Μερικά από τα καλύτερα superhero εξώφυλλα

Μερικά από τα καλύτερα superhero εξώφυλλα

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]υτυχώς, ευτυχώς λέμε που αυτό το θέμα δεν αναλάβαμε να το κάνουμε εμείς εξολοκλήρου. Πως μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το «καλύτερο» εξώφυλλο όταν έχεις να κάνεις με ένα χάος από άριστες καλλιτεχνικές δουλείες.

Το θέμα είναι από superherohype.com. Και μας βρίσκει σύμφωνους σε πολλά, αν όχι σε όλα. Ξέρετε είμαστε τύποι του ναι και όταν σου παρουσιάζονται δουλειές των Jack Kirby, του Neal Adams και του Todd McFarlane, χάνεις λίγο τη μπάλα στο προσωπικό σου γούστο.

Είναι από DC και Marvel, οπότε χαλαρώστε και απολαύστε (βρίστε μετά).

Detective Comics #31 (1939)

Ελάχιστες φορές από τη γέννηση του και μετά, ο «Άνθρωπος-Νυχτερίδα» απεικονίστηκε τόσο goth όσο από τον δημιουργό του Bob Kane. Και το εξώφυλλο με το Monk να απαγάγει τη Julie Madison, κάτω από το αγέρωχο βλέμμα του, το αποδεικνύει.

Fantastic Four #1 (1961)

Ο Jack Kirby και ο χαρακτηριστικός του τρόπος απεικονίσεις των ηρώων, έκαναν και πάλι στη μόδα τα κόμικς εκείνη την εποχή, ενώ συνδημιούργησε και την πιο δημοφιλή «ομάδα».

The Flash #163 (1966)

Οι Carmine Infantino και Joe Giella έδωσαν μια νέα, πιο sci-fi πνοή στον Silver Age Flash, έχοντας μάλιστα τη χαρακτηριστική, κόκκινη στολή του. Ενώ το συγκεκριμένο εξώφυλλο, σου απευθύνεται και… προσωπικά.

Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. #4 (1968)

Ο Frank Springer έβαλε πινελιές ψυχεδέλεια στον Ψυχρό Πόλεμο και όλη την παράνοια της κοινωνίας που είχε στηθεί γύρω του. Ενώ το συγκεκριμένο τεύχος ήταν η origin ιστορία της S.H.I.E.L.D. και το πως ο Fury έφτασε στο να ηγείται.

Green Lantern/Green Arrow #76 (1970)

Ο Neal Adams ήταν ένας από τους καλύτερους arists στο να δίνει μια πιο αληθοφανή εικόνα, στους καρτουνίστικους ήρωες. Με αληθοφανή ανατομικά στοιχεία και εξώφυλλα σαν αυτό που σου τραβούσαν αμέσως το βλέμμα.


The Spirit #4 (1974)

Ο Spirit, που μεταφέρθηκε άθλια στον κινηματογράφο το 2008. Ήταν ένας ήρωας που έκανε θραύση σε εφημερίδες από το 1940 μέχρι το 1952. Ο Will Eisner που από πολλούς θεωρείται ο πατέρας των σύγχρονων graphic novels, τον επανέφερε τη δεκαετία του ’70 σαν μια από τις πρώτες δουλείες του.

Swamp Thing #9 (1974)

Ο Βernie Wrightson θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σκιτσογράφους των 70s κυρίως για τις δυναμικές και συνάμα, τερατώδεις του δημιουργίες. Όπως το Swamp Thing.

Iron Man #128 (1979)

Οι Iron Man δημιουργίες του Bob Layton, έδειχναν τον Tony Stark αδύναμο. Κυρίως από το ποτό. Κατέστρεφε τη φήμη, τις φιλίες του και έκανε τραγικά λάθη. Στις ταινίες δεν τον έχουμε δει τόσο κατεστραμμένο και αλκoολικό. Όμως το πρόβλημα αυτό το αντιμετώπισε ο Robert Downey Jr πριν πάρει το ρόλο και για αρκετά χρόνια. Καλό casting…

Uncanny X-Men #141 (1981)

Το εξώφυλλο δείχνει τους Kitty Pryde και Logan να προσπαθούν να αποφύγουν ένα φρουρό και αποτελεί μέρος της κλασικής ιστορίας των Chris Claremont/John Byrne, Days of Future Past που πριν δυο χρόνια βγήκε και σε ταινία. Το εξώφυλλο είναι του Byrne και του Terry Austin και απεικονίζει την αγωνία για επιβίωση των μεταλλαγμένων.

Batman: The Killing Joke (1988)

Το The Killing Joke του Alan Moore ήταν μια από τις εμπνεύσεις του Tim Burton για τον Batman του 1989. Ίσως η καλύτερη απεικόνιση του Joker που έγινε η βάση για τις υπόλοιπες.

Spider-Man #1 (1990)

Από τα πλέον διάσημα τεύχη comic. O Todd McFarlane και ο Spider-Man του, έπιασε τις 2.000.000 πωλήσεις μόνο τον Ιούνιο του 1990, ενώ μέχρι και σήμερα πουλάει κοντά στις 100.000 κάθε μήνα. Ο πίνακας στον οποίο έγινε το εξώφυλλο πουλήθηκε το 2012 για 358.00 χιλιάδες.

Infinity Gauntlet #1 (1991)

Όλοι εναντίον του τρομερού Τιτάνα Thanos. O George Perez πήγε στην Marvel από την DC και προσπάθησε να δοκιμάσει τις αντοχές του σύμπαντος τους με τη δημιουργία του Thanos, παρέα με τον Jim Starlin. Αν και στα μισά αυτής της κυκλοφορίας με τα έξι τεύχη, εγκατέλειψε.

Marvels #2 (1994)

Πριν το κινηματογραφικό σύμπαν, προσπαθήσει να φέρει έναν… ρεαλισμό στις super hero ταινίες, με τον αιώνιο προβληματισμό, Do We Really Need A Super Hero, ήταν ο Kurt Busiek με τον ζωγράφο Alex Ross που το έκαναν. Ένα πραγματικό έργο τέχνης με τον κόσμο να τους αποκαλεί…. διαβόλους.

Batwoman #2 (2011)

Όπως και το προηγούμενο τεύχος-έργο τέχνης του Ross, έτσι και ο J.H. Williams III φέρνει τα έντονα και ζωηρά χρώματα στη Batwoman που κάνουν έντονη εντύπωση στον αναγνώστη.

Savage Wolverine #2 (2013)

Ένας από τους δημιουργούς που πήραν κλασικούς ήρωες και τους πήγαν σε νέα επίπεδα για να εξερευνήσουν τον χαρακτήρα τους, ήταν ο Frank Cho. Και τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από άγριους άντρες, ζουμερές γυναίκες της ζούγκλας και… δεινόσαυρους.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *