Είδαμε το Damien και μας άρεσε κάπως

Είδαμε το Damien και μας άρεσε κάπως

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]πως σας είχαμε ενημερώσει από τα τέλη του 2015, μόλις είχαμε τσεκάρει το πρώτο teaser, ερχόταν ο… αντίχριστος. Ναι, καλά διαβάσετε. Δεν είστε στο site του Λιακόπουλου and shit. Μιλάμε για τον Damien Thorn από την κλασσική supernatural ταινία τρόμου του 1976, The Omen (Η Προφητεία).

Αυτό το κατσαρομάλλικο παιδάκι που μας φρικάριζε, μεγάλωσε και έγινε spin off σειρά (και φωτογράφος σε εμπόλεμες ζώνες ο ίδιος ο Damien).

Έχοντας δει τα 4 από τα 7 διαθέσιμα επεισόδια μέχρις στιγμής, ενώ παράλληλα ήμουν και είμαι fan της Προφητείας, έχω άποψη και αποψάρα.

Καταρχάς το στόρι:

Ο Damien Thorn είναι 30 χρονών και όπως είπαμε είναι φωτογράφος. Νιώθει ότι κάτι κακό τον περιβάλει, δεν θυμάται τα παιδικά του χρόνια, και γενικά είναι ένας (όμορφος και με στιλ φυσικά για να μη μας περάσουν και για τίποτα δεύτερες) weirdo. Έχει τον λατίνο (η Σύριο whatever) κολλητό που νοιάζεται για εκείνον σε σημείο παρεξήγησης (υποτίθεται μόλις δυο χρόνια γνωρίζονται), μια μαύρη φιλενάδα, ενώ ένας gay αστυνομικός είναι στο κατόπι του. Γιατί «μυρίζεται» ότι κάποια εγκλήματα που έγιναν στο περιβάλλον του (Damien), είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος. Με κάποιον τρόπο.

Το cast είναι πιο politically correct, πεθαίνεις. Ξανθός γαλανομάτης Captain America ο σατανάς, o gay, η μαύρη, ο λατίνος (ή Σύριος).

[embedvideo id=”qHQ87v6xfIk” website=”youtube”]

Και όμως το παραπάνω κείμενο, δεν είναι κράξιμο. Και εξηγούμαι:

Η σειρά βλέπεται; Ναι! Το concept έχει κάτι να σου πει; Ναι! Είναι κάτι σπουδαίο σαν εκτέλεση; Ε, όοοοχι… μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Δυσκολεύομαι λίγο. Το πρώτο επεισόδιο ήταν λίγο μπουκωμένο, όπως κάθε πιλότος, ενώ μετά η σειρά έδειχνε να στρώνει. Αλλά κάτι λείπει. Παρόλο που έχει άμεση σύνδεση με την ταινία (π.χ. τα flashback που έχει ο Damien, είναι σκηνές του 1976), δεν έχει τον χαρακτήρας της. Όσο και αν προσπαθεί.

Όσο και τρομακτική μουσική να βάζεις, όσα λυσσασμένα σκυλιά και να βάζεις, οι ήρωες μας, μοιάζουν με πλουσιόπαιδα που απλά τα βρήκαν λίγο σκούρα.

Ο ένας, φωτογράφος, ζει σαν playboy των 90s. O άλλος, μπάτσος, ζει σε βίλα με πισίνα. Και στη μέση μια μεγάλη χρηματοοικονομική εταιρία που κάτι ξέρει για τον Damien και θέλει να εκμεταλλευτεί την έλευση του Αντίχριστου.

Είναι πολλά που δεν κολλάνε καλά. Π.χ. ο Damien αρχικά δεν θυμάται την παιδική του ηλικία. Όταν μετά από γεγονότα οι μνήμες επιστρέφουν, είναι… Α! Μάλιστα. ΟΚ! Ευθύνεται για τον θάνατο των γονιών του διάολε (κυριολεκτικά).

Από την άλλη, διαλαλεί ότι δεν πιστεύει στον Θεό (οπότε και στο Διάβολο) και ότι όλα αυτά είναι παραμυθάκια, αλλά πείθεται άμεσα για το ότι είναι ο Αντίχριστος και όχι απλά γκαντέμης. Ότι όλα τα στραβά που τυχαίνουν είναι αυτός η αιτία γιατί έχει κακό μέσα του. Για αυτό και αναζητά το αίμα και την καταστροφή εκεί που δουλεύει.

[embedvideo id=”1_Ml9zWF6Oo” website=”youtube”]

Και ενώ πείσθηκε κάπως πως είναι ο αντίχριστος, συνεχίζει να μην πιστεύει στον Θεό! Κάτσε ρε φίλε, μας μπερδεύεις… Δεν πάει έτσι. Είναι ο αντί-Χριστός. Άρα υπάρχει ο Χριστός ο Θεός κλπ. Μη μας το παίζεις ιστορία.

Και γενικά δεν παίζει πολύ βρωμιά. Όλοι οι χαρακτήρες είναι λες και βγήκαν από το Boston Legal ή κάπως έτσι.

Όταν παίζει ελάχιστη βρωμία, εμφανίζονται οι Hellhounds και ετοιμάζεσαι για το φονικό. Ναι, τα μαύρα σκυλιά, σήμα κατατεθέν του The Omen, είναι εδώ. Και τρώνε κόσμο.

Αν και ο πιο ωραίος θάνατος είναι σε κυλιομένη σκάλα. Δείτε το.

Γενικά είναι από τις σειρές που άνετα βλέπεις τον πρώτο της κύκλο αλλά για να αντέξει σε δεύτερο πρέπει να βελτιωθεί αρκετά. Στον Penny Dreadful -που έχει να κάνει με την έλευση του Σατανά, ένα βλέμμα της Eva Green φτάνει για να λερώσεις το βρακάκι σου (μπρος-πίσω για την ακρίβεια).

Στο Damien μέχρι στιγμής, που παρουσιάζεται ως horror drama, δεν πείθει για τίποτα από τα δυο. Και να μιλήσω για τα timelines; Άστο καλύτερα…

Έχουμε υπομονή. Πάμε τώρα να δούμε μέχρι και το 7ο και θα επανέλθουμε.

Υ.Γ. Δεν είναι τόσο χάλια όσο το τρίτο μέρος του The Omen (και μόνο που το λέω ξερνάω), The Final Conflict με τον Sam Neil να τον κυνηγούν κάτι καλόγεροι. Έχει την προοπτική να γίνει κάτι δυνατό. Make it happen devil!

Υ.Γ. 2 Ο Master of Puppets είναι ο Hersel από το The Walking Dead. Και του πάει ο ρόλος. Lol.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *