Γιατί όλοι αγαπάμε τον Al Bundy

Γιατί όλοι αγαπάμε τον Al Bundy

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]ροτού ξεκινήσω να γράφω για το Married….With Children, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στο πιο πρόσφατο reunion που έκανε το καστ του θρυλικού sitcom των 80’s – 90’s, το 2012.

Ήταν ο Ed O’Neill συγκεκριμένα (Al Bundy), ο οποίος έθιξε το θέμα ονομασίας της σειράς και αποκάλυψε ότι οι σεναριογράφοι είχαν σκεφτεί σαν αρχική επιλογή το “We Are Not The Cosbys”, μέχρι να καταλήξουν στο οριστικό όνομα. Αν όλο αυτό περνούσε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η δική μου επιλογή θα ήταν “We Are The Bundys”.

Καλώς ήρθατε στο Παντρεμένοι Με Παιδιά κυρίες και κύριοι, τη σειρά που για 11 ολόκληρα χρόνια μας κράταγε συντροφιά κάθε φορά που προβαλλόταν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μέσα από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV (στον Ant1 για τους παλιότερους). Οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην είχαμε καν γεννηθεί όταν η σειρά ξεκίνησε, το 1987, αλλά αργότερα όταν την ανακαλύψαμε, κολλήσαμε με τους Bundys και όλη την τρελοπαρέα γενικότερα.

christina-applegate-ftrΜε αρχηγό της σπείρας τον μισογύνη Al Bundy, ο οποίος συνεχώς προσπαθούσε να βρει μια λύση για να φύγει μακριά από όλους και από όλα και κυρίως από τη γυναίκα και τα παιδιά του, η σειρά μας χάρισε απλόχερα το γέλιο αλλά και την τραγική πραγματικότητα που ζούμε, γιατί ασχέτως αν αλλάζουν οι αριθμοί κάθε 12 μήνες, τα προβλήματα μένουν.

Η σειρά, εκτός από το ότι είναι αν όχι η αγαπημένη μου -μία από τις αγαπημένες μου- έχει και μία ξεχωριστή θέση στα δικά μου στάνταρ, γιατί κατά καιρούς ηθοποιοί από τη μία σειρά έκαναν guest εμφανίσεις στην άλλη, που είναι τα Φιλαράκια. Ποιος δεν θυμάται τον αγαπημένος μας Joey (Matt LeBlanc), να παριστάνει έναν από τους πολλούς αγαπητικούς της Kelly Bundy (Christina Applegate), του παιδικού μας έρωτα, υποδυόμενος τον Vinnie Verducci ή αργότερα την Christina Applegate να υποδύεται την αδερφή της Rachel στα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, την Αmy Green; Aκόμα και ο κύριος Treeger,ο επιστάτης του κτιρίου όπου έμεναν τα Φιλαράκια, είχε κάνει εμφάνιση σαν αστυνομικός, στο επεισόδιο όπου ο Άγιος Βασίλης έπεσε στη σκεπή των Bundys.

Ο κάθε ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς έπαιζε το ρόλο του σαν να είχε γραφτεί αποκλειστικά για εκείνον ή για να το πούμε και διαφορετικά, σαν η αληθινή ζωή των ηθοποιών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να ήταν η βασική ιδέα των σεναριογράφων για τις τηλεοπτικές ζωές των ηθοποιών, οι οποίοι έδιναν άλλον αέρα στους ρόλους τους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που συναντάς όσο βλέπεις τη σειρά, είναι οι δυνατές περιγραφές της Marcy και ειδικότερα όταν περιέγραφε το τι θα έκανε αν ένας άντρας έκανε το λάθος να παίξει μαζί της.

Ποιον να πρωτοπιάσεις και ποιον να αφήσεις:

  • Al Bundy: Μισογύνης, άνθρωπος του μόχθου και της εργατιάς.
  • Peggy Bundy (Κatey Sagal): Γυναίκα της συμφοράς
  • Kelly Bundy: Άλλαζε τους ερωμένους σαν τα πουκάμισά της
  • Bud Bundy(David Faustino): Φιλοδοξούσε να γίνει γόης, ράπερ και ό,τι άλλο ήταν της μόδας
  • Marcy Rhoades/D’Arcy(Amanda Bearse); Πήγαινε κόντρα στο κατεστημένο και ήθελε ένα κόσμο όπου θα κυβερνούν γυναίκες,
  • Steve Rhoades(David Garrison); Έδειχνε την ομορφιά της ζωής μέσα από τη δουλειά και πως αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά, κάτι που δεν έχανε ευκαιρία να υποδεικνύει στον Al, θυμίζοντάς του πόσο μίζερη είναι η ζωή του.
  • Jefferson D’Arcy(Ted McGinley):ο άνθρωπος που ήθελε απλά να περνάει καλά, τζογάροντας και έχοντας πλάι του γυναίκες πίσω από τη πλάτη της γυναίκας του, χωρίς βέβαια να την απατάει; (Να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της σειράς είχαν χρησιμοποιήσει τον McGinley σε προηγούμενο επεισόδιο, προτού αποφασίσουν να του δώσουν το μόνιμο ρόλο του συζύγου της Marcy, μετά το χωρισμό της από τον Steve). Όλοι τους εκτόξευαν το ρόλο τους.

albundy2

Ξεχωριστό ρόλο βέβαια έπαιζαν και οι εμφανίσεις που έκαναν κατά καιρούς και ορισμένες αιθέριες υπάρξεις, οι πιο hot γυναίκες της εποχής. Είτε πρωταγωνιστώντας στα όνειρα του Al με αποκορύφωμα την Pamela Anderson, είτε κάνοντας τις πελάτισσες στο μαγαζί του, είτε παίζοντας τις παρτενέρ του μικρού Bud. Ακόμα πιο ξεχωριστό ρόλο όμως έπαιξαν και οι δικοί μας thrashers, ANTHRAX, οι οποίοι είχαν και τη τιμητική τους, αφού γράφτηκε ολόκληρο επεισόδιο για τη μπάντα (“ My Dinner With Anthrax”).

Σκοπός της σειράς ήταν να φωτογραφίσει τον πραγματικό τρόπο ζωής μιας οικογένειας, χωρίς σάλτσες και τα συναφή και το κατάφερε μια χαρά. Οι αλλεπάλληλες μπηχτές μεταξύ του Al και της Peggy Bundy, αλλά και του Al με όσους – όσες είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά του, κάθε άλλο παρά κουραστικές ήταν. Οι ατάκες που χρησιμοποιούσαν οι πρωταγωνιστές της σειράς για να το παίξουν εξυπνότεροι από τον άλλον, σε έκαναν να σκέφτεσαι αν όντως κάτι τέτοιο ειπώθηκε, τόσο μπροστά στο κοινό, όσο και σε τηλεοπτικό δέκτη της χώρας, αλλά και ανά τον κόσμο.

[embedvideo id=”bkokDcb7Q4A” website=”youtube”]

Η συγκεκριμένη σειρά, κατάφερε κατ’ εμέ να περάσει ένα μήνυμα: Μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα εσύ ο ίδιος να επιλέγεις τους συγγενείς σου,κ αλώς ή κακώς, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως στις δύσκολες στιγμές θα έχεις πλάτες… Tουλάχιστον όσoν αφορά τους Bundys, που μπορεί να μην γούσταραν ο ένας τον άλλον, να μην έκαναν κέφι ο ένας τον άλλον, να μισούσαν, o ένας τον άλλον, αλλά όταν κάποιος έμπαινε στα “χωράφια” τους, γίνονταν ένα και αντιμετώπιζαν όποιον έκανε το λάθος να τα βάλει μαζί τους.

Κατά τα άλλα όμως, όλα κυλούσαν αρμονικά και στη καθημερινή ρουτίνα, με τον Al να προσπαθεί να αποφύγει την Peggy, τη Kelly να πειράζει συνέχεια τον Bud και το αντίθετο και τα πράγματα να έχουν έρθει σε μια ισορροπία. Μέχρι και ομάδα ίδρυσε για να δείξει το μισογυνισμό του και προς τα έξω και να ενωθούν όλοι οι “Αl Bundy” και να γίνουν μια γροθιά. Πρόκειται για τη θρυλική ομάδα “NO MA’AM”, στην οποία αρχηγός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από… τον Al Bundy. Εκεί μαζεύονταν όλοι οι παντρεμένοι και καταδικασμένοι στο να ζουν κάτω από το ζυγό των γυναικών τους άντρες και μιλούσαν για τα προβλήματά τους και τι λύσεις μπορούσαν να βρουν, ασχέτως αν ποτέ δεν πετύχαιναν αυτά που είχαν συνεννοηθεί να κάνουν.

Οι Bundys και οι D’Arcys έριξαν την αυλαία τους στις  9 Ιουνίου 1997 και έκτοτε, οι fans της σειράς ελπίζουμε μόνο σε reunions ή και σε κάποιες συναντήσεις τους σε διάφορες εκδηλώσεις

!!!!….OOOOOOHHHHHH BUNDYYYYYY….!!!!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *