Δώστε μια ευκαιρία στο Damien και δεν θα χάσετε

Δώστε μια ευκαιρία στο Damien και δεν θα χάσετε

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]πανέρχομαι λοιπόν με ένα blog/review για τη σειρά που μου είχε κάνει εντύπωση από το πρώτο της teaser, που στην ουσία δεν έδειχνε τίποτα. Ήταν το concept που με τράβηξε.

Ο Damien Thorn από την κλασική supernatural ταινία τρόμου του 1976, The Omen (Η Προφητεία), μεγάλωσε και έγινε spin off σειρά (και φωτογράφος σε εμπόλεμες ζώνες ο ίδιος ο Damien).

[embedvideo id=”TM4U9MInmhs” website=”youtube”]

Μόλις χτες είδα το 10ο και τελευταίο επεισόδιο και μπορώ να πω ότι γενικά η σειρά σαν πρώτη σεζόν, ξεκίνησε καλά, έκανε κοιλίτσα κάπου στη μέση που υπάρχουν oι επεξηγήσεις (τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο Damien;) και τελειώνει επικά με ένα Hail Satan.

Βασικά τα δυο τελευταία επεισόδια βάζουν κάτω όλες τις ταινιούλες horror  ή supernatural thriller που βγαίνουν με το κιλό και δεν αξίζουν ούτε μισή κλανιά. Τρομερή ατμόσφαιρά, σκηνές και εναλλαγή συναισθημάτων.

Είχα κατηγορήσει στο πρώτο μου blog (ΕΔΩ) τη σειρά πως μας παρουσιάζει πολύ στιλιζαρισμένους τους χαρακτήρες αλλά κατάλαβα τον λόγο που το κάνει όταν εμβάθυνα περισσότερο.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η αθεΐα ή θρησκευτική αδιαφορία είναι στο ζενίθ της. Έτσι, πως θα δούμε μια σειρά που έχει να κάνει με τον σατανά; Πριν 20 χρόνια όταν είχα δει την Προφητεία, ήμουν δεν ήμουν 10-11 χρόνων, έκανα να κοιμηθώ 2-3 βράδια και είχα εφιάλτες πολύ καιρό.

Βασικά ποια Προφητεία. Ανάποδο σταυρό βλέπαμε και χεζόμασταν. Ήμασταν σε εποχή θεοφοβίας.

Στην εποχή που ζούμε τώρα, βλέπει ο πιτσιρικάς το The Conjuring (που γαμάει) και λέει: «Α, οκ. Καλό ταινίακι». Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Οι δημιουργοί του Damien παρουσιάζουν ακριβώς αυτό. Ακόμα και ο ίδιος ο Damien είναι… άθεος που σημαίνει ότι αρχικά οι ιστορίες για διαβόλους του φαίνονται σαν τους δράκους του Game Of Thrones. Άσχετα αν τον «ψήνουν» σχετικά γρήγορα. Και πως να μη σε ψήσουν δηλαδή όταν βλέπεις ότι μια σατανική… gilf ξέρει τόσα πολλά για σένα, ενώ γριές γονατίζουν στα πόδια σου φωναζοντας σου… λατινικά (έλεος με το κλισέ. Αν υπάρχει και αν έρθει ο σατανάς, λατινικά θα μιλάει. Σοβαρά;).

Επίσης, το σημαντικότερο για να πεισθεί. Όπου και να πάει σκορπάει το θάνατο.

[embedvideo id=”vHP080ZbADQ” website=”youtube”]

Ta highlights πολλά. Έχει το καταπληκτικό δραματικό επεισόδιο όπου φωτογραφίζει τον βετεράνο στρατιώτη που έχει γυρίσει κομμάτια από τον πόλεμο και στην ουσία, τον βλέπει να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του στο νοσοκομείο. Και κάπου εκεί γίνεται το «κλικ» για να πιστέψει αυτό που είναι.

Ο γιος του Διαβόλου.

Ένα στοιχείο που με χάλασε λίγο και δεν ξέρω κατά πόσο θα πατήσουν πάνω του τη δεύτερη σεζόν (ελπίζω να το ξεχάσουν) είναι το mythstory πως αν σκοτώσουν τον Damien, το «πνεύμα» του διαβόλου θα βρει άλλον «φορέα»!

ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ! Αυτό είναι λάθος!

Ο Damien από την Προφητεία, δεν είναι απλά ένας δαίμονας ή δαιμονισμένος. Είναι αποτέλεσμα βιασμού ΤΣΑΚΑΛΙΟΥ. Είναι η αρχή της Αποκάλυψης. Θυμάστε την σκηνή που ο πατέρας του ανακαλύπτει τον τάφο της «μητέρα του Damien» στην ταινία του 1976 και ανακαλύπτει πως ο θετός γιος του, δεν έχει ανθρώπινη καταγωγή, ενώ δίπλα βρίσκει και τον τάφου του κανονικού του γιου που του είχαν πει πως είχε πεθάνει στη γέννα.

Η σκηνή με τον τάφο όπου η καλόγρια τον βασανίζει (στη σειρά), φαίρνοντας αντίθετα αποτελέσμα ωστόσο, είναι πιστεύω φόρος τιμής στη σκηνή των τάφων και ελπίζω πως αυτό αναφέρθηκε σαν ψέμα προς τον Damien όταν ήθελε να αυτοκτονήσει (ότι είναι μάταιο γτ μπλα μπλα, ο αντίχριστος θα έρθει αλλιώς).

Επίσης ο αντίχριστος τι είναι; The false messiah, οπότε πάρε στη μάπα μια σκηνή, αρχικά με το κάρφωμα στο συκώτι (Oh Jesus) και μετά το πλύσιμο των ποδιών του από την ακόλουθο (Oh Jesus).

[embedvideo id=”6t7eMDYrXKE” website=”youtube”]

Ο τύπος που κάνει τον Damien μπορώ να πω ότι μου έγινε συμπαθής και προσπαθεί να «σπάσει» και να βρωμίσει για τον ρόλο. Τον είχα αποκαλέσει Satan- Captain America γιατί είναι σαν πρώτο ξάδερφος του Chris Evans αλλά όχι. Το παλεύει.

Δώστε μια ευκαιρία και δεν θα χάσετε. ΔΕΝ είναι Penny Dreadful, αλλά το παλεύει καλά. Καλύτερα από τις ταινίες του είδους.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *