Βλέπουμε και πάλι όλα τα trailers από το πρώτο Rocky (1976) μέχρι το Rocky Balboa (2006)

Βλέπουμε και πάλι όλα τα trailers από το πρώτο Rocky (1976) μέχρι το Rocky Balboa (2006)

[dropcap size=dropcap]Σ[/dropcap]τις 28 Ιανουαρίου είναι η επίσημη κυκλοφορία του Creed στην Ελλάδα. Μόλις… 2,5 μήνες μετά την Αμερικανική προβολή του στους κινηματογράφους. Το κόλλημα μου είναι τέτοιο, που παρά το γεγονός ότι την ταινία την έχω δει, θα πληρώσω εισιτήριο για να την ξαναδώ. Και όχι μόνο… Θα κάνω ένα σωστό μαραθώνιο μέσα από συγκίνηση και γροθιές. θέληση και μελανιές.

Πριν από αυτό όμως, και με την τρέλα που κυριαρχεί σήμερα με τα trailers ταινιών, ήθελα να τσεκάρω (και να σχολιάσω) τα παλιά trailers όλων των ταινιών Rocky. Από το πρώτο του 1976 μέχρι και αυτό του Rocky Balboa το 2006. Ένα μεγαλειώδες ταξίδι 30 χρόνων γεμάτο έμπνευση. Είναι τρομακτικό να σκεφτείς πόσο κόσμο έχει επιδράσει το Rocky σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Stallone έκανε το Creed για τον γιο του

Rocky (1976) – Andrian!

«Είναι όμορφος, είναι sexy, είναι ο νέος De Niro, Nickolson». Και όλα αυτά με τη φωνή του ανώμαλο της γειτονιάς. Πολύ fail περιγραφή για έναν sludger πυγμάχο από τη Φιλαδέλφεια με χρυσή καρδιά.

Η ταινία κόστισε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο και έβγαλε 225. Εξωφρενικό ποσό για την εποχή και για μια ταινία που γυρίστηκε μέσα σε 28 μέρες.

[embedvideo id=”3VUblDwa648″ website=”youtube”]

«Έχεις το ταλέντο να γίνεις καλός πυγμάχος αλλά χαραμίζεσαι με έναν μίκρο-καρχαρία».
«Είναι δουλειά».
«Είναι σπατάλη ζωής».

Με αυτό τον χαρακτηριστικό διάλογο -αφού έχει τρέξει μερικά δευτερόλεπτα- ο άγνωστος Stallone συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό του με αυτό το δεύτερο trailer με υπόκρουση τις μουσικάρες του Bill Conti. Βέβαια είναι ένα ζήτημα για το πόσοι είχαν δει τότε το trailer. Μπορεί στις ΗΠΑ να ήταν πάντα περισσότερο ανεπτυγμένοι στην Show Bussiness αλλά έπαιξε αυτό ποτέ στην τηλεόραση ή μόνο στα previews του κινηματογράφου;

[embedvideo id=”I2zFQmHWVCI” website=”youtube”]

Rocky II (1979) – Yo Andrian, I Did It

Η μεγάλη ρεβάνς. Ο αρχοντικός Apollo Creed είναι εξοργισμένος με τις φυλλάδες που μιλούν για στημένο ματς προσπαθεί να σύρει τον αντίπαλο του σε νέο ματς. Ο Rocky αηδιασμένος από τον κόσμο της πυγμαχίας προσπαθεί να στήσει τη ζωή του (αυτό ήταν το original σενάριο που ακολουθήθηκε πιο χαλαρά) στο πλευρό της Adrian. Αλλά δεν μπορούσε να διαβάσει ένα γαμημένο χαρτόνι για να κάνει διαφημίσεις.

Με κόστος 7 εκατομμύρια αυτή τη φορά αλλά και κέρδη πάνω από 300 το sequel άνοιξε οριστικά το δρόμο του franchise.

[embedvideo id=”6PSSxAGSiCY” website=”youtube”]
Rocky III (1982) – Prediction? Pain!

Χαρακτηριστική ταινία των 80s που αγαπήσαμε και μας λείπουν. Γυαλιστερή, με φοβερούς guest (Hulk Hogan ως Thunderlips) και τον Mr T ως Clubber Lang, πεινασμένος εκδικητής. Αν υπήρχε στην πραγματικότητα πυγμάχος σαν αυτόν, δεν θα έκλανε μπροστά του, ούτε ο Mike Tyson. Έχουμε και επιστροφή Apollo σαν σοφού Jedi να μεταδώσει τη σοφία του στον Rocky που έχασε από το πλευρό του τον Obi Wan. Ίσως, η πιο διασκεδαστική ταινία της σειράς.

Μου κάνει εντύπωσει πως το trailer δεν ρίχνει το δόλωμα του πρώτου χαμένου αγώνα. Δεν το καταλαβαίνεις από το trailer. Έτσι όπως είναι τα trailers σήμερα, σίγουρα θα έπαιζε. Κόστισε 17 εκατομμύρια και έβγαλε πάνω από 400.

[embedvideo id=”gbRDCWKqvEc” website=”youtube”]

Διαβάστε ακόμα: Όσα δεν ξέρετε για το Rocky.

Rocky IV (1985) – I must break you

Και το αντίθετο εδώ. Ρε! Spoil στον θάνατο του Apollo; Είναι το πιο σημαντικό twist της ταινίας. Μπορούσαν να το υπονοήσουν σαν τραυματισμό ή κάτι, αλλά στήνουν το promotion έτσι. Έχει και μια κομμένη σκηνή εκεί με τους γραφιάδες που δεν του δίνουν την άδεια να αγωνιστεί (το μαθαίνουμε από τους εκφωνητές του ματς καθώς δεν είδαμε ποτέ τη σκηνή).

Ο Rocky με τα μπουνίδια του τερμάτισε τον Ψυχρό Πόλεμο. Το κόστος αυτή τη φορά ανέβηκε στα 30 εκ. αλλά και τα έσοδα πάνω από 500.

[embedvideo id=”mIE5HYkzvV0″ website=”youtube”]
Rocky V (1990) – God Damn! Only in America

Η ταινία που μισήθηκε από τους λάτρεις της σειράς αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές (ο Stallone τη βαθμολογεί με… 0). Λίγο μπερδεμένη, σαν να άλλαζαν το σενάριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Είναι γνωστό πως στο original σενάριο ο Rocky πέθαινε στα χέρια της Adrian μετά τα μπουνίδια του Tommy Gun. Ωστόσο άλλαξε την ώρα που γύριζαν το ξύλο στο δρόμο. Γενικά δεν είναι μια κακή ταινία γενικά. Αλλά είναι άθλια ταινία σαν Rocky. Και πολύ μίζερη. Δεν έχει μεγαλείο μέσα. Είναι σαν το Rocky Balboa του 2006, γυρισμένο το 1990. Αλλά στο 2006 δικαιολογείται γιατί έχει γεράσει.

Η ταινία κόστισε 42 εκατομμύρια (τα 15 ήταν του Stallone – η μεγαλύτερη αμοιβή της εποχής) και έβγαλε μόλις 160. Το Fantastic Four του 1990 κυρίες και κύριοι. Μάλιστα σώθηκε χάρις τις διεθνείς εισπράξεις, καθώς στις ΗΠΑ έκανε ταμείο μόλις… 39 εκατομμύρια.

[embedvideo id=”C2_k8p3RQx4″ website=”youtube”]
Rocky Balboa (2006) – It’s not over ’till it’s over

Ένα τελευταίο -σωστό- αντίο στους fans (που να ήξερε ότι θα επιστρέψει εκ νέου το 2015;). Ο Rocky είναι πλέον η ζωντανή ιστορία μιας άλλης εποχής. Κάνει παρέα με τον Paulie, αφού έχει χάσει την Adrian από καρκίνο. Ο γιος του τον μισεί και γενικά κανείς δεν νοιάζεται. Μια μελαγχολική ταινία που είναι σίγουρα αρκετά καλή και χωρίς να το καταλάβει, ήταν ο προπομπός του Creed.

Κόστισε 24, έβγαλε πάνω από 250 εκατομμύρια. Fair enough…

[embedvideo id=”8tab8fK2_3w” website=”youtube”]

Bonus video:

Το εναλλακτικό τέλος στο Rocky Balboa. Μήπως ήταν λάθος που δεν επέλεξαν αυτό τελικά;

[embedvideo id=”jz_3UfnS4mQ” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *