναι αγχωμένη με τον ίδιο της τον εαυτό και το περνάει στους filmmakers.

Και σας ρωτάω… Παραπονέθηκε κανείς το 2005 με το Batman Begins επειδή ήταν σκοτεινό και λιγότερο «super hero»; ΟΧΙ!

Παραπονέθηκε κανείς το 2008 με το Dark Knight, επειδή ήταν ο Joker αναρχικός και η ταινία έμοιαζε με high budget αστυνομικό φιλμ; ΟΧΙ.

Πότε αρχίσαμε να θέλουμε περισσότερο φως και… sexyness στα super hero film μας; Όταν μας έδειξε το δρόμο η Marvel την ίδια χρονιά με το Iron Man και μέχρι το 2012 που είχαμε το τέλος της τριλογίας του Batman, ενώ εκείνη είχε ετοιμάσει και το πρώτο Avengers.

Ναι, η Marvel δημιούργησε ένα τεράστιο κόμπλεξ στην DC και αυτό περνάει στους δύσμοιρους σκηνοθέτες.

Ακόμα μαθαίνουμε σκηνικά από το Dawn Of Justice που υποχρέωσαν τον Zack Snyder να βάλει στην ταινία ό,τι παπαριά κατέβαινε στο κεφάλι του κάθε παραγωγού της Warner για να «προλάβουν» την εξέλιξη Marvel. Και τελικά, θέλανε να κάνουν την Suicide Squad… αστεία; Αντί να επικεντρωθούν στον πιο γαμάτο villain διαχρονικά, τον Joker και να χτίσουν καλύτερα την ιστορία γύρω του.

Αγαπημένη DC, αυτό θέλουμε από σένα. Γουστάραμε τη μαυρίλα του Dawn Of Justice, ακόμα και την κλάψα του Man Of Steel (η πιο ισορροπημένη ταινία μέχρι τώρα και είναι από το 2013, έχουμε 2016 πια).

Δεν θέλουμε τα τσαλιμάκια του Iron Man σε σένα. Δεν θέλουμε τις ψευτομαγκιές του Thor. Θέλουμε τον καταθλιπτικό Batman. Θέλουμε τον μπερδεμένο Superman.

Θέλουμε τρομακτικό Joker, θέλουμε παλαβιάρα Harley Quinn. Δεν θέλουμε ντε και καλά (Marvel style) χιούμορ.

Όλα αυτά τα χρόνια οι οπαδοί σου σε αποδέχτηκαν έτσι, εσύ γιατί θες να αλλάξεις; Έχεις δική σου ταυτότητα. Γιατί την κλοτσάς;

Και στο κάτω-κάτω οι κριτικοί πάντα τα παραλένε τα πράγματα.

Βαφτίσανε το Deadpool και το Civil War καλύτερες super hero ταινίες μέχρι στιγμής. Όχι ότι εγώ δεν τις απόλαυσα, να μη λέμε και ότι θέλουμε, αλλά…

Το Deadpool δεν είχε δεύτερη πράξη σαν ταινία γαμώ το κέρατο μου. Απλά μας είχε συνεπάρει όλους ότι βλέπαμε ένα σωστό Deadpool σαν χαρακτήρα αλλά η ιστορία –όχι απλά είχε τρύπες, αλλά ακόμα και σαν κινηματογραφική δομή δεν ήταν και πολύ σωστή.

Η πρώτη και η δεύτερη πράξη ήταν το ένα και το αυτό.

Και το Civil War; Μέχρι το ξύλο στο αεροδρόμιο, δεν είχες βαρεθεί τη ζωή σου; Γιατί εγώ ναι. Το Civil War που αυτάρεσκα ήθελε να λέγεται η καλύτερη ταινία της Marvel (ναι, μόνο που είναι πίσω από το Winter Soldier, Avengers, Guardians Of The Galaxy), είχε τρομερά βαρετή πρώτη πράξη, μην σου πω και δεύτερη.

Απλά ήταν επικό το finish και η τελευταία εντύπωση μετράει πάντα.

Το Dawn Of Justice θα μας είχε αφήσει καλύτερη εντύπωση αν η ταινία τελείωνε, πέντε λεπτά μετά τη μάχη με τον Doomsday και όχι μισή ώρα. Αν γενικά η ταινία δεν χρειαζόταν το Ultimate Edition και τα 185 λεπτά για να βγάλει κάποιο νόημα.  Και φυσικά αν ο Superman είχε πιο απλό κίνητρο για να μισεί τον Batman.

Το πρόβλημα της DC, είναι αυτό που ανέδειξε ο Jeremy Irons. Πιο γραμμικά σενάρια ρε γαμώτο. Πιο σφικτούς κινηματογραφικούς κανόνες.

Ήρωας – Κακός – Η πορεία του ήρωα προς τον Κακό – Υποπλοκή 1 – Υποπλοκή 2 (αν θες).

Και αν έχεις μια γαμωταινία που έχει μέσα τον JOKER, έχεις ολόκληρο το επιτελείο σου πάνω στο πως θα τον αναδείξεις περισσότερο.

Είμαστε σίγουροι πως όταν δούμε την ταινία θα μας αρέσει χωρίς να πάβουν να ισχύουν αυτές οι παρατηρήσεις.

DC chill the fuck out γιατί έχεις μπροστά Wonder Woman και Justice League. Κανόνισε, ε;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *